Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Pompoenpitten: de antioxidantzaden die diabetes bestrijden, kankercellen voor hartziekten

Laatste gedachten

 1. Pompoenen zijn een integraal onderdeel van het vakantieseizoen. Van pompoenhouwen tot zoete pompoenkruiden tot verse pompoentaart, het is moeilijk om je een herfst voor te stellen zonder dit fel oranje fruit. Helaas raken pompoenpitten, zoals pompoenpittenolie, vaak verloren in de mix en worden ze vaak weggegooid of helemaal genegeerd ten gunste van de levendige pompoenpulp.

 2. Er zijn echter veel voordelen van pompoenpitten die ze een waardige toevoeging aan uw dieet maken, zowel tijdens de vakantie als het hele jaar door. Sommige krachtige voordelen van pompoenpitten zijn onder meer een betere gezondheid van het hart, verbeterde bloedsuikerspiegel, verbeterde slaapkwaliteit en meer.

 3. Ben je klaar om meer te weten te komen over waarom je zou moeten overwegen om de zaden te bewaren de volgende keer dat je ellebogen diep een verse Halloween-pompoen snijdt? Dit is wat u moet weten.

Top 7 voordelen van pompoenpitten

 1. Van pompoenpitten is aangetoond dat ze de symptomen van BPH verbeteren, een aandoening die bij mannen moeilijk kan plassen. Niet alleen dat, maar pompoenpitolie kan ook helpen bij het verbeteren van andere aspecten van de blaasfunctie. Eén studie toonde aan dat het in staat was om de symptomen van een overactieve blaas aanzienlijk te verbeteren en urinestoornissen te corrigeren. (17)

 2. Pompoenpitten zitten boordevol antioxidanten, krachtige verbindingen die de vorming van vrije radicalen kunnen bestrijden en cellen beschermen tegen oxidatieve stress. Sommige onderzoeken wijzen er ook op dat antioxidanten kunnen helpen bij het voorkomen van chronische aandoeningen zoals hartaandoeningen, kanker, diabetes en auto-immuunziekten. (1)

 3. Volgens één diermodel van de Universiteit van Caïro in Egypte en gepubliceerd in Pharmacological Research, was pompoenpitolie in staat ontstekingen te verminderen en schade door vrije radicalen bij ratten met artritis te voorkomen. (2) Een ander dieronderzoek uit Zuid-Afrika toonde aan dat een specifiek type eiwit dat uit pompoenpitten wordt geëxtraheerd, effectief was in het beschermen tegen leverschade dankzij de krachtige antioxiderende eigenschappen. (3)

 4. Pompoenzaad, en in het bijzonder pompoenpittenolie, heeft aangetoond op verschillende manieren de gezondheid van het hart te bevorderen en het risico op coronaire hartziekten te helpen verminderen. Om te beginnen tonen dierstudies aan dat pompoenpitolie kan helpen het cholesterolgehalte te verlagen en de bloeddruk te verlagen, beide twee van de belangrijkste risicofactoren voor hartaandoeningen. (4, 5)

 5. Uit een onderzoek bij de mens van het Department of Medical Medical in West Indies in Jamaica bleek zelfs dat supplementen met pompoenpittenolie de diastolische bloeddruk konden verlagen en tegelijkertijd de hoeveelheid gunstig HDL-cholesterol verhoogde in het bloed. (6) Plus, pompoenpitten kunnen ook de hoeveelheid stikstofoxide in het lichaam verhogen. Dit kan de bloedvaten verwijden en de bloedstroom bevorderen om het hart te helpen efficiënter te werken. (7)

 6. Een van de belangrijkste voordelen van pompoenpitten is het vermogen om de bloedsuikerspiegel te reguleren om pieken en crashes te voorkomen. Dit is ongelooflijk belangrijk. Waarom? Het aanhouden van hoge niveaus van bloedsuiker kan diabetes symptomen veroorzaken, zoals verhoogde dorst, vermoeidheid, frequent urineren en misselijkheid.

 7. Pompoenpitten zijn rijk aan eiwitten en vezels, die beide de opname van suiker in de bloedbaan kunnen vertragen om een ​​betere bloedsuikerspiegel te bevorderen. (8, 9) Interessant genoeg meldde een diermodel uit 2011, gepubliceerd in het Journal of Diabetes and Its Complications, zelfs dat het combineren van pompoenpitten met vlas niet alleen de antioxidantstatus bij ratten verbeterde, maar ook effectief was bij het verminderen van het risico op diabetescomplicaties. (10)

 8. Kan niet slapen? Misschien wilt u een dosis pompoenpitten toevoegen aan uw dagelijkse voeding. Pompoenpitten zijn een goede bron van verschillende voedingsstoffen die worden geassocieerd met een betere slaapkwaliteit, waaronder tryptofaan en magnesium.

 9. Tryptofaan is een aminozuur dat bekend staat om zijn vermogen om de slaapkwaliteit te verbeteren, vooral bij mensen met slaapstoornissen. (11) Ondertussen is magnesium een ​​belangrijke micronutriënt waarvan is aangetoond dat het verschillende maatregelen voor slapeloosheid helpt verbeteren, waaronder slaapefficiëntie, slaapduur en de hoeveelheid tijd die nodig is om 's nachts in slaap te vallen. (12)

 10. Uit onderzoek is gebleken dat pompoenpitten vooral voor mannen bijzonder gunstig kunnen zijn. Ze kunnen zelfs de mannelijke vruchtbaarheid en de gezondheid van de prostaat helpen verbeteren.

 11. Uit een diermodel uit 2012 bleek dat het aanvullen met pompoenpittenolie effectief was bij het voorkomen van spermaafwijkingen en het verhogen van het aantal zaadcellen bij ratten. (13) Een andere studie toonde aan dat het combineren van pompoenpittenolie met zaagpalmetto in staat was de symptomen te verminderen en de kwaliteit van leven te verbeteren bij mannen met goedaardige prostaathyperplasie (BPH), een veel voorkomende aandoening die wordt gekenmerkt door de vergroting van de prostaatklier. (14)

 12. Dankzij het hoge gehalte aan antioxidanten kan pompoenpitten de groei en verspreiding van kankercellen helpen bestrijden om kanker te voorkomen.

 13. In vitro onderzoek uitgevoerd door de Universiteit van Rostock in Duitsland heeft aangetoond dat fyto-oestrogeenextracten van pompoenpitten eigenschappen tegen kanker hadden en mogelijk een rol konden spelen bij de preventie en behandeling van borstkanker. (15) Bovendien zijn diëten die rijk zijn aan pompoenpitten volgens een beoordeling in Food Research International gekoppeld aan een lager risico op verschillende soorten kanker, waaronder borst-, maag-, long- en darmkanker. (16)

Voedingswaarde van pompoenpitten

 1. Pompoenzaad is een zeer voedzaam ingrediënt. Elke portie bevat een goede hoeveelheid eiwitten, mangaan, magnesium, fosfor en ijzer.

 2. Eén ons (ongeveer 28 gram) gedroogde, gepelde pompoenpitten bevat ongeveer: (18)

 3. Naast de hierboven genoemde voedingsstoffen bevat het voedingsprofiel van pompoenpitten ook een kleine hoeveelheid foliumzuur, vitamine B6, thiamine, vitamine A en selenium.

Gebruik van pompoenpitten in de traditionele geneeskunde

 1. Pompoenpitten, al lang vereerd om hun gezondheidsbevorderende eigenschappen, zijn al duizenden jaren een nietje in de traditionele geneeskunde. Inheemse groepen in Noord-Amerika, bijvoorbeeld, gebruikten ze ooit om lintwormen en parasieten uit het spijsverteringskanaal te verwijderen.

 2. Ondertussen worden pompoenpitten op een Ayurvedisch dieet vaak als alkaliserend beschouwd. Men denkt ook dat ze het bloed voeden, fungeren als een natuurlijk diureticum, de eetlust onderdrukken en de reproductieve gezondheid bij mannen verbeteren.

 3. In de traditionele Chinese geneeskunde worden pompoenpitten gebruikt om verschillende aandoeningen te behandelen. Er wordt aangenomen dat ze de borstvoeding bij moeders ondersteunen, een gezonde spijsvertering bevorderen, parasitaire infecties voorkomen en maagpijn verminderen.

Pompoenpitten versus zonnebloemzaden

 1. Pompoenzaden en zonnebloempitten zijn zonder twijfel twee van de meest populaire zaadvariëteiten vanwege hun hartige smaak en ongelooflijke veelzijdigheid. Beide bevatten veel vezels, eiwitten en hart-gezonde vetten, plus een assortiment essentiële vitamines en mineralen. Er zijn echter verschillende unieke verschillen tussen deze twee krachtige ingrediënten.

 2. Pompoenpitten zijn plat, ovaalvormig en lichtgroen. Ze zijn ook ingesloten in een witte romp. Zonnebloempitten daarentegen zijn bruin en bedekt met een zwart gestreepte schaal. Beide hebben een soepele textuur en lichte, nootachtige smaken die goed werken met zowat elke specerij of kruiden.

 3. Wat voeding betreft, levert een enkele gram pompoenpitten meestal een hogere hoeveelheid eiwit en een lagere hoeveelheid calorieën, vet en vezels. Pompoenpitten zijn ook rijker aan magnesium, ijzer en mangaan, terwijl zonnebloempitten een betere bron zijn van pantotheenzuur, folaat en koper.

Waar te vinden en hoe pompoenpitten te gebruiken

 1. Pompoenpitten zijn gemakkelijk te vinden bij de meeste online winkels en supermarkten. Ze bevinden zich meestal in het snackpad naast andere zaden zoals zonnebloempitten. Als je problemen hebt met het vinden van pompoenpitten in je plaatselijke winkel, kun je ook zoeken naar 'pepitas'. Pepita's zijn hetzelfde, maar zonder de schaal.

 2. Als u ze wilt gebruiken voor een recept voor pompoenpitten, sla de geroosterde pompoenpitten of andere vooraf gemaakte variëteiten over en zoek in plaats daarvan rauwe zaden. Als alternatief kun je ook rechtstreeks naar de bron gaan en thuis een pompoen proberen te zaaien.

 3. Nadat je enkele van deze superzaden in handen hebt, kun je je afvragen hoe je pompoenpitten moet reinigen, hoe je pompoenpitten moet drogen en hoe je pompoenpitten kunt bereiden voor het eten. Als ze vers zijn, begin dan met het spoelen van de zaden met koud water in een vergiet en schud ze vervolgens droog. Vermijd het gebruik van keukenpapier of vaatdoek om de zaden te drogen, want deze kunnen vast komen te zitten.

 4. Er zijn veel verschillende methoden om pompoenpitten te koken. Roosteren in de oven is misschien de meest voorkomende. Verspreid de zaden in een dunne laag op een geoliede bakplaat en bak in de oven op 300 graden Fahrenheit gedurende ongeveer 30 minuten. Haal uit de oven en gooi met olijfolie, zout en uw keuze van geroosterde pompoenpitten kruiden - zoals paprika, oregano, komijn of chilipoeder. Plaats terug in de oven en bak ongeveer 20 minuten, tot ze knapperig zijn met een mooie gouden kleur.

 5. Na het roosteren van uw pompoenpitten, kunt u ervan genieten als een heerlijke snack; gooi ze over salades, ontbijtgranen of yoghurt; of meng ze in trailmix naast een verscheidenheid aan andere noten en zaden. Je kunt ook genieten van rauwe pompoenpitten als een gezonde en heerlijke snack zonder gedoe met hetzelfde assortiment voordelen voor de gezondheid.

Recepten met pompoenpitten

 1. Vraagt ​​u zich af wat u moet doen met pompoenpitten en hoe u ze kunt opnemen in uw dagelijkse voeding?

 2. Er zijn onbeperkte opties voor het eten van pompoenpitten en veel receptideeën voor pompoenpitten die er zijn, van honing-geroosterde pepitas tot gebakken pompoenpitten en nog veel meer. Hier zijn een paar heerlijke ideeën om u op weg te helpen:

Geschiedenis / feiten

 1. De pompoen is een cultivar van de pompoenplant waarvan men denkt dat die duizenden jaren geleden in Noord-Amerika is ontstaan. Archeologen hebben zelfs pompoenpitten gevonden in bepaalde delen van Mexico die dateren van rond 7000 v.Chr.

 2. Deze zaden werden in veel vormen van traditionele geneeskunde gebruikt. Ze werden gewaardeerd om hun unieke smaak en krachtige genezende eigenschappen. Inheemse groepen in Noord-Amerika gebruikten vaak pompoenpitten vanwege hun genezende werking als parasitaire infecties en lintwormsymptomen. Ondertussen gebruikten Azteekse groepen pompoenzaad als zowel een voedingsbron als een ritueel offer voor religieuze ceremonies.

 3. Spaanse kolonisten brachten pompoenpitten terug naar Europa en Azië, waar ze op grote schaal populair werden. Ze werden snel geïntegreerd in vele soorten gerechten en gerechten. Tegenwoordig worden deze populaire zaden langzaam erkend voor hun ongelooflijke voedingsprofiel en de uitgebreide gezondheidsvoordelen die ze te bieden hebben.

Voorzorgsmaatregelen

 1. Veel bewerkte, voorverpakte pompoenpitten bevatten veel natrium of bevatten additieven en extra ingrediënten die schadelijk kunnen zijn voor uw gezondheid. Selecteer producten met een laag natriumgehalte en minimale ingrediënten die op het etiket worden vermeld. Beter nog, kies rauwe pompoenpitten en probeer ze zelf thuis te maken.

 2. Hoewel de schil van het pompoenzaad eetbaar is, kan het bovendien de maag irriteren en voor sommige mensen spijsverteringsproblemen veroorzaken. Het kan ook moeilijk zijn om te kauwen voor mensen met kauw- of slikproblemen. Als je merkt dat je pompoenpitten zonder dop niet kunt verdragen, kies dan voor gepelde zaden. Ze hebben bijna hetzelfde voedingsprofiel en dezelfde gezondheidsvoordelen.

 3. Houd de inname met mate. Het eten van grote hoeveelheden pompoenpitten kan nadelige bijwerkingen veroorzaken, zoals constipatie, gas of een opgeblazen gevoel. Bovendien bevatten deze zaden een geconcentreerde hoeveelheid calorieën, dus overboord gaan kan mogelijk bijdragen aan gewichtstoename.

 4. Veel mensen vragen zich ook af: kunnen honden pompoenpitten eten? Zowel rauwe als geroosterde pompoenpitten kunnen veilig worden genoten door de pups en worden soms zelfs toegevoegd aan natuurlijke recepten voor hondentraktaties. Houd je echter aan zelfgemaakte pompoenpitten en sla de zwaar verwerkte variëteiten over die je in de winkel kunt vinden.

 5. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407