Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Pork Jowl Bacon bereiden

Stap 4

 1. Spek van varkenspek verschilt niet veel van spek van buikspek, behalve één ding: technisch gezien is het slachtafval. Hoewel je het uiterlijk niet zou weten - zowel het spek van de wangen als het gewone spek zijn genezen en gerookt - spek van de wangen van het varkensvlees komt van de binnenkant van de varkenswang, net onder het oog. Je moet het echter een beetje anders koken dan je gewone spek doet om er het beste uit te halen. Normaal spek heeft een verhouding van vlees: vet van 1: 3, terwijl het bacon van de kelk ongeveer een verhouding van vlees van vet heeft: 2: 1 - een verhouding waarvoor de persmethode werd gebruikt.

Stap 1

 1. Verhit de oven tot 400 graden Fahrenheit.

Stap 2

 1. Snijd de varkenshark in plakjes van 1/4 inch breed met een mes met rechte randen. Leg een stuk perkamentpapier op een omrande bakplaat.

Stap 3

 1. Leg de reepjes baconbollen op de bakplaat op een afstand van minstens 1/2-inch. Breng het spek op smaak met versgemalen zwarte peper, indien gewenst.

Stap 4

 1. Bedek het spek met nog een vel bakpapier. Leg nog een omrande bakplaat op het bakpapier en het spek.

Stap 5

 1. Plaats een ovenschaal of een pot gevuld met gedroogde bonen op de bakplaat. Je moet de bakplaat naar beneden drukken met iets dat 2 of 3 pond weegt, dus je kunt bijna alles gebruiken zolang het ovenveilig is. Plaats het spek in de oven.

Stap 6

 1. Rooster het spek ongeveer 18 tot 20 minuten. Trek het ovenrek eruit en controleer het spek op gaarheid. Het spek moet een donkerbruine of mahonie-kleur hebben en het meeste vet moet eruit zijn gekomen. Als je al het vet eruit wilt halen en het vlees knapperig wilt maken, kun je het spek een paar minuten onbedekt en zonder een verzwaarde pan bakken.

Stap 7

 1. Haal de gewogen borden van de bakplaten en leg ze op een warmtekussen om af te koelen. Neem de bovenste bakplaat van het spek en leg het ook op een warmtekussen om af te koelen.

Stap 8

 1. Gooi het bovenste stuk perkamentpapier weg. Giet het gesmolten spekvet in een hittebestendige pot of kom door een hoek van de pan naar beneden te kantelen.

Stap 9

 1. Breng het spek over op een bord met keukenpapier en dep de olie erover met keukenpapier. Serveer het spek zoals het is of voeg het toe aan een ander gerecht, zoals pizza, salades of elk gerecht waaraan je normaal spek zou toevoegen.

Stap 9

 1. Perkamentpapier

 2. 2 bakplaten

Stap 9

 1. Bestrooi het spek met rauwe bruine suiker, zoals turbinado of demerara, voordat u het braadt om zout-zoet gekonfijt spek te maken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407