Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Pompoenpittenolie: alles wat u moet weten

Pompoen is meer dan je ziet

 1. Je kunt pompoen beschouwen als een feestelijke herfstdecoratie of het ingrediënt voor de perfecte taart, maar pompoen heeft een ander gebruik. Pompoenzaadolie heeft bijvoorbeeld bepaalde gezondheidsvoordelen.

 2. Van pompoenpitolie wordt gezegd dat het de gezondheid van de urine en de gezondheid van het hart helpt bevorderen. Het zit vol met vitamines en ontstekingsremmende agentia, samen met linolzuur en oliezuur. Dit is wat u moet weten over de potentiële gezondheidsvoordelen van deze vrucht.

Effecten op de geestelijke gezondheid

 1. Traditioneel wordt gezegd dat pompoenpittenolie en pompoenpitten in het algemeen de gemoedstoestand bevorderen en depressies afweren. Eerdere bevindingen uit het British Journal of Psychiatry, bijvoorbeeld, lieten positieve resultaten zien van het geven van pompoenpitten aan kinderen met een depressie.

Effecten op haar en huid

 1. Pompoenzaadolie is in verband gebracht met positieve effecten op de haargroei, vooral bij mannen. Eén studie toonde aan dat mannen die gedurende 24 weken elke dag 400 milligram pompoenpittenolie namen 40% meer haargroei hadden dan mannen in de placebogroep. Er zijn geen nadelige effecten gevonden.

Effecten op de gezondheid van het hart

 1. Misschien weet u dat verzadigde vetten niet goed zijn voor een gezond hart. Maar het kan nog steeds verwarrend zijn om te weten welke vetten OK zijn om te eten. Pompoenpittenolie is eigenlijk een onverzadigd vet, wat betekent dat het het "goede" soort vet is. Onverzadigde vetten zoals pompoenpittenolie kunnen zelfs een gezond hart bevorderen.

 2. Uit een dierstudie bleek dat pompoenpittenolie niet alleen het cholesterol verlaagde, maar ook ontstekingsremmende effecten had. Van de olie is ook aangetoond dat het de bloeddruk bij muizen verlaagt.

 3. Bekijk: goede vetten, slechte vetten en hartaandoeningen >>

Effecten op de gezondheid van de prostaat

 1. Pompoenzaadolie heeft samen met palmetto-olie veelbelovende resultaten laten zien als alternatieve therapie voor goedaardige prostaathypertrofie (BPH). BPH is een veel voorkomende aandoening waarbij de prostaat vergroot wordt. Dit kan extreem pijnlijk zijn en de urinestroom blokkeren.

 2. Een studie van Koreaanse mannen met BPH heeft aangetoond dat pompoenpitolie kan fungeren als een effectief alternatief medicijn zonder bijwerkingen. Deelnemers aan het onderzoek zagen een verbetering van de symptomen, waaronder een betere urinestroom. Onderzoekers vonden dat optimale resultaten optraden wanneer pompoenpittenolie werd gecombineerd met palmetto-olie.

Effecten op de gezondheid van de urine

 1. Over het algemeen lijkt pompoenpittenolie een positief effect te hebben op de urinewegen. Dit kanaal bestaat uit de nieren, de blaas en de urethra, die de blaas verbindt met de urine-opening.

 2. Onderzoekers in een klein onderzoek gaven deelnemers tussen 500 en 1.000 milligram pompoenpitolie. De deelnemers zagen een drastische verbetering van hun overactieve blaasymptomen, waaronder 's nachts nat worden.

Effecten op de menopauze

 1. In één onderzoek bleek pompoenpitolie te helpen sommige symptomen van de menopauze te verlichten. Dit omvatte een afname van opvliegers, gewrichtspijn en hoofdpijn. De vrouwen die pompoenpittenolie innamen, hadden ook een verhoging van hun HDL-waarden, wat de "goede" cholesterol is.

Hoe kan ik pompoenpitolie krijgen?

 1. Net als lijnzaad kan pompoenpittenolie in vloeibare of geconcentreerde pilvorm worden ingenomen. Dit kan worden gekocht in gezondheidswinkels of via een online gezondheidswinkel. Meestal nemen mensen pompoenpittenolie in de vorm van een pil. Dit komt meestal omdat het handiger is en gemakkelijker te slikken is. Het wordt meestal verkocht in capsules van 1000 milligram, maar je kunt het in verschillende doseringen vinden.

 2. Blijf lezen: 7 voedingsmiddelen voor een vergrote prostaat >>

 3. Net als lijnzaad kan pompoenpittenolie in vloeibare of geconcentreerde pilvorm worden ingenomen. Dit kan worden gekocht in gezondheidswinkels of via een online gezondheidswinkel. Meestal nemen mensen pompoenpittenolie in de vorm van een pil. Dit komt meestal omdat het handiger is en gemakkelijker te slikken is. Het wordt meestal verkocht in capsules van 1000 milligram, maar je kunt het in verschillende doseringen vinden.

 4. Blijf lezen: 7 voedingsmiddelen voor een vergrote prostaat >>Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407