Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Monnik Fruit: voordelen en risico's

Overzicht

 1. De meesten van ons konden waarschijnlijk geen monniksfruit uitkiezen in de gang van het product, en de waarheid is dat het waarschijnlijk niet je aandacht trekt tussen weelderige citroenen, kleurrijke appels en levendige sinaasappels. Maar de monniksfruit krijgt tegenwoordig veel aandacht van gezondheidsbewuste fijnproevers, suikervrije liefhebbers en mensen in de diabetesgemeenschap.

 2. Monniksvrucht, of lo han guo, is een kleine groene meloen afkomstig uit Zuid-China en vernoemd naar de monniken die het eeuwen geleden voor het eerst cultiveerden. De voordelen voor de gezondheid van het fruit zijn al tientallen jaren bekend in de traditionele Chinese geneeskunde (TCM), maar het zoete geheimpje komt eindelijk in de mainstream van wellness.

Wat is er zo geweldig aan monniksfruit?

 1. Zoetstof voor monniksfruit wordt gemaakt van extract van gedroogd fruit. Het extract is 150-250 keer zoeter dan tafelsuiker, bevat nul calorieën en koolhydraten en verhoogt de bloedsuikerspiegel niet.

 2. De meeste niet-voedende zoetstoffen kunnen bijwerkingen veroorzaken zoals gas, een opgeblazen gevoel of allergische reacties. En sommige kunstmatige zoetstoffen zoals Equal en Splenda zijn controversieel. In het geval van zoetstoffen voor monniksfruit zijn er geen bekende bijwerkingen.

 3. De Food and Drug Administration beschouwt monniksfruit "algemeen erkend als veilig (GRAS)" voor iedereen, inclusief zwangere vrouwen en kinderen. Omdat monniksfruit relatief nieuw is voor de massamarkt, zijn er geen wetenschappelijke studies over de effecten van langdurig gebruik.

Gezondheidsvoordelen van monniksfruit

 1. Monnikfruit krijgt zijn zoetheid van natuurlijke verbindingen die mogrosides worden genoemd. Het is over het algemeen veilig voor mensen met diabetes omdat het de bloedsuikerspiegel niet verhoogt. Toch kunnen voedingsmiddelen en dranken die zijn gezoet met monniksfruit (evenals enkele zoetmixmengsels van monniksfruit) toegevoegde suikers en andere ingrediënten bevatten die het aantal koolhydraten en calorieën verhogen of de insulinegevoeligheid beïnvloeden. Ga er niet vanuit dat alle producten van monniksvruchten kool- en suikervrij zijn.

 2. Monnikfruit heeft geen calorieën, koolhydraten of vet, dus het kan een geweldige optie zijn voor iedereen die naar hun taille kijkt. U kunt aanzienlijke calorieën en koolhydraten besparen door de hele dag door gewoon suikersiroop voor monniksfruit te vervangen door tafelsuiker. Nogmaals, zorg ervoor dat je monniks fruitproducten consumeert die geen toegevoegde suikers bevatten. En bewaar lekkernijen gemaakt met monniksfruit voor speciale gelegenheden, omdat veel nog steeds dieet-verbrekende ingrediënten zoals chocolade of boter bevatten.

 3. Volgens een studie uit 2011 wordt monniksfruit al eeuwen in TCM gebruikt om warme dranken te maken die keelpijn verlichten en slijm verminderen. Er wordt gezegd dat de mogrosiden van het fruit ontstekingsremmend zijn en kanker kunnen helpen voorkomen en de bloedsuikerspiegel stabiel kunnen houden.

De nadelen van monniksfruit

 1. Naast de vele voordelen heeft monniksfruit enkele nadelen.

 2. Ga niet naar je lokale handelaar Joe's in de hoop verse monniksfruit op te laden. Het is bijna onmogelijk om te vinden tenzij je een regio bezoekt waar het is gegroeid. Zelfs dan wordt het zelden vers gegeten omdat het vergist en snel ranzig wordt nadat het is geoogst. Gedroogd monniksfruit kan worden gebruikt om thee en kruiden te bereiden, maar het is ook moeilijk te vinden. Sommige Aziatische markten voeren geïmporteerd gedroogd monniksfruit.

 3. Monnikfruit is een uitdaging om te groeien, oogsten en drogen. Het is ook duur om te importeren en verwerken. Dit maakt monnik fruitzoetstof duurder dan andere niet-voedende zoetstoffen. Dat is ook de reden waarom er minder opties voor zoetigheden van monniksfruit op je lokale schappen liggen.

 4. Bovendien zijn sommige mensen uitgeschakeld door de nasmaak van monniksfruit. Toch is smaak relatief. Velen vinden de smaak aangenaam en minder bitter dan andere zoetstoffen, vooral kunstmatige zoals sacharine en aspartaam.

Monnik fruitallergieën

 1. Monnikfruitallergieën zijn zeldzaam, maar er is een risico op allergische reacties bij alles wat u consumeert. Monnikfruit is een lid van de Curcurbitaceae-familie (ook bekend als de kalebasfamilie), die pompoen, pompoen, komkommers en meloenen omvat. Uw risico op monnik fruitallergie is hoger als u allergisch bent voor andere kalebassen. Tekenen van allergische reacties kunnen zijn:

Manieren om monniksfruit te gebruiken

 1. Je kunt monnik fruitzoetstoffen gebruiken om bijna alles te zoeten, inclusief:

Fruitrecepten

 1. Monnikenfruitzoetstoffen zijn hittebestendig en veilig te gebruiken in bakproducten. Sommige merken, zoals Monk Fruit In The Raw Bakers Bag, bevatten ook dextrose om de zoetheid te verminderen. Deze melanges kunnen worden vervangen door suiker, kop voor kop in recepten. Mogelijk moet je experimenteren om te zien of je meer of minder nodig hebt om je smaakpapillen tevreden te stellen. Hier zijn een paar recepten om mee te beginnen.

 2. Als je een fan bent van worteltaart, dan zul je dol zijn op dit gezonde en heerlijke snelle brood bestaande uit amandelmeel, monnik fruitzoetstof, geraspte wortelen, kruiden en vers sinaasappelsap. Ontvang het recept.

 3. Dit is net zo gezond als een decadente brownie waarschijnlijk zal krijgen. De chocoladebasis is gezoet met monniksfruit en het glazuur is gevuld met verrassende ingrediënten zoals avocado, dadels en yoghurt. Ontvang het recept.

 4. Zoals de combinatie van zoet en zout? Maak deze rokerige, gezouten amandelen bedekt met een mix van monnik fruitzoetstof, kaneel en vanille. Ontvang het recept.

 5. Dit bijgewerkte recept biedt een frisse draai aan een klassieker. Het is geweldig voor cupcakes, cakes en snel brood, of zelfs als een lekkere fruitdip. Combineer monnik fruitzoetstof, roomkaas, boter en vanille voor een zoete traktatie. Ontvang het recept.

Bottom line

 1. Meer onderzoek is nodig om de volledige gezondheidseffecten van monniksfruit te onderzoeken. Toch lijkt het een goede keuze voor mensen met diabetes en iedereen die de suiker in de voeding wil beperken. Er zijn veel claims over het vermogen van de vrucht om kanker en andere ziekten te genezen, maar er is nog geen onderzoek gedaan om ze te ondersteunen. Uit recent onderzoek is gebleken dat veel niet-voedende zoetstoffen de darmbacteriën en de darmwand beïnvloeden.

 2. Kortom: het is op dit moment nog onduidelijk hoe de verwerking van monniksfruitextract tot een niet-zoetmiddel uw gezondheid kan beïnvloeden. Als je geïnteresseerd bent om in sommige van je favoriete recepten of in je koffie 's ochtends in een van je favoriete recepten monniks fruit te vervangen door suiker, probeer het dan! Zorg ervoor dat u eerst uw gezondheidsproblemen over suikervervangers met uw arts bespreekt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407