Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Pompoenpitten eiwit

Fruits

 1. Pompoenpitten zijn goede bronnen van eiwitten en andere voedingsstoffen. Combineer ze met granola, rozijnen en noten in snacks en ontbijtgranen, of gebruik ze in plaats van noten in gebakken producten. Pompoenpitten dragen niet zoveel eiwitten bij als bonen, vlees of sommige zuivelproducten, maar omdat ze eiwitten bijdragen aan de complexe koolhydraten in granen, salades en brood, zijn ze nuttig voor het bouwen van een evenwichtige maaltijd.

Eiwitinhoud

 1. Een portie pompoenpitten, die overeenkomt met ongeveer 1/2 kopje, bevat gemiddeld 8 gram eiwit, volgens de Nutrient Database van het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Het eiwitgehalte is afhankelijk van het feit of de pompoenpitten zijn gepeld of met de schil erop.

Gepeld versus hele zaden

 1. Pompoenpitten zijn in hun geheel verkrijgbaar, met het kaf erop, of in pitvorm, met het kaf verwijderd. Elk type heeft voor- en nadelen qua voedingswaarde. Geroosterde korrels bevatten 9,3 gram eiwit per ounce, terwijl geroosterde hele zaden 5,3 gram eiwit per ounce bevatten. Volgens het Ohio State University Extension-programma bevatten de korrels meer 1,5 keer het eiwit en tweemaal zoveel ijzer als dezelfde hoeveelheid hele zaden. Toch bevatten de rompen het grootste deel van het vezelgehalte, wat betekent dat een portie korrels minder dan de helft van de vezel bevat als een portie hele zaden.

Vergelijkingen met andere zaden en noten

 1. Als eiwitbron zijn pompoenpitten gunstig in vergelijking met andere zaden en noten. Zonnebloem en sesamzaad leveren ongeveer 5,5 gram eiwit per portie op. Pinda's gemiddeld 8 gram eiwit per portie, amandelen en pistachenoten ongeveer 6 gram. Kastanjes, hazelnoten, pijnboompitten, walnoten en cashewnoten bevatten allemaal minder dan 5 gram eiwit per portie van 1 ons.

Vergelijkingen met andere eiwitbronnen

 1. Volgens de USDA-database bevatten veel peulvruchten en dierlijke eiwitbronnen meer eiwitten in één portie dan pompoenpitten. Kalkoen, lamsvlees, kip, rundvlees, krab, tonijn, varkensvlees, cottage cheese, ricotta kaas bevatten allemaal minstens drie keer meer eiwitten per portie dan pompoenpitten, terwijl sommige melk en yoghurtproducten ook meer bevatten.

Calorieverbinding

 1. Om de 25 gram tot 28 gram eiwit te consumeren die wordt aangetroffen in de aanbevolen portie tonijn van 3 ons of 1 kop sojabonen, moet je ongeveer 2 kopjes gedroogde pompoenpitten eten. Dat is 613 calorieën, vergeleken met de 110 calorieën van de tonijn of de 298 calorieën van de sojabonen.

Aanvullende voedingsstoffen

 1. Volgens de Ohio State University Extension biedt 1 ounce pompoenpitten bijna 30 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid zink en 20 procent van de aanbevolen hoeveelheid ijzer. Ze dragen ook bij aan magnesium, vezels en omega-6 en omega-3-vetzuren.

Iets om te overwegen

 1. Hoewel pompoenpitten een geweldige bron van eiwitten zijn, vergeet niet dat ze ook veel calorieën en vet bevatten. Een portie pompoenpitten van 1 kop bevat 285 calorieën en 12 gram vet. Hoewel het vet in pompoenpitten voornamelijk gezond, enkelvoudig onverzadigd vet is, telt het volgens de American Heart Association nog steeds mee voor je dagelijkse vetinname, die niet meer dan 25 tot 35 procent van je totale calorie-inname mag zijn. Als je naar je taille kijkt, beperk je de inname van pompoenpitten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407