Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Okra Nutrition: Gezondheid van het hart verbeteren, Cholesterolgehalte in het gezichtsvermogen

Laatste gedachten over linzenvoeding

 1. Okra, zowel een gewone peulgroente als nachtschadegroente die in het diepe zuiden wordt gegeten, wordt in de VS ook 'gumbo' genoemd. Hoewel we bij gumbo denken, denken we meestal aan soepen, cajun en creools keuken, okra heeft tal van gezondheidsvoordelen.

 2. Een eetbare sierbloeiende hibiscus, okra is een eenjarig, rechtopstaand kruid met stengels die stijve haren bevatten. De hele plant heeft een aromatische geur die lijkt op die van kruidnagel en enigszins lijkt op de katoenplant, maar okra heeft veel grotere en ruwere bladeren en een dikkere stengel.

 3. Het International Knowledge Sharing Platform stelt dat er veel okra-toepassingen zijn, omdat het een economisch belangrijk groentegewas is omdat de verse bladeren, knoppen, bloemen, peulen, stengels en zaden waarde hebben. (1)

 4. Waarvoor wordt okra gebruikt? Als groente (maar het is eigenlijk echt een vrucht), kan het worden gebruikt in salades, soepen en stoofschotels, vers of gedroogd en gebakken of gekookt. Sommige mensen zijn uitgeschakeld door de ietwat slijmerige innerlijke consistentie van okra, maar ik ben blij te kunnen zeggen dat er manieren zijn om die eigenschap te verminderen - of niet omdat het, zoals ik nu ga delen, echt een aantal zeer wenselijke gezondheidseigenschappen heeft!

Wat is Okra?

 1. Laten we beginnen met de meest basale vraag: wat is okra? Een okra-definitie: Okra (Abelmoschus esculentus) is een harige plant die behoort tot de mallow-familie (Malvaceae). De okra-plant is inheems inheems in de tropen van het oostelijk halfrond.

 2. Het enige deel van de plant dat wordt gegeten, zijn de onrijpe peulen of fruit. De binnenkant van okra-peulen bevat ovale, donker gekleurde zaden en een goede hoeveelheid slijm, wat een gelatineuze stof is die okra een geweldige aanvulling maakt op recepten die je wilt verdikken, zoals soepen en stoofschotels. Dus is okra fruit of groente? Technisch gezien is het een vrucht omdat het zaden bevat, maar het wordt meestal als een groente beschouwd, vooral als het gaat om culinair gebruik. (2, 3)

 3. De okra-plant is een eenjarige, die warme, vochtige klimaten vereist, bij voorkeur bij temperaturen boven 85 graden F, en wordt gemakkelijk verwond door vorst, zoals gemeld door het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA). (4) De vrucht is een lange peul, in het algemeen geribd en spinloos in gecultiveerde variëteiten; peulen variëren echter in lengte, kleur en gladheid, afhankelijk van de variëteit en groeien het beste in goed doorlatende en mestrijke grond. Het is het beste om de peulen te verzamelen terwijl ze groen, zacht en in een onrijp stadium zijn.

 4. Veel mensen vragen zich af: waarom is okra slijmerig? Dat slijm of "slijm" in de peulen bestaat uit exopolysacharrides en glycoproteïnen. Dit kleverige aspect van de pods biedt eigenlijk een aantal echt ongelooflijke okra gezondheidsvoordelen (meer daarover later). (5)

7 gezondheidsvoordelen van Okra

 1. Naast wetenschappelijk onderzoek hebben veel diabetici melding gemaakt van een verlaagde bloedsuikerspiegel na het 's nachts weken van in stukken gesneden okra in water en vervolgens het sap drinken. In landen als Turkije worden geroosterde okra-zaden al generaties lang gebruikt als traditioneel diabetesgeneesmiddel. (12)

 2. Okra bevat onoplosbare vezels, die helpen het darmkanaal gezond te houden door het risico op sommige vormen van kanker te verminderen, vooral colorectale kanker. Het boek "Health Benefits: From Foods and Spices" van John P. Hunter III legt uit dat okra helpt de dikke darm te smeren en bulk aan ontlasting toevoegt; daarom helpt het constipatie te voorkomen en werkt het als een natuurlijk laxeermiddel. In tegenstelling tot agressieve laxeermiddelen die het darmkanaal kunnen irriteren, is het slijm van okra rustgevend en helpt het de eliminatie te vergemakkelijken. (13)

 3. Een krachtpatser van waardevolle voedingsstoffen, okra biedt tal van gezondheidsvoordelen. Bekend als een antioxidantvoedsel, kan okra de verbetering van cardiovasculaire en coronaire hartziekten, diabetes type 2, spijsverteringsziekten en zelfs sommige vormen van kanker ondersteunen. Okra is ook overvloedig aanwezig in verschillende vitamines en mineralen, waaronder thiamine, vitamine B6, foliumzuur, riboflavine / vitamine B2, zink en voedingsvezels.

 4. Wat zijn de voordelen van okra eten? Hier zijn slechts enkele van de beste voordelen van Okra Nutrition:

 5. Okra biedt voldoende calcium en magnesium, waardoor zowel calciumgebrek als magnesiumgebrek wordt voorkomen. Naast gezonde botten is calcium nodig om het hartritme, de bloeddruk en het cholesterolgehalte te reguleren. (6) Het helpt ook met spierfunctie en zenuwsignalerende functies.

 6. Voor degenen die last hebben van de symptomen van lactose-intolerantie of veganisten of vegetariërs zijn, kan okra voldoende calcium leveren om het gebrek aan zuivel te compenseren. Het levert bijna 51 milligram calcium per portie, en hoewel dat niet genoeg is voor de dag met de aanbevolen dagelijkse waarde van ongeveer 1.000 milligram voor de meeste volwassenen, kan het op regelmatige basis als onderdeel van het dieet worden geïntegreerd.

 7. De oplosbare vezel in okra helpt op natuurlijke wijze het cholesterol te verlagen en vermindert daarom de kans op hart- en vaatziekten, volgens de Journal of Food Processing Technology, waardoor de consumptie van okra een efficiënte methode is om te beheren het cholesterolgehalte van het lichaam. (7) Bovendien zit Okra vol met pectine die kan helpen bij het verlagen van een hoog cholesterolgehalte in het bloed door simpelweg de vorming van gal in de darmen te wijzigen.

 8. Okra wordt ook gebruikt om het gezichtsvermogen te verbeteren! Okra-peulen zijn een fantastische bron van vitamine A en bètacaroteen, die beide belangrijke voedingsstoffen zijn voor het behoud van een uitstekend gezichtsvermogen (samen met een gezonde huid). (8) Bovendien kan deze voeding helpen om oogziekten te remmen.

 9. Okra-voedingsvoordelen zijn zo overvloedig dat het de 'perfecte dorpsgroente' wordt genoemd, met zijn robuuste aard, voedingsvezels en een duidelijk zaad-eiwitevenwicht van zowel lysine als tryptofaan-aminozuren. De aminozuursamenstelling van okra-zaadeiwit is eigenlijk vergelijkbaar met die van soja - de eiwitefficiëntieverhouding is hoger dan die van soja en het aminozuurpatroon van het eiwit maakt het een adequate aanvulling op diëten op basis van peulvruchten of granen. (7, 9)

 10. Het is inderdaad bekend dat het okra-zaad rijk is aan hoogwaardige eiwitten, vooral met betrekking tot het gehalte aan essentiële aminozuren in vergelijking met andere plantaardige eiwitbronnen, waardoor okra een van de topgroenten is eiwitrijk voedsel daar.

 11. U kunt okra toevoegen aan de lijst met cholesterolverlagend voedsel. Een wetenschappelijk overzicht gepubliceerd in 2018 in het International Journal of Nutrition and Food Sciences wijst erop dat bijna de helft van de inhoud van de okra pod oplosbare vezels zijn in de vorm van tandvlees en pectines, die het serumcholesterol verlagen en het risico op hartaandoeningen verminderen .

 12. Bovendien bindt het slijm van okra overtollig cholesterol en toxines in de galzuren, waardoor de lever ze gemakkelijker kan elimineren. Het slijm in okra heeft medicinale toepassingen bij gebruik als een plasmavervanger of bloedvolumevergroter. (10)

 13. Dus is okra slime gezond? Dat slijm of "slijm" heeft duidelijk enkele indrukwekkende gezondheidsvoordelen.

 14. Okra helpt de bloedsuikerspiegel te stabiliseren door de snelheid te reguleren waarmee suiker wordt geabsorbeerd uit het darmkanaal. Het okra-zaad bevat bloedglucose-normalisatiekwaliteiten en lipidenprofielen die kunnen helpen bij de natuurlijke behandeling van diabetes.

 15. In een studie uit 2011, gepubliceerd in het Journal of Pharmacy BioAllied Sciences, ontdekten onderzoekers in India dat wanneer proefpersonen gedroogde en gemalen okraschillen en zaden kregen, ze een verlaging van hun bloedglucosespiegel ondervonden, terwijl anderen een geleidelijke afname in bloedglucose vertoonden na regelmatig voeden van okra-extract gedurende ongeveer 10 dagen. (11)

Okra Nutrition

 1. Okra zit vol met waardevolle voedingsstoffen. Het is vezelrijk voedsel, om te beginnen: bijna de helft van de voeding is een oplosbare vezel in de vorm van tandvlees en pectines. Bijna 10 procent van de aanbevolen niveaus van vitamine B6 en foliumzuur zijn ook aanwezig in een half kopje gekookte okra.

 2. Een half kopje gekookte plakjes okra bevat ongeveer (14, 15)

 3. In zowel de Ayurveda als de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) wordt okra beschouwd als een verkoelend voedingsmiddel. (16) "Warm" en "koud" voedsel verwijzen niet naar temperatuur, maar eerder of een voedingsmiddel een verkoelend of verwarmend effect heeft in ons lichaam nadat het is geconsumeerd.

 4. In de Ayurvedische geneeskunde wordt okra ook beschouwd als een bevochtigend effect op het lichaam, waardoor het een goede keuze is voor het in evenwicht brengen van de droogheid die vaak wordt ervaren door iemand met een Vata-dosha. (17) In het oosten hebben de onrijpe vruchten en bladeren een lange geschiedenis van gebruik in de traditionele geneeskunde als ingrediënt in pijnstillende kompressen. (3)

 5. Okra en eikelpompoen worden allebei als groenten beschouwd, maar omdat ze zaden bevatten, zijn ze technisch fruitsoorten. Als je een keto-dieet of een ander koolhydraatarm dieet volgt, is het handig om te weten dat okra, eikelpompoen en asperges allemaal acceptabele keuzes zijn.

 6. Asperges zijn de laagste in koolhydraten, gevolgd door okra, gevolgd door eikelpompoen. (18) Alle drie de "groenten" zijn rijk aan ziektebestrijdende antioxidanten en belangrijke vitamines en mineralen, waaronder vitamine C, vitamine A en kalium.

 7. U kunt deze drie gezonde opties het hele jaar door in uw supermarkten vinden, maar als u ze seizoensgebonden wilt kopen op uw lokale boerenmarkt, is okra meestal beschikbaar in de late zomer / vroege herfst, terwijl eikelpompoen absoluut een herfstgewas is en asperges een lentegroente.

Waar te vinden Hoe Okra te gebruiken

 1. Heb je ooit okra geprobeerd? Voor degenen die in het zuiden opgroeien, is okra een nietje en wordt het meestal geserveerd met een royale maïsmeelcoating.

 2. U kunt waarschijnlijk verse okra vinden bij uw plaatselijke supermarkt of boerenmarkt. Zoek naar okra-peulen die felgekleurd en stevig zijn. Er zijn veel toepassingen voor okra. Okra kan gekookt, gebakken, gestoomd, gegrild, gehavend of rauw gegeten worden. De vruchten van de okra-plant worden geconserveerd door beitsen of drogen en malen tot poeder. Ze worden gebruikt om soepen, sauzen, stoofschotels, curry's en zelfs salades te maken.

 3. Het belangrijkste gebruik van okra is in soepen en verschillende culinaire bereidingen waarbij vlees een belangrijke factor vormt, zoals in de bekende gumbo-soepen, waaraan jonge peulen een uitstekende smaak en een aangenaam slijmvlies bieden consistentie. Okra wordt soms ook gekookt op dezelfde manier als groene erwten worden gekookt; de zeer jonge en zachte peulen worden gekookt en geserveerd als salade met Franse dressing.

 4. Voor sommigen is het een verworven smaak. Vanwege het vezelige slijm in de pod, is het vaak onaantrekkelijk voor consumenten. De slijmerige textuur kan echter worden verminderd door in zout water te koken en een van de voordelen van okra-water is hoe het op natuurlijke wijze recepten kan verdikken.

 5. Is het veilig om rauwe okra te eten? Ja, je kunt ook okra raw zijn. Zorg er wel voor dat je de okra eerst grondig hebt gewassen. Als je je afvraagt, hoe maak ik okra dan schoon? Was okra-peulen in warm water en zorg ervoor dat ze volledig droog zijn voordat u ze gebruikt als u hun slijm wilt verminderen. Kun je de hele okra eten? Voordat je okra rauw eet of kookt, snijd je een dunne plak van het stengeluiteinde of de bovenkant van de pod af.

 6. Hoe kook je okra zonder dat het slijmerig wordt? Een methode is om het geheel te koken of, als je het gaat snijden, streven naar grotere stukken. Om slijm te verminderen, laten sommige koks hele okra 30 tot 60 minuten in een mengsel van azijn en water weken voordat ze in recepten worden gebruikt. Volgens deskundigen kan het toevoegen van citroensap, appelazijn of gehakte tomaten ook het slijm dat in uw eindproduct achterblijft verminderen. Plus, dat zijn enkele echt gezonde en smaakvolle toevoegingen aan elke maaltijd! (19)

 7. Hoe bewaar je cut okra? Het is het beste om verse okra in de koelkast in zijn geheel te bewaren in plaats van te snijden. Hoe lang blijft okra in de koelkast? Hele okra gaat meestal twee tot drie dagen mee in de koelkast en twee tot drie maanden in de vriezer. Kun je okra invriezen zonder het te koken? Ja, je kunt ze vers invriezen voor later gebruik. Hoe weet je wanneer Okra slecht wordt? Als je pods zacht, zacht en / of bruin zijn, is het tijd om ze weg te gooien.

Okra-recepten

 1. Een van de belangrijkste redenen dat okra niet genoeg wordt gegeten in het dieet van de gemiddelde Amerikaan? We weten niet wat we ermee moeten doen! Als je je afvraagt ​​hoe je okra kookt, zijn er zoveel geweldige okra-recepten, vooral uit het diepe zuiden, die geruststellend, lekker en voedzaam zijn als de juiste, gezonde vetten worden gebruikt. Om te beginnen, als je van klassieke gefrituurde okra houdt, probeer dan deze gezonde versie van een gefrituurd okra-recept: olievrije glutenvrije ovengebakken Okra

 2. Hier een paar andere okra-recepten en recepten met okra die je misschien wilt proberen:

 3. Nog een heerlijk okra-recept:

 4. Honing en sesam geroosterde groenten

Okra History Interessante feiten

 1. Okra wordt soms "ocra" verkeerd gespeld. In verschillende delen van de wereld staat het bekend als okra, damesvinger of damesvinger, gumbo, okro (Engels); gombo, bendakai, bhindi (India), Kacang bendi (Maleis) en quimgombo (Spaans). Sommige van 's werelds machtigste vrouwen, Cleopatra van Egypte en Yang Guifei van China, hielden ervan okra te eten, volgens het historische record.

 2. Of u nu het woord okra of gumbo gebruikt, beide namen zijn van Afrikaanse origine. (20) Gumbo wordt verondersteld een Portugese corruptie te zijn, quingombo, van het woord quillobo, inheemse naam voor de fabriek in Congo en Angola in Afrika. Dus wat is Gumbo? Het kan een andere naam zijn voor okra, maar het is ook een stoofpot populair in Louisiana die meestal okra bevat.

 3. Okra werd kennelijk ontdekt in het Abessijnse centrum van oorsprong van gecultiveerde planten, een gebied met het huidige Ethiopië, het bergachtige of plateau-gedeelte van Eritrea en het oostelijke, hogere deel van de Anglo -Egyptische Soedan.

 4. Omdat de Spaanse Moren en de Egyptenaren in de 12e en 13e eeuw een Arabisch woord voor okra gebruikten, werd het waarschijnlijk in Egypte meegenomen door de moslims uit het oosten die Egypte in de zevende eeuw veroverden. Men gelooft ook dat de plant van Ethiopië naar Arabië werd overgebracht over de smalle Rode Zee of de smallere zeestraat aan het zuidelijke einde. Toen werd het verspreid over Noord-Afrika, volledig rond de Middellandse Zee, en oostwaarts, en bereikte India na het begin van de christelijke periode.

 5. Moderne reizigers hebben gevonden dat okra in het wild groeit langs de Witte Nijl en elders in het bovenste deel van de Nijl, evenals in Ethiopië. Een van de eerste verhalen over okra is van een Spaanse Moor die in 1216 Egypte bezocht en de plant gedetailleerd beschreef dat de peulen jong en zacht werden gegeten.

 6. Het is logisch dat het waarschijnlijk in de vroege 1700 door de Franse kolonisten van Louisiana in dit land werd geïntroduceerd. Het was echter vóór 1658 geïntroduceerd in de Nieuwe Wereld en bereikte Brazilië vermoedelijk uit Afrika en was in Suriname bekend in 1686.

 7. Mensen kweken al eeuwen okra in de VS. Hoewel records van okra tijdens vroege Amerikaanse koloniale tijden ontbreken, moet het gebruikelijk zijn geweest bij Franse kolonisten. Het werd in 1748 tot in het noorden gekweekt als Philadelphia, en Thomas Jefferson zei dat het vóór 1781 in Virginia bekend was. Vanaf ongeveer 1800 is er over geschreven door talloze tuiniers met verschillende variëteiten die al in 1806 bekend waren.

 8. Neem over het algemeen contact op met uw arts voordat u okra aan uw dieet toevoegt als u een voortdurende medische aandoening heeft of momenteel medicijnen gebruikt.

 9. Okra bevat solanine zoals sommige andere groenten en fruit, waaronder tomaten, aardappelen en aubergine. Sommige mensen met gewrichtsaandoeningen zoals artritis proberen solanine te vermijden. Bovendien bevat okra veel vitamine K en wordt bloedverdunners vaak geadviseerd om voedingsmiddelen met veel vitamine K te vermijden.

 10. Okra bevat een goede hoeveelheid fructanen, een soort koolhydraat dat kan leiden tot gas, krampen, diarree en een opgeblazen gevoel voor sommige mensen met darm- / darmproblemen zoals het prikkelbare darmsyndroom (IBS). Neem contact op met uw arts voordat u okra consumeert als u een aandoening als IBS heeft. Okra bevat ook veel oxalaten, dus raadpleeg uw arts voordat u Okra tot een onderdeel van uw dieet maakt als u vatbaar bent voor nierstenen. (21)

 11. Tijdens het oogsten is bekend dat okra bij sommige mensen een allergische reactie (contactdermatitis) veroorzaakt. (22, 23)

Laatste gedachten

 1. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407