Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Olijfolie voor huidverlichting

Olijfolie en lighteners voor de huid

 1. Helpt olijfolie bij het verlichten van de huid? Het korte antwoord is ja en nee. Om te begrijpen wat olijfolie wel en niet kan doen voor een huidverlichtende routine, kijken we naar de basisprincipes van hoe huidverlichters werken en welke eigenschappen olijfolie heeft.

 2. Huidverlichting is bedoeld om huidvlekken, vlekken of de algehele huidskleur lichter te maken. Huidverlichters worden ook huidbleekmiddelen, huidverhelderaars, vervagende crèmes en bleekcrèmes genoemd.

Hoe werken huidverlichtende producten?

 1. Laten we eerst eens kijken wat effectieve huidverlichters doen. Huidverlichtende crèmes werken meestal aan het oppervlak of in de bovenste huidlaag.

 2. Echte huidbleekmiddelen werken op een of beide manieren:

 3. Melanine is het pigment in uw huid. Hoe meer melanine je hebt, hoe donkerder de huidskleur. Het wordt gemaakt door cellen in de huid die melanocyten worden genoemd.

 4. Crèmes die de huid verlichten, stoppen of vertragen het proces waardoor melanocyten melanine maken. Anderen voorkomen dat melanine naar de bovenste huidlaag wordt gestuurd.

 5. Huidverlichters zijn niet permanent. Dit komt omdat nieuwe melanocyten groeien naarmate uw huid na verloop van tijd vernieuwt.

 6. Door oudere huidcellen te verwijderen, wordt de huid lichter die door de zon is gelooid of beschadigd. De natuurlijke peeling van de huid vertraagt ​​naarmate we ouder worden.

 7. Sommige huidaanstekers werken door snellere huidafschildering te activeren. Dit leidt tot meer omzet van huidcellen, zodat er lichtere cellen op het huidoppervlak verschijnen.

 8. Huidverlichters kunnen ook sunblock bevatten om de verlichte huid te beschermen tegen schade door de zon en bruinen. Ingrediënten die de ultraviolette (UV) stralen van de zon blokkeren, zijn onder meer:

Wat is olijfolie?

 1. De kwaliteit van de olijfolie die u gebruikt, is van belang.

 2. Olijfolie komt van de vrucht van de olijfboom. De olie wordt geperst uit olijven. Niet alle olijfolie is hetzelfde. Het gebruikte proces beïnvloedt de hoeveelheid gezonde vetten en voedingsstoffen in de olijfolie. Het beïnvloedt zelfs de smaak.

 3. EVOO is een voorkeursolie omdat het fabricageproces mogelijk meer voedingswaarde van de olijfolie behoudt en er mogelijk minder chemicaliën of extra ingrediënten in de olie worden geïntroduceerd.

Olijfolie en huidverzorging

 1. Olijfolie kan gunstig zijn voor de huid, zowel als onderdeel van uw dieet als als onderdeel van uw huidverzorgingsroutine.

 2. Onderzoek toont aan dat het eten van olijfolie en andere voedingsmiddelen met omega-3-vetzuren ontstekingen (roodheid en zwelling) in het lichaam vermindert. Dit kan huidbeschadiging door ontsteking helpen voorkomen of genezen. Zonbeschadiging of fotoveroudering wordt bijvoorbeeld veroorzaakt door een ontsteking in de huid. Het leidt tot ouderdomsvlekken, fijne lijntjes, rimpels en roodheid.

 3. Olijfolie wordt gebruikt in commerciële huidverzorgingsproducten en cosmetische producten. Zoek naar olijfolie-ingrediënten in huidverzorgingsproducten, vermeld als:

 4. Het aanbrengen van olijfolie op de huid blokkeert ongeveer 20 procent van de schadelijke ultraviolette (UV) stralen van de zon. Het doet dit door de natuurlijke zonblokkerende eiwitten van de huid te stimuleren. Olijfolie bevat ook een vet genaamd squaleen. Dit natuurlijke vet is het belangrijkste beschermende vet van de huid. Het toevoegen van olijfolie versterkt deze natuurlijke barrière.

 5. Olijfolie bevat antioxidanten die schade helpen stoppen. Meer onderzoek is nodig naar de antioxidantvoordelen van olijfolie als voedingsmiddel of op de huid.

Extra vergine olijfolie voor het verlichten van de huid

 1. Extra vergine olijfolie (EVOO) heeft slechts zeer lichte huidverlichtende effecten. Het vermindert melanine niet en verhoogt de exfoliatie van de huidcellen niet. Het kan echter helpen schade en pigmentvlekken van de zon te blokkeren. Het kan ook helpen om roodheid van de huid en rimpels te verminderen.

 2. Olijfolie wordt gebruikt in verschillende huidverzorgings- en cosmetische producten. Het wordt gevonden in huidcrèmes, vochtinbrengende crèmes, make-up, gezichtsreinigers, zonnebrandcrèmes, badzepen, shampoos en haarconditioners.

 3. Olijfolie heeft verschillende toepassingen en voordelen voor de huidverzorging:

Olijfolie en schil

 1. Sommige mensen gebruiken een mengsel van olijfolie en citroensap om haar en huid lichter te maken. Citroensap is geen echt huidbleekmiddel, hoewel het antioxidanten bevat die kunnen helpen bij het verlichten van huidschade die donkere vlekken veroorzaakt. Het belangrijkste mechanisme voor het verlichten van de huid wordt beschouwd als citroenzuur in citroensap, dat helpt de huid te exfoliëren. Gebruik dit mengsel spaarzaam; alle zuren kunnen de huid irriteren en leiden tot droogheid en roodheid.

 2. Het is mogelijk dat citrus bij sommige mensen huidreacties veroorzaakt in combinatie met blootstelling aan de zon. Bekend als fytophotodermatitis, wordt het ook wel een "margarita burn" genoemd vanwege de nauwe associatie met limoensap.

 3. Gebruik olijfolie als een natuurlijke make-upremover. Breng olijfolie aan op een wattenschijfje of was handdoek en veeg de make-up voorzichtig weg. Olijfolie reinigt de huid zonder het gebruik van agressieve chemicaliën.

 4. Gebruik olijfolie als vochtinbrengende crème. Net als olijfolie als make-upverwijderaar, kunt u een watje gebruiken om olijfolie aan te brengen als een vochtinbrengende crème op een schone, droge huid. Gebruik een handdoek om overtollige olie weg te vegen.

Wat zijn bijwerkingen van olijfolie op de huid?

 1. Zelfs natuurlijke voedseloliën kunnen bijwerkingen hebben als ze direct op de huid worden gebruikt. Een medische studie wees uit dat het gedurende vier weken aanbrengen van pure olijfolie op de huid van volwassenen een allergische reactie veroorzaakte. Dit gebeurde zelfs bij volwassenen die geen geschiedenis van huidallergieën hadden.

 2. Crèmes met olijfolie bevatten meestal alleen extracten of brengen de olie in evenwicht met andere ingrediënten. Ze zijn misschien veiliger in gebruik dan pure olijfolie.

 3. Het regelmatig aanbrengen van olijfolie op de huid kan de huid irriteren. Dit kan gebeuren als olijfolie de huidporiën verstopt of andere natuurlijke huidoliën afbreekt.

Producten die de huid verlichten

 1. Traditionele producten die de huid verlichten, bevatten een of meer ingrediënten die effectief zijn om de huid te bleken.

 2. Deze ingrediënten zijn:

 3. Huidverlichters zijn te vinden in cosmetica waarvan wordt geadverteerd dat deze te lichter, lichter of zelfs teint wordt. Sommige worden medisch gebruikt om huidveranderingen te behandelen, zoals:

De afhaalmaaltijden

 1. Meer onderzoek is nodig naar de effecten van olijfolie op uw huid. Wanneer het als voedsel wordt gegeten, tonen studies aan dat het veel voordelen heeft, zowel in het lichaam als op de huid.

 2. Voeg veel extra vierge en vierge olijfolie toe aan uw dieet. Deze hart-gezonde plantenolie kan het best koud worden gegeten als slasaus of dip. Olijfolie heeft een lager rookpunt dan andere oliën en mag niet worden gebruikt voor het koken op hoge temperaturen.

 3. Het is geen echte huidverlichter in cosmetische zin, maar het heeft een milde UV-bescherming en roodheid verminderende eigenschappen. Minerale zonnebrandmiddelen en kleding zijn effectievere zonnebrandmiddelen.

 4. Als u zich zorgen maakt over de huid, bespreek dit dan met uw arts over de beste huidverlichting voor uw huidaandoening. Een huidbleker van medische kwaliteit geeft u mogelijk betere resultaten dan cosmetische producten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407