Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Negen gezondheidsvoordelen van kurkuma thee

Negen gezondheidsvoordelen van kurkuma-thee

 1. Kurkuma komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië en is lid van de familie Zingiberaceae of gember. Het wordt al duizenden jaren gebruikt als kruidenmiddel in de Indiase Ayurvedische en Chinese geneeskunde.

 2. India groeit 78 procent van het wereldwijde aanbod van kurkuma. Er is een reeks kurkuma-thee verkrijgbaar in gezondheidswinkels of online. In dit artikel kijken we naar een reeks potentiële gezondheidsvoordelen.

Wat is kurkuma-thee?

 1. Curcumine heeft een lage biologische beschikbaarheid, wat betekent dat het lichaam moeite heeft om de verbinding te bereiken en te absorberen. Om deze reden zijn kurkuma supplementen, met hun gegarandeerde hoge concentraties curcumine, populair.

 2. Kurkuma-thee, gebrouwen met geraspte kurkumawortel of puur poeder, wordt beschouwd als een van de meest effectieve manieren om het kruid te consumeren.

 3. Er is geen specifieke aanbevolen dagelijkse inname van kurkuma. Op basis van beschikbaar onderzoek hangt de voorgestelde dagelijkse inname grotendeels af van de aandoening waarmee het wordt behandeld.

 4. Het meeste onderzoek bij volwassenen ondersteunt het veilige gebruik van 400 tot 600 milligram (mg) zuiver kurkumapoeder driemaal daags, of 1 tot 3 gram (g) dagelijks geraspte of gedroogde kurkumawortel. De kurkuma zelf raspen is de beste manier om een ​​puur product te garanderen.

Voordelen

 1. Het wordt verondersteld dat het drinken van kurkuma-thee verschillende voordelen heeft, waarvan er negen hier gedetailleerder worden beschreven.

1. Vermindert artritis symptomen

 1. Als ontstekingsremmer kan curcumine helpen de meest prominente symptomen van artritis te verminderen.

 2. Uit een onderzoek uit 2017 bleek dat van de 206 Amerikaanse volwassenen met zelfgerapporteerde reumatoïde artritis, 63 procent niet-vitaminesupplementen gebruikte om hun symptomen te beheersen, met kurkuma het meest populaire product dat werd ingenomen.

2. Verbetert de immuunfunctie

 1. Van curcumine is bewezen dat het de immuunfunctie verbetert met antioxiderende, ontstekingsremmende, antivirale en antibacteriële eigenschappen.

 2. Van curcumine is ook aangetoond dat het als een immuunmodulator fungeert en de immuuncelfunctie tegen kanker helpt reguleren.

3. Helpt cardiovasculaire complicaties te verminderen

 1. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat curcumine gunstige eigenschappen voor de gezondheid van het hart heeft door als antioxidant en ontstekingsremmer te fungeren.

 2. Een onderzoek uit 2012 wees uit dat het nemen van 4 g per dag curcumine 3 dagen vóór en 5 dagen na bypassoperaties aan de kransslagader het risico op acuut myocardinfarct of hartaanval met 17 procent verminderde.

4. Helpt kanker te voorkomen en te behandelen

 1. Een van de meest klinisch vastgestelde therapeutische eigenschappen van curcumine is de antikankerwerking.

 2. Als antioxidant en ontstekingsremmer wordt gedacht dat curcumine het risico op beschadiging van cellen in het lichaam vermindert, waardoor het risico op celmutaties en kanker wordt verminderd.

 3. Bovendien hebben tal van onderzoeken aangetoond dat curcumine anti-tumor eigenschappen heeft, waardoor de groei van tumoren en de verspreiding van kankercellen wordt beperkt.

 4. Volgens een medische beoordeling in 2014 zijn er meer dan 2.000 artikelen gepubliceerd met de trefwoorden "curcumine" en "kanker". Het gebruik van curcumine als behandeling van kanker naast chemotherapie en radiotherapie wordt momenteel onderzocht.

5. Helpt het prikkelbare darm syndroom of IBS beheren

 1. Curcumine wordt al lang in traditionele geneesmiddelen gebruikt als behandeling voor veel spijsverteringsproblemen.

 2. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat curcumine kan helpen de pijn geassocieerd met PDS te verminderen en de kwaliteit van leven van die mensen met de aandoening te verbeteren.

 3. Een onderzoek uit 2012 bij ratten wees uit dat curcumine hielp om de tijd die het kostte om voedsel uit de maag naar de dunne darm te legen, te verminderen, ook wel maaglediging genoemd.

6. Voorkomt en behandelt Alzheimer

 1. Studies hebben aangetoond dat curcumine de kansen op verschillende neurodegeneratieve aandoeningen kan helpen verminderen. De antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen ervan worden verondersteld cellulaire schade, ontsteking en amyloïde afzettingen of plaques die optreden bij deze aandoeningen te verminderen.

 2. Curcumine kan mogelijk ook enkele van de leeftijdgerelateerde eiwitveranderingen in verband met neurodegeneratie vertragen of voorkomen.

7. Beschermt tegen leverschade, galstenen en beheert leveraandoeningen

 1. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat curcumine kan beschermen tegen leverschade. Potentiële voordelen van curcumine voor de lever en galblaas zijn onder meer het verhogen van de productie van de spijsverteringsvloeistof gal, terwijl ook de levercellen worden beschermd tegen schade door gal-geassocieerde chemicaliën.

8. Helpt diabetes te voorkomen en te beheersen

 1. Traditionele medicijnen gebruiken al duizenden jaren kurkuma voor diabetes. Verschillende onderzoeken met dier- en mensmodellen hebben aangetoond dat suppletie met curcumine anti-diabetes eigenschappen kan hebben.

9. Helpt bij het behandelen en beheren van longaandoeningen

 1. Onderzoekers vermoeden dat de ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen van curcumine de symptomen van chronische of langdurige longaandoeningen kunnen helpen verminderen.

 2. Een medisch onderzoek uit 2017 concludeerde dat hoewel het klinische bewijs beperkt is, curcumine kan helpen bij de behandeling van astma, long- en cystische fibrose, longkanker of letsel en chronische obstructieve longziekte (COPD).

Bereiding

 1. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.

 2. Kurkuma-thee kan worden bereid uit puur kurkumapoeder of geraspte of gemalen, gedroogde kurkuma. Gefermenteerde kurkuma-preparaten, gewoonlijk verkocht als theeproducten, claimen hogere concentraties biologisch beschikbare of absorbeerbare curcumine te hebben.

 3. De te volgen stappen voor het maken van kurkuma-thee zijn:

 4. Veel mensen stoppen extra ingrediënten in hun kurkuma-thee om de smaak te verbeteren of te helpen bij de opname ervan. Veel voorkomende additieven zijn:

 5. U kunt online een reeks kurkuma-theeën kopen.

 6. Artikel laatst herzien door zo 8 oktober 2017. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Voeding / Dieet te ontvangen. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 7. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407