Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Papaja-zeep: voordelen en toepassingen als reinigingsmiddel en voor het verlichten van de huid

Takeaway

 1. Papaya is een vrucht die wordt geteeld in tropische delen van het westelijk halfrond. Maar je kunt meer doen met papaja dan eten.

 2. Het wordt ook gebruikt als een schoonheidsproduct, waarbij veel mensen papaja-zeep gebruiken om de gezondheid en het uiterlijk van hun huid te verbeteren. Papaya zeep wordt ook beschouwd als een huid lightener. Als u verkleuring of donkere littekens heeft, kan de zeep het uiterlijk van deze vlekken verminderen.

Wat is papaja-zeep?

 1. Papaja-zeep is een natuurlijke, zachte zeep die veilig kan worden gebruikt op verschillende delen van het lichaam, inclusief het gezicht.

 2. Een normale stuk zeep reinigt en verwijdert ook vuil. Maar het kan te hard zijn voor de huid en het ontdoen van natuurlijke oliën.

 3. Sommige zepen bevatten synthetische wasmiddelen en andere ingrediënten die niet alleen vuil wegspoelen, maar ook het natuurlijke vocht van uw huid. Dit kan huidaandoeningen zoals acne, psoriasis en rosacea verergeren, waardoor droogheid en jeuk toenemen.

 4. Papaja-zeep daarentegen is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Het bevat het enzym papaïne, dat eiwit afbreekt.

 5. Dit enzym bevordert een gezonde spijsvertering, maar het kan ook als ontstekingsremmer fungeren.

Voordelen van papaya soap

 1. Papaya heeft voedingsstoffen om een ​​gezondere huid te bevorderen. Papaja-zeep is rijk aan vitamine C, een antioxidant die onregelmatige pigmentatie kan verminderen en de collageenproductie kan stimuleren.

 2. De zeep bevat ook vitamine A, een andere belangrijke voedingsstof voor de huid. Het bevordert de productie van nieuwe huidcellen en kan donkere vlekken, vlekken en littekens helpen verminderen.

Gebruik voor papaya soap

 1. Reinigingsstaven zonder recept verbeteren niet alleen de huid, maar een natuurlijk huidvriendelijk product zoals papaja-zeep wel.

 2. Verschillende toepassingen voor papaja-zeep zijn onder meer:

 3. Het papaïne-enzym in papaja-zeep kan de huid exfoliëren en er gezonder uitzien.

 4. Exfoliatie verwijdert dode huidcellen van het oppervlak van uw huid. Hoewel het waar is dat de huid zichzelf van nature vernieuwt, kan exfoliëren met papaja-zeep op regelmatige basis de huid helderder en gladder maken. Het kan ook de huidtint egaliseren.

 5. Als u een acne-gevoelige huid heeft, kan papaja-zeep vlekken helpen verwijderen en puistjes verminderen.

 6. Als een eiwit-oplossend enzym verwijdert papaïne effectief beschadigde keratine. Keratine is een hoofdeiwit op de huid, maar een opeenhoping kan de vorming van kleine bultjes veroorzaken.

 7. De exfoliërende kracht van papaja-zeep voorkomt ook dat dode huidcellen poriën verstoppen, wat ook acne kan verminderen.

 8. Papaja-zeep over een insectenbeet of wond wrijven kan pijn, jeuk, zwelling en roodheid verlichten. Dit komt omdat papaïne ontstekingen kan verminderen en wondgenezing kan bevorderen.

 9. Ook bevat sommige insectengif peptiden, de bouwstenen van eiwitten. Papaïne kan deze eiwitten afbreken en huidirritatie verlichten.

 10. Papaja-zeep reinigt niet alleen het gezicht en lichaam. Het kan ook als vlekkenverwijderaar fungeren.

 11. Zepen op basis van papaïne kunnen eiwitten "eten", waardoor grasvlekken, eivlekken en andere vlekken op eiwitbasis gemakkelijk worden verwijderd. [! 7507 => 1130 = 5!

 1. Als u hyperpigmentatievlekken heeft of als u te maken hebt met een ongelijkmatige teint, kan papaja-zeep uw huidtint gladmaken.

 2. Hyperpigmentatie is donker worden of verkleuren van de huid. Omdat papaja-zeep de verwijdering van dode huidcellen bevordert, kan de zeep geleidelijk het uiterlijk van donkere vlekken verminderen, waardoor uw huid lichter wordt.

 3. Men gelooft ook dat papaja-zeep de overmatige melanineproductie helpt verminderen. Deze bewering lijkt echter niet wetenschappelijk te zijn ondersteund door onderzoek.

Bijwerkingen en voorzorgsmaatregelen

 1. Hoewel papaja-zeep natuurlijk is, is het misschien niet voor iedereen veilig.

 2. Voordat u papaja-zeep voor het eerst gebruikt, test u de zeep op een klein stukje huid. Stop het gebruik als u tekenen heeft van een allergische reactie, zoals stoten, zwelling, jeuk of roodheid.

 3. Je moet ook papaja-zeep vermijden als je allergisch bent voor papaja of latex. Papaïne wordt verkregen uit de latex van een onrijpe papajafruit.

Waar papaja-zeep kopen

 1. Als u op zoek bent naar een zachte, huidvriendelijke zeep, koop dan papaja-zeep in een natuur- of natuurvoedingswinkel. Het kan op de markt worden gebracht als papaja-zeep of als een zeep op basis van papaïne.

 2. Of bekijk deze papaja-zeep die beschikbaar is op Amazon.

Takeaway

 1. Papaya heeft vitamines die een gezonde huid bevorderen. Regelmatig papaya-zeep gebruiken kan je huid exfoliëren, acne behandelen en zelfs hyperpigmentatie verminderen, wat resulteert in een helderdere, gladdere huid.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407