Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Papaverzaden: gezond, voordelig voedsel of gevaarlijk opiaat?

Laatste gedachten

 1. De papaverplant (soortnaam Papaver somniferum) wordt al duizenden jaren gewaardeerd door beschavingen door beschavingen over de hele wereld. De oude Grieken en Romeinen documenteerden zelfs hun gebruik van maanzaad al zo'n 3000 jaar geleden.

 2. Waar komt u vandaag het meest maanzaad tegen? Recepten die vaak papaverzaden bevatten, zijn citroenpapavermuffins, salades gemaakt met papaverzaaddressing, roergebakken bruine rijst, volkoren brood en gebak, en natuurlijk alles bagels.

 3. Enkele van de voordelen die maanzaad biedt, zijn onder meer mangaan, calcium, koper, zink, ijzer, linolzuur (en omega-6-vetzuur) en vezels. Zelfs een kleine dagelijkse dosis papaverzaad kan helpen symptomen zoals constipatie, droge huid, pijnlijke gewrichten en zwakke botten te beheersen.

Wat zijn maanzaad?

 1. Papaverzaad zijn eetbare, kleine, niervormige zaden die worden geoogst voor gebruik bij het koken of als een bron van maanzaadolie. Het zijn meestal zwarte zaden, maar kunnen ook wit of diepblauw zijn. Waar komen maanzaad vandaan? Zoals de naam al aangeeft, zijn maanzaad afkomstig van de maanzaadplant (Papaver somniferum), soms gewoon 'papavers' genoemd!

 2. Sommigen verwijzen naar maanzaad als oliseeds. Oliseeds zijn verschillende soorten zaden die worden geteeld om olie te produceren die wordt geïsoleerd en geëxtraheerd voor verschillende toepassingen. Hoewel maanzaadolie misschien geen basisvoedsel is in de keuken van veel mensen, wordt olie uit de papaverzaadfabriek wel voor een aantal toepassingen gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie, zeep, verf en vernisindustrie.

 3. Hoewel sap dat wordt gevonden op het oppervlak van papaverzaadplanten ook opiaten produceert die worden gebruikt in de farmaceutische en farmaceutische industrie (meer hierover hieronder), heeft het eten van maanzaad geen psychologische effecten. Papaverzaden (papaver somniferum) halen hun smaak meestal uit de verbinding genaamd 2-Pentylfuran. Ze worden meestal geoogst als ze rijp zijn en gedroogd als ze worden gebruikt in de voedselproductie. De zaden worden ook geoogst wanneer hun peulen onrijp en groen zijn als ze voor opiaten worden gebruikt.

Voordelen voor de gezondheid van maanzaad

 1. Papaverzaad wordt al lang gebruikt om verschillende gezondheidsproblemen te beheren, waaronder: (1)

 2. Papaverzaad is een behoorlijke bron van voedingsstoffen, waaronder mangaan, calcium, fosfor, zink en ijzer. Als we grotere hoeveelheden maanzaad eten dan de meesten van ons hebben (het is zeldzaam om meer dan een of twee theelepels of zo per keer te hebben), dan zouden we echt een goede hoeveelheid essentiële voedingsstoffen consumeren.

 3. Hier zijn enkele van de belangrijkste gezondheidsvoordelen van maanzaad:

 4. Mangaan is een voedingsstof die gunstig is voor het voorkomen van aandoeningen zoals zwakke botten, osteoporose, ontsteking, pijnlijke gewrichten (artrose), bloedarmoede en PMS (premenstrueel syndroom). Slechts één eetlepel maanzaad voorziet in bijna 30 procent van uw dagelijkse mangaanbehoeften. Mangaan speelt een belangrijke rol bij het aanmaken en activeren van meerdere enzymen. Bovendien heeft het antioxiderende effecten en kan het mitochondriën beschermen terwijl het oxidatieve stress beperkt. (2)

 5. Net als andere zaden, zoals chia en vlas, bieden maanzaad vezels. Vezel is nuttig voor de spijsvertering en het voorkomen van constipatie. Als je een koolhydraatarm dieet eet, zoals het ketogeen dieet dat de koolhydraatconsumptie strikt beperkt, dan is het eten van vezelrijk voedsel cruciaal voor "regelmatig blijven" en het ondersteunen van de darmgezondheid. Naast het eten van bronnen van vezels zoals groenten (plus fruit, peulvruchten en granen als je niet koolhydraatarm eet), is het opnemen van zaden en noten een gemakkelijke manier om de totale inname van voedingsstoffen en vezels te stimuleren.

 6. Papaverzaad bevat relatief veel linolzuur, een soort omega-6-vetzuur. We horen vaak dat omega-6-vetten 'pro-inflammatoir' zijn en niet zo gunstig als omega-3 vetzuren, maar de waarheid is dat we beide soorten essentiële vetzuren nodig hebben. Linolzuur is een onverzadigd vetzuur dat voorkomt in een breed scala aan plantaardige glycosiden, vooral die met een hoog oliegehalte, zoals maanzaad.

 7. Consumptie van linolzuur in gematigde hoeveelheden (dit is belangrijk omdat niet is aangetoond dat een zeer hoge consumptie gunstig is) kan positieve effecten hebben op de gezondheid van het hart. Het kan bijvoorbeeld helpen het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen en atherosclerose te voorkomen. (3) Voor de meeste gezondheidsvoordelen wordt het echter niet aanbevolen dat we grote hoeveelheden geraffineerde plantaardige oliën consumeren, die zeer veel omega-6 bevatten. In plaats daarvan moeten we een verscheidenheid aan hele voedingsmiddelen eten die verschillende soorten vetten bevatten (zoals zaden, noten, vlees, eieren, olijfolie, enz.)

 8. Papaverzaad eten is een goede manier om essentiële mineralen te verkrijgen die de botten sterk houden, waaronder calcium, fosfor en magnesium.

 9. Bovendien bieden maanzaad een goede dosis koper die nodig is om de gezondheid van zenuwen, botten en stofwisseling te behouden. Ze hebben ook een behoorlijke hoeveelheid zink en ijzer, die belangrijk zijn voor de bijniergezondheid, het voorkomen van bloedarmoede, de gezondheid van de huid en meer.

 10. Papaverzaadmelk en olie staan ​​erom bekend de huid te hydrateren en te genezen. Deze producten kunnen nuttig zijn voor het beheer van eczeem en ontsteking van de huid, jeuk, droogheid, peeling en roos. (4) De beste manier om maanzaad op uw huid te gebruiken, is door papaverolie of -pasta op het getroffen gebied aan te brengen, idealiter met andere nuttige ingrediënten zoals amandelolie, etherische oliën of honing.

Voedingsfeiten van maanzaad

 1. Een eetlepel maanzaad (ongeveer negen gram) bevat ongeveer (5)

 2. Bovendien bevatten maanzaad ook wat vitamine E, folaat, choline, kalium en selenium.

 3. Studies tonen aan dat het consumeren van zelfs grote hoeveelheden maanzaad, tussen 35-250 gram in één keer (het equivalent van drie tot acht eetlepels), veilig is voor de meeste volwassenen. Grotere hoeveelheden maanzaad kunnen echter spijsverteringsproblemen veroorzaken als gevolg van het blokkeren van de darmen.

P oppy Seeds in Ayurveda, TCM en Traditional Medicine

 1. Oude beschavingen waarvan bekend is dat ze papaverbloemen en maanzaad hebben gegroeid, zijn onder andere de Romeinen, Grieken, Egyptenaren, Minoïers en Sumeriërs. Historici geloven dat papaverplanten van ongeveer 2700 tot 1450 voor Christus werden gekweekt door Minoïers vanwege hun heilzame zaden, melk, opium en honing. Papavers werden aan kieskeurige baby's gegeven om ze te kalmeren en te helpen met slapen. In het oude Egypte werden maanzaad geassocieerd met het oogstseizoen, de vruchtbaarheid en de geboorte. Een Egyptische papyrusrol geschreven in 1550 voor Christus vermeldt zelfs papavers als een natuurlijk kalmerend middel. (6) In Sumeria werden papaverbloemen "vreugdeplant" genoemd vanwege hun kalmerende en euforische eigenschappen.

 2. Papaverzaad heeft diepe wortels in Midden- en Oost-Europa, waar ze al eeuwenlang worden gebruikt om heel of gemalen maanzaadmeel te maken dat een veelgebruikt ingrediënt is in gebak en brood. Een traditioneel dessert in Makowiec (Ma-KOH-viets) in Polen vereist dat papaverzaden aan de vulling worden toegevoegd, terwijl in Hungry papaverzaadrollen bekend als Beigli een favoriete zoete snack zijn.

 3. Volgens de Ayurvedische geneeskunde kunnen maanzaad dienen als een natuurlijk kalmerend middel en slaapmiddel. Ze worden gebruikt om een ​​kalmerende drank te maken door de zaden te weken met andere genezende ingrediënten, zoals kokospoeder, komijn, nootmuskaat, kurkuma en ghee. Er wordt aangenomen dat maanzaad helpt ontspanning te veroorzaken en rustgevende slaap te bevorderen vanwege hun sporen van verdovende middelen, hoewel dit niet is bewezen. (7) Van maanzaad wordt gezegd dat ze koude, olieachtige en zware eigenschappen verhogen, dus ze zijn het meest geschikt voor Pita en Vata doshas. Naast hun kalmerende kwaliteit, worden ze gewaardeerd voor het voeden van de voortplantingsorganen, het beschermen van botten en huid, het kalmeren van gespannen spieren, het vrijmaken van de neusgangen en het verlichten van verbranding en constipatie.

 4. In de traditionele Chinese geneeskunde wordt verondersteld dat zwarte zaden de longen, dikke darm en nieren ondersteunen. Papavers (of papavercapsules die soms worden gebruikt) hebben zure en samentrekkende eigenschappen. Dat is waarom ze worden gebruikt om te helpen bij ademhaling, spijsvertering en pijnverlichting. (8) Geplette, gedroogde papavercapsules zijn te vinden op sommige Aziatische markten en speciaalzaken. Ze worden meestal genomen in doses tussen drie en 10 gram.

Papaverzaden versus hennepzaden versus mosterdzaden

 1. Oude beschavingen waarvan bekend is dat ze papaverbloemen en maanzaad hebben gegroeid, zijn onder andere de Romeinen, Grieken, Egyptenaren, Minoïers en Sumeriërs. Historici geloven dat papaverplanten van ongeveer 2700 tot 1450 voor Christus werden gekweekt door Minoïers vanwege hun heilzame zaden, melk, opium en honing. Papavers werden aan kieskeurige baby's gegeven om ze te kalmeren en te helpen met slapen. In het oude Egypte werden maanzaad geassocieerd met het oogstseizoen, de vruchtbaarheid en de geboorte. Een Egyptische papyrusrol geschreven in 1550 voor Christus vermeldt zelfs papavers als een natuurlijk kalmerend middel. (6) In Sumeria werden papaverbloemen "vreugdeplant" genoemd vanwege hun kalmerende en euforische eigenschappen.

 2. Papaverzaad heeft diepe wortels in Midden- en Oost-Europa, waar ze al eeuwenlang worden gebruikt om heel of gemalen maanzaadmeel te maken dat een veelgebruikt ingrediënt is in gebak en brood. Een traditioneel dessert in Makowiec (Ma-KOH-viets) in Polen vereist dat papaverzaden aan de vulling worden toegevoegd, terwijl in Hungry papaverzaadrollen bekend als Beigli een favoriete zoete snack zijn.

 3. Volgens de Ayurvedische geneeskunde kunnen maanzaad dienen als een natuurlijk kalmerend middel en slaapmiddel. Ze worden gebruikt om een ​​kalmerende drank te maken door de zaden te weken met andere genezende ingrediënten, zoals kokospoeder, komijn, nootmuskaat, kurkuma en ghee. Er wordt aangenomen dat maanzaad helpt ontspanning te veroorzaken en rustgevende slaap te bevorderen vanwege hun sporen van verdovende middelen, hoewel dit niet is bewezen. (7) Van maanzaad wordt gezegd dat ze koude, olieachtige en zware eigenschappen verhogen, dus ze zijn het meest geschikt voor Pita en Vata doshas. Naast hun kalmerende kwaliteit, worden ze gewaardeerd voor het voeden van de voortplantingsorganen, het beschermen van botten en huid, het kalmeren van gespannen spieren, het vrijmaken van de neusgangen en het verlichten van verbranding en constipatie.

 4. In de traditionele Chinese geneeskunde wordt verondersteld dat zwarte zaden de longen, dikke darm en nieren ondersteunen. Papavers (of papavercapsules die soms worden gebruikt) hebben zure en samentrekkende eigenschappen. Dat is waarom ze worden gebruikt om te helpen bij ademhaling, spijsvertering en pijnverlichting. (8) Geplette, gedroogde papavercapsules zijn te vinden op sommige Aziatische markten en speciaalzaken. Ze worden meestal genomen in doses tussen drie en 10 gram.

Papaverzaden versus Chia Seeds versus Sesamzaden

 1. Oude beschavingen waarvan bekend is dat ze papaverbloemen en maanzaad hebben gegroeid, zijn onder andere de Romeinen, Grieken, Egyptenaren, Minoïers en Sumeriërs. Historici geloven dat papaverplanten van ongeveer 2700 tot 1450 voor Christus werden gekweekt door Minoïers vanwege hun heilzame zaden, melk, opium en honing. Papavers werden aan kieskeurige baby's gegeven om ze te kalmeren en te helpen met slapen. In het oude Egypte werden maanzaad geassocieerd met het oogstseizoen, de vruchtbaarheid en de geboorte. Een Egyptische papyrusrol geschreven in 1550 voor Christus vermeldt zelfs papavers als een natuurlijk kalmerend middel. (6) In Sumeria werden papaverbloemen "vreugdeplant" genoemd vanwege hun kalmerende en euforische eigenschappen.

 2. Papaverzaad heeft diepe wortels in Midden- en Oost-Europa, waar ze al eeuwenlang worden gebruikt om heel of gemalen maanzaadmeel te maken dat een veelgebruikt ingrediënt is in gebak en brood. Een traditioneel dessert in Makowiec (Ma-KOH-viets) in Polen vereist dat papaverzaden aan de vulling worden toegevoegd, terwijl in Hungry papaverzaadrollen bekend als Beigli een favoriete zoete snack zijn.

 3. Volgens de Ayurvedische geneeskunde kunnen maanzaad dienen als een natuurlijk kalmerend middel en als slaapmiddel. Ze worden gebruikt om een ​​kalmerende drank te maken door de zaden te weken met andere genezende ingrediënten, zoals kokospoeder, komijn, nootmuskaat, kurkuma en ghee. Er wordt aangenomen dat maanzaad helpt ontspanning te veroorzaken en rustgevende slaap te bevorderen vanwege hun sporen van verdovende middelen, hoewel dit niet is bewezen. (7) Van maanzaad wordt gezegd dat ze koude, olieachtige en zware eigenschappen verhogen, dus ze zijn het meest geschikt voor Pita en Vata doshas. Naast hun kalmerende kwaliteit, worden ze gewaardeerd voor het voeden van de voortplantingsorganen, het beschermen van botten en huid, het kalmeren van gespannen spieren, het vrijmaken van de neusgangen en het verlichten van verbranding en constipatie.

 4. In de traditionele Chinese geneeskunde wordt verondersteld dat zwarte zaden de longen, dikke darm en nieren ondersteunen. Papavers (of papavercapsules die soms worden gebruikt) hebben zure en samentrekkende eigenschappen. Dat is waarom ze worden gebruikt om te helpen bij ademhaling, spijsvertering en pijnverlichting. (8) Geplette, gedroogde papavercapsules zijn te vinden op sommige Aziatische markten en speciaalzaken. Ze worden meestal genomen in doses tussen drie en 10 gram.

Poppy Seeds and Opium

 1. Je hebt misschien gehoord dat het eten van maanzaad opiaten (zoals heroïne, morfine en codeïne) in je lichaam kan introduceren. Dit is eigenlijk waar. In feite, als je een aanstaande medicijntest hebt, is het raadzaam om van tevoren geen maanzaad te eten, gewoon voor de veiligheid. (9) Federale gevangenissen staan ​​bijvoorbeeld gevangenen niet toe om maanzaad te eten en vereisen dat gevangenen een formulier ondertekenen waarin zij zich onthouden van het eten van maanzaadproducten terwijl zij geautoriseerde afwezige bladeren nemen.

 2. Opium wordt beschouwd als een zeer verslavend verdovend middel. Het heeft een kalmerende, kalmerende, depressieve, slaapverwekkende, verdovende en pijnstillende werking. Hoewel het eten van maanzaad er mogelijk voor kan zorgen dat je sporen van opiaten consumeert, voel je je niet echt high.

 3. Van de buitenste peul / het oppervlak van maanzaad (papaver somniferum) is vastgesteld dat het sap produceert dat opiaten bevat. De plant die maanzaad produceert, is dezelfde die wordt gebruikt om heroïne en morfine te maken. Papaverzaden zelf hebben slechts sporen van opiaten, maar het sap kan worden geconcentreerd zodat het sterkere effecten heeft.

 4. Wanneer maanzaad in water wordt geweekt om 'maanzaadthee' te maken, kunnen sommige opiaten in het water sijpelen en een aantal bijwerkingen veroorzaken wanneer ze worden geconsumeerd. (10) Er zou echter een zeer grote hoeveelheid zaden moeten worden gebruikt om een ​​papaverthee te maken die sterk genoeg is om psychologische effecten te hebben - ergens rond 300 - 400 gram, afhankelijk van het niveau van opiaten in verschillende soorten zaden.

 5. Hoeveel maanzaad zou u moeten consumeren om te slagen voor een drugstest? Het hebben van maanzaad betekent niet automatisch dat u een drugstest niet doorstaat. Gemiddeld bevatten maanzaad tussen 0,5 en 10 microgram morfine per gram. Vergelijk dit met een standaarddosis medisch voorgeschreven morfine, die tussen 5.000 en 30.000 microgram bevat. Je zou een zeer grote hoeveelheid maanzaad moeten consumeren om aanzienlijke hoeveelheden opiaten te consumeren.

 6. De meeste drugstests halen tegenwoordig niveaus van opiaten in urine op die groter zijn dan 2.000 tot 3.000 ng / ml, dus het is mogelijk dat ze opiaten kunnen detecteren van normale hoeveelheden maanzaad die in voedingsmiddelen worden aangetroffen. Toch is het niet waarschijnlijk of een garantie. Hoe lang blijven maanzaad in je systeem? Opiaten kunnen tot twee dagen na het eten van maanzaad in urinemonsters worden gevonden. Als u een grote hoeveelheid maanzaad zou eten, kunnen opiaten tot 60 uur later traceerbaar zijn. Onlangs zijn haaranalysetests meer gebruikt om op heroïne te testen. Deze worden als nauwkeuriger beschouwd en leiden minder vaak tot "valse positieven", zoals door opiaten uit maanzaad. (11)

Waar te vinden en hoe Poppy Seeds te gebruiken

 1. Waar kunt u maanzaad kopen? Papaverzaad moet verkrijgbaar zijn in grote supermarkten, voedingswinkels (kijk in het gedeelte "bulkbak" waar noten en zaden vaak worden verkocht), speciaalmarkten en online.

 2. Papaverzaden zijn vrij smakeloos tot ze geroosterd zijn, wanneer ze een nootachtige smaak aannemen die lijkt op sesamzaadjes. Ze passen goed bij smaken zoals knoflook, ui, citroen- of sinaasappelschil, rum, vanille, rozijnen, zware room, kaneel, nootmuskaat en geblancheerde amandelen of walnoten. Je kunt ze gebruiken zoals je sesamzaad zou doen. Ideeën voor het toevoegen van maanzaad aan uw dieet zijn onder meer: ​​(12)

 3. Alle noten en zaden bevatten enkele "antinutriënten" die de opname van sommige van hun voedingsstoffen kunnen blokkeren. Daarom is het ideaal om de noten / zaden te laten weken voordat je ze eet, omdat dit de hoeveelheid antinutriënten vermindert. Een andere optie is om zaden in een koffiemolen of blender te malen om de harde buitenste schillen af ​​te breken voordat je ze opeet. Gemalen zaden kunnen in de meeste glutenvrije recepten, zoals pannenkoeken, muffins, brood en zelfs pasta's, als poeder worden gemalen. Zaden zijn gevoelig voor zonlicht en hitte, dus bewaar ze altijd in een afgesloten, glazen container in je koelkast of vriezer om te voorkomen dat hun vetzuren ranzig worden.

 4. In sommige landen zult u zien dat papaverzaadpasta in de handel verkrijgbaar is in buizen of blikjes. Normaal worden deze pasta's gebruikt bij het maken van desserts en bevatten ze een mengsel van maanzaad, suiker, water en een emulgator om te voorkomen dat de pasta scheidt. In de VS kun je papaverzaadpasta's vinden onder merknamen als Solo en American Almond. Deze pasta's worden meestal gebruikt zoals jam of amandelpasta om vulling te maken voor cakes, gebak, croissants, etc.

 5. Hoe kunt u maanzaad thuis kweken? Vanwege hun ingewikkelde geschiedenis als bron van opiaten, is het eigenlijk illegaal om papavers in de Verenigde Staten te kweken. Sommige mensen kiezen er echter nog steeds voor om papaverbloemen (zoals soorten (P. somniferum, P. paeoniflorum en P. rhoeas) te planten in hun tuinen omdat papavers mooie, roze of rode bloemen produceren.

 6. Probeer een eetlepel of meer maanzaad toe te voegen aan de onderstaande gezonde recepten:

 7. Net als bij andere zaden en noten kan bij sommige mensen het eten van maanzaad allergische reacties veroorzaken. Dit is niet erg gebruikelijk, vooral in vergelijking met allergieën als reactie op pinda's of amandelen, maar het is mogelijk. U bent waarschijnlijk allergisch voor maanzaad als u ook allergische reacties heeft op hazelnoot, roggekorrel, kiwi, sesam of boekweit.

 8. Hoewel de meeste mensen zonder problemen voedselhoeveelheden maanzaad kunnen eten, moet u het gebruik van grotere medicinale hoeveelheden met uw arts bespreken als u in het verleden last heeft gehad van darmproblemen, allergieën of zwanger / borstvoeding.

 9. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407