Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Ricotta en zwangerschap: is het veilig?

Overzicht

 1. Als u zwanger bent, kunt u veel verschillende meningen horen over dingen die u wel en niet moet doen - zoals welke oefeningen veilig zijn en welke voedingsmiddelen u wel en niet kunt eten . Soms is het misschien moeilijk om feiten van fictie te scheiden.

 2. Als u de milde smaak van ricottakaas proeft, vraagt ​​u zich misschien af ​​of het een van de voedingsmiddelen is die veilig zijn om te eten terwijl u zwanger bent. Blijf lezen om de antwoorden te krijgen.

Waarom het eten regels tijdens de zwangerschap?

 1. Niet alle risico's en waarschuwingen over wat u wel of niet kunt eten tijdens de zwangerschap zijn ongegrond. Uw potentieel om door voedsel overgedragen ziekten op te lopen neemt toe tijdens de zwangerschap.

 2. De Cleveland Clinic deelt dat zwangere vrouwen 20 keer meer kans hebben om listeria te krijgen dan niet-zwangere vrouwen.

 3. Neem contact op met uw arts voor de meest actuele informatie over do's en don'ts van eten. Sommige artsen zijn meer ontspannen dan anderen over bepaalde ingrediënten. Maar uiteindelijk moet u misschien enkele van deze voedselbeslissingen zelf nemen.

 4. Om te beginnen wilt u alles vermijden dat uw kansen vergroot om in contact te komen met listeria.

Wat is listeria?

 1. Listeria is een type infectie veroorzaakt door Listeria monocytogenes-bacteriën. De algemene bevolking heeft geen hoog risico op het ontwikkelen van deze levensbedreigende infectie. Het treft meestal mensen met een aangetast immuunsysteem:

 2. Symptomen van listeria zijn onder meer:

 3. Van deze symptomen hebben zwangere vrouwen meestal koorts en algemene pijnen.

 4. Als u een van deze symptomen voelt, denk dan aan de maaltijden die u onlangs hebt gegeten. Als u denkt dat u in contact bent gekomen met listeria, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts.

 5. Complicaties kunnen zijn:

Te vermijden voedingsmiddelen tijdens de zwangerschap

 1. Volgens de Mayo Clinic moeten zwangere vrouwen de volgende voedingsmiddelen vermijden:

 2. Deze voedingsmiddelen dragen het risico van listeria. De hierboven genoemde soorten zeevruchten bevatten ook veel kwik.

 3. Het wordt ook aanbevolen dat zwangere vrouwen niet meer dan 200 milligram (mg) cafeïne per dag innemen omdat het de placenta kan passeren en de hartslag van uw baby kan beïnvloeden.

 4. U moet ook alcohol vermijden. Vrouwen die drinken tijdens de zwangerschap hebben een hogere kans op een miskraam en doodgeboorte. Je brengt ook je baby het risico op geboorteafwijkingen.

 5. En het onderzoek naar kruidenthee tijdens de zwangerschap is gemengd, dus het is het beste om met uw arts te praten voordat u ze drinkt.

 6. Zorg ervoor dat u uw groenten en fruit altijd grondig wast voordat u gaat eten. Volg ook de richtlijnen voor veilige voedselbereiding.

 7. Vermijd het eten van rauwe vis, niet gaar vlees en gevogelte en rauwe of lopende eieren.

 8. Met een beetje aandacht voor detail, kunt u misschien genieten van uw favoriete lekkernijen. In sommige gevallen kunt u bijvoorbeeld hotdogs en ander lunchvlees eten. Maar zorg ervoor dat ze gaar zijn tot ze stomen om eventuele listeria te doden.

Is ricotta veilig?

 1. Het antwoord op deze vraag kan net zo eenvoudig zijn als het lezen van het etiket van uw favoriete merk. De meeste ricottakaas die je in de supermarkt vindt, wordt gemaakt met gepasteuriseerde melk.

 2. Pasteurisatie is een proces waarbij vloeistoffen en voedingsmiddelen worden verhit om schadelijke bacteriën zoals listeria te doden die infecties kunnen veroorzaken. Dit betekent dat de meeste ricotta veilig is om te eten tijdens de zwangerschap.

Zijn andere kazen veilig?

 1. Er zijn kazen die u wilt vermijden. Deze omvatten zachte kaas met witte schil zoals Brie, Camembert en sommige soorten geitenkaas. Blijf ook uit de buurt van zachte blauwe kazen.

 2. U kunt deze kazen misschien eten als ze gaar zijn, maar raadpleeg uw arts voor meer informatie.

 3. Naast ricotta omvatten andere kazen die tijdens de zwangerschap als veilig worden beschouwd:

 4. Zoek altijd het woord "gepasteuriseerd" op de verpakking van kaas. Als je dit woord op het etiket ziet, is het veilig om te eten.

Wanneer moet u uw arts bellen

 1. Als u nog steeds niet zeker weet of iets veilig is om te eten tijdens de zwangerschap, vraag dan uw arts.

 2. Er zijn veel regels en suggesties die u tijdens uw 40 weken zwangerschap zult horen. Het advies dat je tijdens de ene zwangerschap hebt opgevolgd, kan de volgende zijn veranderd.

 3. En als u zich zorgen maakt dat u mogelijk in aanraking bent geweest met listeria of symptomen van voedselaandoeningen heeft, neem dan contact op met uw arts. Het doet nooit pijn om een ​​snelle controle te hebben om ervoor te zorgen dat u en uw baby gezond zijn.

De afhaalmaaltijden

 1. Er zijn veel heerlijke recepten waarvoor ricottakaas nodig is. Je kunt het in ravioli of manicotti stoppen, op pizza laten vallen of zelfs met iets zoets mengen voor een vetarm dessert.

 2. Als uw ricottakaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde melk, is het geen kwaad om het tijdens uw zwangerschap in uw dieet op te nemen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407