Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Pepermunt: voordelen voor de gezondheid en voorzorgsmaatregelen

Pepermunt: voordelen voor de gezondheid en voorzorgsmaatregelen

 1. Het wordt gebruikt om smaak of geur toe te voegen aan voedingsmiddelen, cosmetica, zeep, tandpasta, mondwater en andere producten, en het kan een aantal medicinale toepassingen hebben.

 2. Bladeren van pepermunt (Mentha piperita) kunnen gedroogd of vers in thee worden gebruikt.

 3. Oorspronkelijk afkomstig uit Europa, wordt pepermunt tegenwoordig over de hele wereld verbouwd.

 4. Dit artikel maakt deel uit van een verzameling artikelen over de gezondheidsvoordelen van populaire voedingsmiddelen.

Vormen van pepermunt

 1. Pepermunt kan bestaan ​​uit verse of droge bladeren voor gebruik in voedsel of als thee. Essentiële olie van pepermunt wordt gebruikt in tincturen, wrijven op de borst en crèmes.

 2. Het kan ook worden ingenomen in enterisch gecoate capsules om door te slikken. Hierdoor kan de pepermunt in de darm terechtkomen.

 3. Essentiële olie van pepermunt is een geconcentreerde olie die door stoomdestillatie uit de pepermuntplant wordt gewonnen. De hele verse of gedeeltelijk gedroogde plant wordt gebruikt voordat hij begint te bloeien.

 4. De chemische componenten van pepermuntolie zijn:

 5. Net als andere etherische oliën, mag pepermunt etherische olie niet oraal worden ingenomen en moet het worden verdund met een dragerolie voordat het op de huid wordt aangebracht.

Mogelijke gezondheidsvoordelen

 1. Pepermunt is een populaire traditionele remedie voor een aantal aandoeningen.

 2. Er wordt aangenomen dat het kalmerende effecten heeft.

 3. Het wordt gebruikt om winderigheid, menstruatiepijn, diarree, misselijkheid, depressiegerelateerde angst, spier- en zenuwpijn, verkoudheid, indigestie en IBS te behandelen.

Indigestie

 1. Pepermunt kalmeert de buikspieren en verbetert de galstroom, volgens het University of Maryland Medical Center (UMM). Dit maakt het geschikt voor mensen met indigestie.

 2. Het mag echter niet worden gebruikt door mensen met gastro-oesofageale reflexziekte (GERD), die verschillende oorzaken heeft.

Prikkelbare darm syndroom

 1. Wetenschappelijke studies hebben gesuggereerd dat pepermunt, in verschillende vormen, kan helpen bij de behandeling van de symptomen van het prikkelbare darm syndroom (IBS).

 2. Deze omvatten:

 3. Een studie uit 2008 gepubliceerd in het British Medical Journal (BMJ) concludeerde dat pepermunt nuttig was als krampstillend middel bij de behandeling van PDS.

 4. Krampstillende eigenschappen zijn eigenschappen die de intensiteit en frequentie van spasmen of onwillekeurige bewegingen verminderen.

 5. Uit onderzoek is gebleken dat pepermunt kan helpen bij het verminderen van pijn gerelateerd aan PDS.

 6. Een in 2013 gepubliceerd onderzoek wees uit dat pepermunt nuttig was bij de behandeling van buikpijn bij patiënten met diarree vanwege PDS.

 7. Een team van de Universiteit van Adelaide in Australië concludeerde dat pepermunt een anti-pijnkanaal in de dikke darm activeert, wat resulteert in verminderde ontstekingspijn in de darm.

Huidaandoeningen

 1. Pepermuntolie wordt veel gebruikt voor het kalmeren van huidirritatie en jeuk, evenals voor het verminderen van roodheid. Essentiële olie van pepermunt moet altijd worden verdund vóór actueel gebruik of aanbrengen op de huid.

 2. Een goed recept is een ons van een dragerolie zoals minerale of olijfolie gemengd met 3 tot 5 druppels etherische olie. Test voor gebruik een kleine hoeveelheid op de onderarm om een ​​allergische reactie uit te sluiten.

 3. Er is echter een gebrek aan wetenschappelijk bewijs om dit gebruik te ondersteunen of aan te vechten.

Hoofdpijn en migraine

 1. Het aanbrengen van verdunde pepermuntolie op het voorhoofd is effectief gebleken bij de behandeling van spanningshoofdpijn.

 2. Een artikel in de Amerikaanse huisarts beschrijft dat het een ontspannend effect heeft op de gladde spieren en wat verlichting biedt voor mensen die darmkrampen ervaren tijdens een bariumklysma.

 3. De auteurs citeren twee proeven die aantonen dat een actuele toepassing van pepermuntolie kan helpen de symptomen van spanningshoofdpijn te verlichten. Een van hen vond pepermuntolie even effectief als Tylenol of paracetamol voor pijnverlichting.

Verkoudheid en griep

 1. Menthol, de belangrijkste chemische component van pepermunt, is een effectief decongestivum. Decongestiva krimpen de gezwollen membranen in de neus, waardoor het gemakkelijker wordt om te ademen.

 2. Menthol is ook een slijmoplossend middel. Slijmoplossen maken los en brengen slijm uit de longen naar boven. Slijmoplossers helpen mensen met hoest.

 3. In een artikel gepubliceerd door de American Chemical Society in 2015 concludeerden wetenschappers dat:

 4. "Op basis van zijn brede antimicrobiële eigenschappen kan Olbas een nuttig middel zijn voor de behandeling van ongecompliceerde infecties van de huid en de luchtwegen."

 5. Olbas bestaat uit complexe etherische oliedestillaten, waaronder pepermuntolie, eucalyptusolie en cajuputolie. Deze etherische oliën zijn bedoeld om te worden ingeademd.

Misselijkheid en braken tijdens de zwangerschap

 1. Veel zwangere vrouwen die tijdens de zwangerschap misselijkheid ervaren, zeggen dat ze baat hebben gehad bij het gebruik van pepermunt in verschillende vormen. Studies zijn echter niet doorslaggevend of tegenstrijdig.

 2. Kligler en Chaudharay beoordelen de effectiviteit van pepermuntolie voor verschillende doeleinden en waarschuwen dat "pepermuntolie is gebruikt om de menstruatie te activeren en moet worden vermeden tijdens de zwangerschap."

 3. Onderzoekers van het Fatemeh Zahra Health Research Centre in Iran concludeerden dat mint geen verschil maakte in misselijkheid en braken tijdens de zwangerschap.

 4. Een zwangere vrouw moet om welke reden dan ook een arts raadplegen voordat ze pepermunt inneemt.

Door braken veroorzaakt door chemotherapie verlichten

 1. Misselijkheid en braken, of braken, zijn vaak voorkomende bijwerkingen voor kankerpatiënten tijdens chemotherapie. Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat pepermunt de symptomen helpt verlichten.

 2. Een studie gepubliceerd in Ecancermedicalscience vond een "significante vermindering van de intensiteit en het aantal emetische gebeurtenissen in de eerste 24 uur" bij patiënten die essentiële olie van pepermunt inhaleerden, vergeleken met een placebo.

 3. De auteurs concluderen dat pepermuntolie "veilig en effectief is voor anti-emetische behandeling bij patiënten, en ook kosteneffectief is."

Door braken veroorzaakt door chemotherapie verlichten

 1. Onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift ACS Nano suggereert dat wetenschappers een manier hebben gevonden om antimicrobiële verbindingen uit pepermunt en kaneel in kleine capsules te verpakken die zowel biofilms kunnen doden als actief de genezing kunnen bevorderen.

 2. De onderzoekers verpakten pepermuntolie en cinnamaldehyde, de verbinding in kaneel die verantwoordelijk is voor zijn smaak en aroma, in nanodeeltjes van siliciumdioxide.

 3. De microcapsulebehandeling was effectief tegen vier verschillende soorten bacteriën, waaronder één antibioticaresistente stam. Het bevorderde ook de groei van fibroblasten, een celtype dat belangrijk is bij wondgenezing.

Risico's en voorzorgsmaatregelen

 1. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 2. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.

 3. Pepermunt kan, net als veel andere kruiden, interageren met andere kruiden, supplementen of medicijnen. Pepermunt kan ook bijwerkingen veroorzaken bij sommige gevoelige personen. Het is mogelijk allergisch te zijn voor pepermunt.

 4. Iedereen die al medicatie krijgt, moet met zijn arts praten voordat hij pepermunt gebruikt.

 5. Pepermunt mag niet door jonge kinderen worden gebruikt. Toegepast op het gezicht, kan het levensbedreigende ademhalingsproblemen veroorzaken.

 6. Het wordt niet aanbevolen voor mensen die:

 7. Pepermunt kan een wisselwerking hebben met sommige medicijnen, waaronder:

 8. Het mag niet worden gebruikt met antacida. Dit komt omdat sommige pepermuntsupplementen in capsulevorm zijn. Hun coating kan te snel afbreken als de patiënt ook een maagzuurremmer gebruikt, waardoor het risico op brandend maagzuur toeneemt.

 9. Pepermunt wordt ook gebruikt als voorbereiding op de behandeling van andere aandoeningen, waaronder tandplak, gordelroos, urineweginfectie en ontsteking van de mond.

 10. Dr. Kligler en collega's, schrijven in de Amerikaanse Family Physician, concluderen dat pepermunt veilig en effectief lijkt te zijn bij het behandelen van sommige symptomen van IBS, en dat het kan helpen spanningshoofdpijn te verlichten. Ze adviseren echter overmatig gebruik, omdat hoge doses tot vergiftiging kunnen leiden.

 11. Er is geen wetenschappelijk bewijs om de werkzaamheid of veiligheid ervan te bevestigen, maar het University of Maryland Medical Center (UMM) merkt op dat pepermunt sommige soorten virussen, schimmels en bacteriën kan doden.

 12. Artikel laatst bijgewerkt door Yvette Brazier op di 27 juni 2017. Bezoek onze categoriepagina Aanvullende geneeskunde / alternatieve geneeskunde voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates te ontvangen over aanvullende geneeskunde / alternatieve geneeskunde. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 13. American Chemical Society. (2015, 8 juli). Pepermuntolie en kaneel kunnen chronische wonden helpen behandelen en genezen [!Persbericht

 14. Roussos, M. S., Hirsch, A. R. (2013, april). Alliaceous Migraine [!AbstractDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407