Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Rucola: top 10 rucola-voordelen voor het hart, darm meer

Kale Chips maken

 1. Wat zijn de gezondheidsvoordelen van rucola? Deze groente is een immuunstimulerende groente die een voedingsstoot geeft, vooral gezien het kleine aantal calorieën. Net als andere bladgroenten is rucola een van de meest voedzame voedingsmiddelen die je kunt eten, vooral als je andere groenten aan de mix toevoegt.

 2. Als het op uw gezondheid aankomt, kan een arugula met veel antioxidanten bijna elk systeem in het lichaam helpen verbeteren. Studies hebben bijvoorbeeld gevonden verbindingen erin gevonden om de gezondheid van het hart te verbeteren en ontstekingen te verminderen, dankzij de fytonutriënten die oxidatieve stress verminderen.

Top 10 voordelen van Arugula

 1. Een dieet met veel calorieën, groenten met veel voedingsstoffen is ook gekoppeld aan een betere bloeddruk, verbeterde bloedsomloop en een lager risico op een hartaanval of beroerte. Groenten bevatten niet alleen belangrijke ontstekingsremmende antioxidanten, maar ook cruciale voedingsstoffen zoals kalium en magnesium die helpen bij het beheersen van hartritmes en voedingsvezels. Dit verwijdert cholesterol en gifstoffen uit het lichaam. (11)

 2. Sommige experts zijn zelfs van mening dat vitamine K tot op zekere hoogte botten beter bouwt dan calcium. Er wordt gedacht dat het een belangrijke speler is bij het ontwikkelen van een sterk skeletstelsel. Dit is de reden waarom onderzoeken aantonen dat mensen die meer vitamine K consumeren, extra bescherming hebben geboden tegen botbreuken en osteoporose.

 3. Helpt rucola u af te vallen? Net als andere bladgroenten kan het nuttig zijn om een ​​gezond gewicht te bevorderen, omdat het een voedzaam, caloriearm voedsel is. In feite bevat het minder dan 20 calorieën per kopje maar veel antioxidanten.

 4. Omdat mensen de neiging hebben om meer dan één kopje bladgroenten tegelijk te eten, is rucola in wezen een superfood voor gewichtsverlies en een geweldige manier om veel vitamines, mineralen en fytonutriënten te verkrijgen terwijl ze nog plakken. tot een caloriearm dieet in het algemeen. Bladgroenten bieden ontgiftende voedingsstoffen en voedingsvezels, die u helpen opvullen, tekorten voorkomen en voortdurende energie leveren.

 5. Net als andere bladgroenten is rucola een basisch voedingsmiddel dat helpt het optimale pH-niveau van het lichaam te herstellen. Een optimale pH-waarde is van cruciaal belang voor de spijsvertering en ondersteunt bovendien een sterk immuunsysteem. (13)

 6. Bovendien is rucola een hydraterend voedingsmiddel dat helpt het spijsverteringskanaal te voeden. Regelmatig bladgroenten eten is een manier om constipatie te voorkomen en de gezondheid van de darmwand, dikke darm, darmen en andere spijsverteringsorganen te verbeteren.

 7. Hoewel mensen de neiging hebben alleen rucola-bladeren te eten en niet de zaden van de plant, bevestigt klinisch onderzoek dat plantenextracten uit de zaden bloedsuikerschommelingen helpen bestrijden. Men denkt dat een dieet met veel groene groenten een soort natuurlijke diabetesbehandeling is, omdat het de reactiviteit van insuline verbetert.

 8. Rucola-extract, of olie uit de Eruca sativa-zaden, wordt beschouwd als een effectieve preventie- en behandelingsmethode voor het verbeteren van de insulinerespons, het verminderen van hyperglykemie en het verlagen van hoog cholesterol en triglyceriden. (14)

 9. Maar zelfs rucola-bladeren eten in plaats van ander voedsel kan bloedsuiker en ontstekingsremmende effecten hebben - omdat het vrijwel vrij is van suiker en koolhydraten, maar toch een goede manier om te vullen en toe te voegen meer volume op je bord. (15)

 10. Rucola-extract wordt ook als effectief beschouwd bij het voorkomen of behandelen van huidaandoeningen, volgens de traditionele geneeswijzen in het Midden-Oosten. Volgens de eeuwenoude traditie, waar staat de plant bekend om als het gaat om de gezondheid van de huid? Gedurende vele jaren geloofden artsen dat de oliën van deze groente ontstekingsziekten van de huid konden voorkomen en een natuurlijke behandeling van eczeem of psoriasis zouden kunnen zijn. (16)

 11. Het eten van de rauwe bladeren kan ook bescherming bieden tegen UV-huidbeschadiging en langzame tekenen van verouderende huid, omdat de antioxidanten de celproliferatie bestrijden en de elasticiteit, immuniteit en het uiterlijk van de huid beschermen.

 12. Rucola bevat folaat, een zeer belangrijke vitamine B die neurale buisdefecten bij ongeboren baby's helpt voorkomen en de opbouw van een schadelijke chemische stof in het bloed, homocysteïne genaamd, vermindert. Het is ook een goede manier om mangaan te verkrijgen en calciumgebrek te voorkomen. In feite is rucola qua calciumhoeveelheid vergelijkbaar met spinazievoeding, maar bevat minder oxalaten die mineralen blokkeren.

 13. Hoewel er niet veel studies zijn gedaan die de effecten van rucola-consumptie op het verbeteren van het libido of de vruchtbaarheid hebben onderzocht, weten we dat de natuurlijke afrodisiacumkwaliteiten mogelijk afkomstig zijn van het vermogen om ontstekingen te verminderen en sporenelementen te leveren en antioxidanten die de bloedsomloop kunnen verbeteren. Het lijkt erop dat de oude Romeinen ergens mee bezig waren toen ze rucola voorgeschreven voor een boost in seksuele opwinding. (17)

 14. Wat is rucola precies en wat past er in een rucola-salade? Rucola (die de wetenschappelijke plantennaam Eruca sativa heeft) is een bladgroen en een lid van de Brassica-familie van kruisbloemige groenten, waaronder een verscheidenheid aan planten die beschermende eigenschappen hebben. (1) Het is bijvoorbeeld bekend dat de rucola-plant een uitstekende bron is van fytochemicaliën tegen kanker die schade door vrije radicalen bestrijden en het verouderingsproces vertragen.

 15. Rucola, in Europa en Australië, raket of roquette genoemd, biedt royale porties vitale voedingsstoffen - zoals vitamine K, vitamine A en foliumzuur. Bovendien is het een goede bron van oog-gezond beta-caroteen in de vorm van carotenoïden genaamd luteïne en zeaxanthine.

 16. Rucola-salade is precies wat de naam impliceert: een salade gemaakt met rucola (meestal baby rucola) en meestal andere ingrediënten, zoals tomaten, kaas, enz.

 17. Hieronder staan ​​enkele van de beste rucola-voordelen:

 18. De link van kanker met uw dieet is onbetwistbaar. Het eten van een gezond dieet gevuld met kruisbloemige / brassica-groenten, ook wel "carcinogene moordenaars" genoemd, is een belangrijke voedingsaanbeveling voor kankerpreventie, volgens het National Cancer Institute. (2)

 19. De rucola-plant bevat, net als veel andere groenten in de kruisbloemige familie, glucosinolaten. Dit zijn belangrijke fytonutriënten waarvan wordt aangenomen dat ze werken tegen kankercellen. Wanneer je dit bladgroen kauwt, mengen deze verbindingen zich met een spijsverteringsenzym genaamd myrosinase dat ze verandert in andere kankerbestrijdende voedingsstoffen die bekend staan ​​als isothiocyanaten. (3) Van isothiocyanaten is aangetoond dat ze anti-carcinogene, ontstekingsremmende en anti-proliferatieve activiteiten hebben. (4) Dit maakt rucola een geweldige aanvulling op een genezend dieet, omdat het kan helpen tegen ouderdomsziekten te voorkomen.

 20. Rucola bevat grote hoeveelheden specifieke zwavelhoudende isothiocyanaten, zoals sulforafaan en erucine, dezelfde fytonutriënten die worden aangetroffen in groenten zoals koolrabi en Chinese kool. Dit zijn wat de meeste kruisbloemige groenten hun kenmerkende zwavelgeur geven. Ze worden ook verondersteld verantwoordelijk te zijn voor hun kankerbestrijdende activiteit. (5) Veel studies vinden een sterk verband tussen een hogere consumptie van rauwe groenten die deze speciale verbindingen bevatten en een verlaagd risico op kanker. (6)

 21. Isothiocyanaten neutraliseren vrije radicalen en gevaarlijke kankerverwekkende stoffen die kunnen leiden tot DNA-schade en celmutatie. Ze remmen ook celproliferatie en stoppen de groei van kanker. Studies tonen aan dat kruisbloemige bladgroenten vooral kunnen helpen kanker in het maagdarmkanaal, zoals darm- en blaaskanker, evenals borst-, long-, slokdarm- en prostaatkanker te voorkomen. En recent onderzoek toont aan dat deze zelfde verbindingen, wanneer geïsoleerd uit rucolazaden, neuroprotectieve effecten hebben die de productie van pro-inflammatoire cytokines kunnen tegenwerken die de hersenen kunnen beschadigen. (7)

 22. Waar is rucola goed voor als het gaat om de gezondheid van het oog? Het kan helpen uw ogen te beschermen tegen ouderdomsaandoeningen omdat het een geweldige bron van beschermende carotenoïde antioxidanten is. Deze speciale verbindingen zijn uitgebreid onderzocht met betrekking tot hun vermogen om maculaire degeneratie te voorkomen, een van de belangrijkste oorzaken van blindheid bij oudere volwassenen.

 23. Rucola kan maculaire degeneratie helpen voorkomen omdat het rijk is aan carotenoïden zoals bètacaroteen, leutine en zeaxanthine. Het is bekend dat deze het netvlies, het hoornvlies en andere gevoelige delen van de ogen beschermen tegen UV-schade en andere effecten. (8, 9) Volgens studies kunnen luteïne en zeaxanthine ook uw ogen beschermen door schadelijk blauw licht te absorberen.

 24. Arugula is in staat de gezondheid van bloedvaten te verbeteren door te werken als een ontstekingsremmend voedingsmiddel dat het cholesterol- en homocysteïnegehalte verlaagt. Dit is een reden waarom bekend is dat de inname van kruisbloemige groenten het risico op hartaandoeningen en algehele mortaliteit verlaagt. (10)

 25. Eén kopje rucola levert ongeveer een kwart van de aanbevolen dagelijkse waarde van vitamine K. Dit maakt het een geweldig voedingsmiddel voor het voorkomen van vitamine K-tekort. Vitamine K is essentieel voor de gezondheid van de botten en ook voor het helpen bij de vorming van bloedstolsels. (12)

 26. Dit betekent dat minder calcium wordt geremd en dat uw lichaam daadwerkelijk meer kan absorberen en gebruiken.

Arugula Nutrition Feiten

 1. Zoals u kunt zien aan de hierboven beschreven voordelen, tonen veel onderzoeken aan dat het vaak eten van koolgroenten bescherming kan bieden tegen chronische ziekten. Kruisbloemige groenten worden geassocieerd met een lager risico op obesitas, diabetes, neurodegeneratieve aandoeningen en hartaandoeningen. Wat nog beter is, is dat rucola-voordelen gemakkelijk in een dubbele dosis kunnen komen, omdat het gemakkelijk is om meer dan één kopje per keer van dit groene blad te eten. [! 2444 => 1140 = 3!

 2. Bovendien bevat dit bladgroen wat ijzer, magnesium, fosfor, kalium en choline.

Gebruik in traditionele geneeskunde

 1. De rucola-plant komt oorspronkelijk uit het Middellandse-Zeegebied, waar hij al eeuwen wordt gegeten. Uit gegevens blijkt dat het al sinds de eerste eeuw na Christus op grote schaal wordt geconsumeerd in delen van Italië en rond het Midden-Oosten. Destijds was een typisch Romeins gerecht om een ​​genezende salade te serveren gemaakt met rucola, romaine sla, witlof, kaasjeskruid en lavendel .

 2. Vele eeuwen geleden werden de voordelen van rucola-voeding al op prijs gesteld, vooral wanneer mensen naast de rauwe bladeren de zaden aten. Het werd eigenlijk net zoveel als een medicinale plant beschouwd als een voedingsmiddel. In traditionele medicinale praktijken in het Middellandse-Zeegebied, Turkije, Libanon en Syrië werden de zaden gebruikt voor het aromatiseren van oliën en hadden ze grote voordelen - van het werken als een natuurlijke onvruchtbaarheidsbehandeling tot het verbeteren van huidproblemen en spijsvertering. In India werden de bladeren van de plant niet eens gegeten, maar de olie werd er gewoonlijk uit geperst om taramira te produceren, een medicinaal en cosmetisch tinctuurmengsel.

 3. In de traditionele Chinese geneeskunde is het eten van verse groenten, vooral groen en een belangrijk aspect van voedingstherapie - dat vaak als essentieel wordt beschouwd voor de behandeling van veel voorkomende pathologieën op basis van qi-tekort of bloedgebrek kruisbloemige groenten. (19) Kruisbloemige groenten worden als belangrijk beschouwd voor de leverfunctie en de spijsvertering. Er wordt gezegd dat ze helpen de milt en maag te voeden, helpen bij de opname van voedingsstoffen en de lever ondersteunen bij het verwijderen van afvalstoffen uit het lichaam. Ze worden ook aanbevolen om de longfunctie te verbeteren en te helpen bij het evenwicht tussen qi en yin, en helpen aandoeningen zoals slijm, droogte, wind, wind en giftige hitte te verminderen.

Rucola versus boerenkool versus spinazie

 1. Als lid van de Brassica-familie van kruisbloemige groenten, is rucola verwant aan groenten zoals broccoli, paksoi, kool, boerenkool en snijbiet.

Kopen en koken met rucola

 1. Hoe maak je de beste rucola-salade? Vanwege hun aantrekkelijke smaak zijn baby rucola bladeren het meest gebruikt in salades, soms gemengd met andere greens in een mesclun-mix. Je kunt de verse, babyblaadjes (ook wel jonge rucola genoemd) in bijna alle supermarkten en op boerenmarkten in de lente- en zomermaanden vinden. Oudere bladeren zijn ook eetbaar en worden ook over de hele wereld gebruikt, hoewel ze minder verkrijgbaar zijn in de VS. Ze hebben een iets meer bittere smaak en zijn meestal gekookt. [! 2444 => 1140 = 6!

 2. Hoe smaakt rucola-salade? Het heeft een kenmerkende, ietwat sterke, "peperachtige" smaak. Veel mensen vinden dat dit een natuurlijk verkoelend effect op het lichaam heeft, wat een indicatie is van veel voedsel dat in de lente wordt geoogst - zoals deze groene bladgroente is.

 3. Hier zijn tips voor het koken met deze veggie:

Recepten Arugula

 1. Sommige toepassingen voor rucola over de hele wereld die u kunnen inspireren? In Italië wordt rauwe rucola vaak toegevoegd aan pizza's of voor het maken van de pastagerecht cavatieddi, waarvoor verwelkte rucola samen met tomatensaus en pecorino-kaas nodig is. Het wordt ook gebruikt om olijfolie in combinatie met knoflook te infuseren om een ​​hart-gezonde smaakmaker te maken voor vleeswaren en vis. In andere delen van de wereld, zoals Slovenië, wordt het gekookt met aardappelen, gebruikt in soep of geserveerd met kaas.

 2. Probeer het in deze gezonde recepten te gebruiken:

 3. Hieronder staan ​​enkele meer eenvoudige saladerecepten om te proberen:

Geschiedenis en feiten

 1. De rucola-plant heeft een lange geschiedenis van gebruik in veel verschillende keukens en werd zelfs genoemd in verschillende religieuze teksten, waaronder de Bijbel. Het wordt ook genoemd in Joodse teksten, zoals de Mishna en de Talmoed, die dateren uit de eerste tot en met de vijfde eeuw na Christus

 2. Een interessant feit over dit groene blad dat u misschien niet kent? Men geloofde dat het een afrodisiacum was door de oude Egyptenaren en Romeinen. Beroemde auteurs schreven zelfs over de voordelen van rucola-voeding, en verklaarden dat deze vegetariër het vermogen had om "het seksuele verlangen van slaperige mensen te prikkelen."

 3. Duizenden jaren geleden ontdekten de Romeinen dat degenen die het vaker aten vaak een betere gezondheid ervoeren en meer seksueel energiek waren, misschien omdat deze groente de bloedsomloop helpt verbeteren, toxische milieu-effecten blokkeert die het libido kunnen verlagen en heeft stimulerende, stimulerende eigenschappen.

 4. Van rucola is niet bekend dat het een veel voorkomend allergeen is of bij veel mensen bijwerkingen of reacties veroorzaakt. En omdat het zo'n caloriearme groente met weinig suiker is, is het vrijwel onmogelijk om deze groenten te veel te eten. Hoewel het een kruisbloemige groente is, bevat het weinig chemische verbindingen die mogelijk de schildklierfunctie kunnen verstoren (zoals sommige groenten kunnen wanneer ze in grote hoeveelheden worden gegeten), dus er lijkt heel weinig risico te zijn om het te eten, ongeacht uw huidige gezondheidsniveau .

 5. Je zou kunnen denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407