Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Rauwe wortelen koken in de magnetron

Stap 8

 1. Wortelen zijn een uitstekende bron van vitamine A, in de vorm van bètacaroteen, een antioxidant die belangrijk is voor de gezondheid van uw gezichtsvermogen en huid. Bètacaroteen kan ook bescherming bieden tegen hartziekten en sommige kankers, volgens de University of Illinois Extension. Het koken van wortels verbetert hun zoetheid en kan hun voedingswaarde verbeteren, waardoor voedingsstoffen gemakkelijker door uw lichaam worden verteerd. Een magnetron stoomt rauwe wortels snel en laat ze knapperig, zacht en smaakvol achter.

Stap 1

 1. Was en schrob de wortels. Verwijder tops en uiteinden. Schil indien gewenst. Snijd in 1/4-in. dikke schijven of julienne.

Stap 2

 1. Leg de wortels in een magnetronbestendige schaal. Voeg 3 el. water voor elke 1 pond wortelen. Bedek de schaal met plasticfolie. Snijd een spleet in de plastic verpakking om stoom te laten ontsnappen.

Stap 3

 1. Magnetron gedurende vijf minuten op hoog. Haal de schaal uit de magnetron, til de plastic folie op en roer de wortels.

Stap 4

 1. Plaats het gerecht terug in de magnetron en kook nog vijf minuten, of tot de wortels zacht zijn.

Stap 5

 1. Haal de wortels uit de magnetron. Tap resterende vloeistof af. Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel boter of olijfolie toe.

Stap 5

 1. Groentenwasser

 2. Dunschiller

 3. Magnetronbestendige schaal

 4. Plasticfolie

 5. Boter (optioneel)

 6. Olijfolie (optioneel)

 7. Sinaasappelsap (optioneel)

 8. Honing (optioneel)

 9. Kaneel (optioneel)

Stap 5

 1. Verglaas uw wortels met een mengsel van 1/4 kop sinaasappelsap, 1 eetl. honing en een scheutje kaneel, indien gewenst.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407