Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Rauwe cacaobonen zijn de gezonde vorm van chocolade waar u op gewacht heeft

Maak uw eigen eiwitreep

 1. Krijg je chocoladefix met rauwe cacaonibs! Deze traktaties zijn rijk aan vezels en eiwitten en zullen je zintuigen prikkelen zonder centimeters aan je taille toe te voegen. Bovendien zitten ze boordevol antioxidanten die ontstekingen bestrijden en je hart beschermen. Deze superfood zal je energie omhoog schieten en je zoetekauw meteen bevredigen.

Maak uw eigen eiwitreep

 1. Rauwe cacaobonen worden minimaal verwerkt en behouden hun voedingswaarde. Zie ze als pure chocolade. Cacaobonen worden geroosterd en kunnen antioxidanten verliezen tijdens de verwerking.

Wat zijn rauwe cacaobonen?

 1. Stel je voor dat je op de bank zit en een smoothiekom eet met overal besprenkelde cacaonibs. Het is heerlijk en stimulerend - en het voelt gewoon gezellig aan. Maar wist je dat cacaobonen een flinke voedingskracht hebben?

 2. Deze heerlijke lekkernijen zijn afkomstig van cacaobonen, die groeien op de cacaoboom Theobroma. Ze worden geproduceerd door de bonen in kleine stukjes te verpletteren. Rauwe variëteiten worden gemaakt van niet geroosterde cacaobonen. Zie ze als pure chocolade.

 3. Met hun knapperige textuur en natuurlijk zoete smaak, passen cacaobonen goed in ijs, smoothies, havermout, trailmixen, bananenbrood, zelfgemaakte chocoladeschilferkoekjes en brownies. Ze worden minimaal verwerkt en behouden hun voedingswaarde. Hun smaak is vergelijkbaar met die van ongezoete donkere chocolade.

Zijn cacaobonen echt gezond?

 1. Deze heerlijke traktaties zitten boordevol fytonutriënten en andere krachtige antioxidanten die uw gezondheid ondersteunen. In vergelijking met donkere chocolade en cacaopoeder bevatten ze meer vezels en minder vet. Bovendien bevatten ze geen toegevoegde suiker of kunstmatige zoetstoffen. Een portie (28 gram) heeft slechts 130 calorieën, dus het past in elk dieet. Je krijgt ook:

 2. Rauwe cacaobonen hebben ook grote doses ijzer, zink en selenium. Magnesium, een van hun belangrijkste voedingsstoffen, draagt ​​bij aan meer dan 300 enzymatische reacties, waaronder energieproductie, DNA-synthese, zenuwtransmissie en insulinemetabolisme. Dit mineraal ondersteunt de juiste functie van de hersenen, het hart en de spieren.

 3. Uit voedingsoogpunt is dit superfood net zo goed als, of zelfs beter dan pure chocolade. De laatste levert 168 calorieën, 12,8 gram koolhydraten, 3,1 gram vezels, 12 gram vet en 2,2 gram eiwit per ounce. Donkere chocolade bevat meer vitamines uit ijzer, magnesium en B-complexen, maar bevat ook meer calorieën en vet. Rauwe cacaobonen hebben meer vezels en eiwitten, waardoor je langer vol blijft en je gemakkelijker kunt afvallen.

Rauwe cacao versus cacao

 1. Voordat we verder gaan, bespreken we het verschil tussen rauwe cacao en cacao. Beide komen uit de Theobroma cacaoboom maar hebben een andere chemische samenstelling en voedingswaarde. Het verschil tussen de twee ligt in hun verwerking. De termen cacao en cacao worden echter vaak door elkaar gebruikt.

 2. Rauwe cacaopoeder en cacaonibs worden minimaal verwerkt. Fabrikanten malen cacaobonen en extraheren het vet. Vervolgens fermenteren ze de bonen en veranderen ze in poeder. Gisting is echter optioneel. Als je de bonen in hapklare stukjes breekt, krijg je cacaobonen.

 3. Cacaopoeder daarentegen wordt gemaakt van cacaobonen die op hoog vuur worden geroosterd; dit proces vernietigt enkele van zijn voedingsstoffen en verandert zijn moleculaire structuur. Kwaliteitscacaopoeder is nog steeds een uitstekende bron van mineralen en antioxidanten. Een ons levert 63,8 calorieën, 5,5 gram eiwit, 3,8 gram vet en 16,2 gram koolhydraten, inclusief 9,3 gram vezels. Houd er echter rekening mee dat veel voedselproducenten melkvet, olie, suiker en conserveermiddelen toevoegen aan cacaopoeder.

Voordelen van Cacao Nibs

 1. Deze hapjes ter grootte van een hap zijn een gezond alternatief voor melkchocolade, snoep en andere zoetigheden. Ze zijn de minst bewerkte vorm van chocolade en claimen hoge antioxidantniveaus. Volgens een beoordeling in 2017, gepubliceerd in het tijdschrift Nutrients, bevatten cacaobonen grote doses polyfenolen. Deze antioxidanten beschermen tegen hartziekten en kunnen hartmarkers verbeteren, zoals bloeddruk, bloedsuikerspiegel en cholesterolspiegels.

 2. De fytochemicaliën in cacaoproducten zijn in verband gebracht met lagere percentages atherosclerose en cardiovasculaire problemen. Deze superfoods zitten boordevol catechinen, theobromine, cafeïne en andere plantaardige stoffen die veroudering vertragen, de geestelijke gezondheid bevorderen en oxidatieve stress bestrijden. Vanwege hun antioxiderende eigenschappen kunnen fenolische cacao-ingrediënten kankercelsterfte veroorzaken, volgens een onderzoek uit 2016 in de Oxidative Medicine and Cellular Longevity.

 3. Cacao-voordelen zijn goed gedocumenteerd. Van de bioactieve stoffen in dit superfood is aangetoond dat ze ontstekingen onderdrukken en de natuurlijke afweer van het lichaam verbeteren. Bovendien bevorderen ze de gezondheid van de huid, verminderen ze het diabetesrisico en neutraliseren ze vrije radicalen. Theobromine, een van de meest voorkomende antioxidanten in cacao, lijkt bijzonder gunstig te zijn voor de hersenen, wat ons naar het volgende punt brengt ...

Cacaobonen zijn hersenvoedsel

 1. De mineralen, antioxidanten en aminozuren in cacaonibs en andere cacaoproducten houden uw hersenen scherp en verbeteren uw humeur. Een 2015 klinische studie gepubliceerd in The American Journal of Clinical Nutrition beoordeelde de gunstige effecten van cacaoflavanolen op de geestelijke gezondheid bij senioren. Deze verbindingen bleken de cognitieve prestaties te verbeteren en leeftijdgerelateerde cognitieve stoornissen te verminderen. Proefpersonen hebben ook verbeteringen ervaren in glucosemetabolisme en bloeddruk.

 2. Andere onderzoeken in dit artikel suggereren dat cacaoflavanolen de veroudering van de hersenen kunnen vertragen en de cerebrale bloedstroom kunnen verhogen. Ze ondersteunen ook de cardiovasculaire gezondheid en beschermen tegen ouderdomsziekten. Deze voedingsstoffen kunnen ook de taakprestaties, het leervermogen en het geheugen verbeteren, volgens de 2016 studie gepubliceerd in Nutrition and Healthy Aging.

 3. Cacaonibs zijn ook rijk aan magnesium. Dit mineraal heeft een beschermend effect op de hersenen en kan neurologische aandoeningen helpen voorkomen. Magnesiumtekort is in verband gebracht met depressie, angst en de ziekte van Alzheimer.

Vecht natuurlijk tegen hartziekten

 1. Als u een chocoholic bent, zult u blij zijn te horen dat cacaobonen uw hart gezond houden. De fenolverbindingen in cacaoproducten hebben gunstige effecten op de bloeddruk, bloedlipiden en cardiovasculaire functie. Volgens een beoordeling uit 2014 in het tijdschrift Nutrients kan cacaoconsumptie de levensduur verlengen en beschermen tegen hart- en vaatziekten. Deze voordelen zijn grotendeels te danken aan de antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen.

 2. Polyfenolen in de voeding kunnen ook beschermen tegen diabetes, een belangrijke risicofactor voor hartaandoeningen. Deze voedingsstoffen vertonen anti-diabetische eigenschappen en helpen uw lichaam glucose effectiever te gebruiken. Tegelijkertijd remmen ze de afgifte van pro-inflammatoire cytokines, die op hun beurt de insulinegevoeligheid kunnen verbeteren.

Cacaonibs in recepten

 1. Voor een heerlijke ervaring, strooi cacaobonen over zelfgemaakte muesli, trailmixen, gebakken goederen en koffiedranken. Meng ze met veenbessen, chiazaad, haver, bananenchips en noten voor een gezonde energiereep. Geniet van deze lekkernijen tussen de maaltijden om op natuurlijke wijze uw energie te verhogen en vermoeidheid af te weren. Zorg er wel voor dat je rauwe cacaobonen koopt, geen cacaobonen - deze laatste zijn geroosterd en hebben een lager antioxidantniveau.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407