Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Rundvlees, kip en varkensvlees: hier zijn de gezondste bezuinigingen voor uw lichaam

Vlees is goed voor u, als u goed kiest

 1. Als het gaat om het starten (of herstarten) van uw gezondheidsreis, is een van de eerste dingen waar veel mensen voor kiezen hun vleesinname aan te passen - door het te verminderen of te beslissen om het volledig te verwijderen . Vlees heeft immers een slechte reputatie gekregen (sommige onderzoeken hebben te veel eten gekoppeld aan een verhoogd risico op hart- en vaatziekten en andere gezondheidsproblemen).

 2. Maar volgens Jim White RDN, ACSM, een oefenfysioloog, biedt vlees een breed scala aan voedingsstoffen die door het lichaam worden gebruikt voor groei, onderhoud en reparatie.

 3. "Vlees als een hele categorie is een uitstekende bron van eiwitten, heemijzer en micronutriënten zoals B-12, zink en selenium. Zelfs de botten bij het maken van bottenbouillon en het gebruik van de merg, hebben voedingsvoordelen zoals toevoeging collageen en [!ze

 4. De waarheid is dat vlees goed voor je kan zijn - maar de biefstuk, kippendij of karbonade die je voor het avondeten kiest, is meer dan alleen 'vlees'. Er zijn voedseletiketten, geselecteerde delen, vetgehalte en meer om te overwegen.

 5. We staan ​​op het punt het allemaal voor u op te splitsen, zodat u precies weet waar u in de supermarkt voor moet winkelen.

Hoe vleesetiketten te decoderen

 1. Een snelle reis naar het vriesgedeelte van uw plaatselijke supermarkt en u zult zeker talloze verschillende etiketten op uw vleesproducten opmerken. Biologisch, met gras gevoerd, vrije uitloop ... hebben ze echte voordelen in tegenstelling tot conventioneel vlees?

 2. Van organisch vlees wordt gezegd dat het een iets hoger bereik aan omega-3-vetzuren heeft - dit zijn natuurlijke ontstekingsremmers. Grasgevoerd vlees gaat vaak hand in hand met biologisch. Deze dieren hebben over het algemeen toegang buitenshuis.

 3. Maar het is een beetje ingewikkelder, witte noten. Grasgevoerd betekent niet altijd 100% grasgevoerd, omdat sommige met graan kunnen worden afgewerkt - wat betekent dat ze vóór het slachten granen consumeren.

 4. Net als organisch vlees, is grasgevoerd vlees veel hoger in omega-3-vetzuren en geconjugeerd linolzuur (CLA) - een vetzuur dat gekoppeld is aan gewichtsverlies en lichaamssamenstelling, zegt White.

 5. De hoeveelheid eiwit tussen gras en graanvoer lijkt echter onbeduidend te zijn.

 6. Wat kip betreft, concludeerde een onderzoek van een Canadese onderzoeksgroep in 2014 dat organische scharrelkip minder vet bevat dan gekooide kip. Toen de huid werd verwijderd was er echter geen verschil in vetgehalte.

Alles wat u moet weten over rood vlees

 1. Rundvlees of rood vlees is afkomstig van vee. Het is een compleet, hoogwaardig eiwitvoer dat alle essentiële aminozuren bevat die het lichaam nodig heeft om lichamelijke activiteit en een sterk, gezond leven te ondersteunen.

 2. "In slechts één portie van 3 ounce (oz.), Krijg je 10 essentiële voedingsstoffen, waaronder ongeveer de helft van je dagelijkse eiwitwaarde," zegt White.

 3. Wit ging door en brak dat iets verder af: de voedingsreferentie voor eiwit is 0,8 gram per kilogram (g / kg) lichaamsgewicht. Dit is gelijk aan ongeveer 60 gram eiwit voor een gemiddelde zittende man die 160 pond weegt, en 50 gram voor een gemiddelde zittende vrouw die 140 pond weegt. In dit geval zou de helft van de 'dagelijkse waarde' voor eiwitten ongeveer 30 gram zijn voor mannen en 25 voor vrouwen.

 4. Natuurlijk is er geen echte "dagelijkse waarde" voor eiwitten, omdat deze aantallen sterk variëren, afhankelijk van de grootte, het activiteitenniveau en de gezondheid van een persoon, merkt hij op.

 5. Volgens White is "Entrecote de neiging om een ​​van de magerste stukken rundvlees te zijn, waardoor het een geweldige optie is in een gezondheidsbewust dieet. Let bij het vergelijken van stukken rundvlees op [!a

 6. "Als u winkelt in de slager, zoek dan naar stukjes rundvlees met minder vet marmering en snijd het vet van de randen van het vlees voordat u eet voor een geweldige eiwitportie met minder vet. Kijk ook naar de bovenste ronde, lendenen en je kunt er zeker van zijn dat het een van de magerste. Flank steak is ook mager. "

 7. Pro-tip: vet voegt smaak toe! Snijd het vet niet voor het koken, alleen voorafgaand aan het eten.

Moet ik wit of donker kippenvlees eten?

 1. Kip bevat veel eiwitten en minder vet dan andere dierlijke bronnen zoals rundvlees. Als we denken aan kip, verwijzen we vaak naar wit vlees. Het witte vlees, voornamelijk kipfilet, is een prachtige toevoeging voor mensen die een vetarm, eiwitrijk dieet willen.

 2. We mogen de donkere sneden echter niet vergeten. Terwijl wit vlees minder vet bevat dan donker vlees, bevat het donkere vlees meer ijzer, zink, selenium en B-vitamines.

 3. Volgens White een 3-oz. portie kipfilet (wit vlees) zonder vel levert 25 gram eiwit en ongeveer 130 calorieën. Drie gram kip is ongeveer zo groot als een pak kaarten.

 4. "Een kipfilet zonder vel is de magerste kip. Het bevat minder calorieën dan andere stukken kip en biedt nog steeds een eiwitrijke optie", zegt Jackie Sharp Womble, MS, RDN , LD, EP-C.

 5. Dat gezegd hebbende, een fantastische goedkopere snit zijn drumsticks. Drumsticks zijn qua proteïne zeer dicht in de buurt van eiwitten (zonder vel kipfilet), en slechts iets hoger in verzadigd vet dan het vel zonder borstvlees, maar hebben meer enkelvoudig onverzadigde vetten.

 6. Pro-tip: kijk naar de verschillen in verzadigde vetten en enkelvoudig onverzadigde vetten in uw kip, maar houd er rekening mee dat het verwijderen van de huid, die vaak op drumsticks of dijen komt, kan helpen het vet te verminderen inhoud.

Wat is de gezondste manier om varkensvlees te eten?

 1. De BBC heeft onlangs een lijst gemaakt van de 100 meest voedzame voedingsmiddelen en varkensvleesvet op de achtste plaats. Gezien veel van het andere onderzoek dat vet aan hartziekten koppelt, is dit vrij verrassend nieuws - maar het onderzoek liegt niet.

 2. Varkensvlees of "het andere witte vlees" is rijk aan eiwitten en mineralen en biedt tal van stukken zoals ossenhaas tot spek.

 3. Een studie analyseerde de ruwe waarden van elk product en vergeleek ze met de voedingsbehoeften van het lichaam. Het vet in varkensvlees bleek meer onverzadigde vetten te bevatten dan in vergelijking met lams- en rundvlees - wat meer omega-3-vetzuren betekent.

 4. Het bevat ook veel oliezuur, een enkelvoudig onverzadigd vet dat direct beschikbaar is voor gebruik door het lichaam.

 5. Net als rundvlees kunnen sommige stukken varkensvlees veel verzadigd vet bevatten. Er zijn echter een aantal geweldige magere opties die geweldig in het dieet kunnen worden opgenomen. Ossenhaas is een van de magerste stukken varkensvlees die beschikbaar is.

 6. Pro-tip: let bij het lezen van vleesetiketten op de verzadigde vetten in vergelijking met de portiegrootte. Varkensvlees is een geweldige bron van eiwitten en voedingsstoffen, maar wanneer het wordt verwerkt en op smaak gebracht, kan het een hoge hoeveelheid toegevoegd natrium bevatten, zoals in bacon en worst.

Hoe beïnvloedt vlees uw darmgezondheid?

 1. Eiwitten neigen sneller te verteren dan vet in het lichaam, dus magerder vlees moet sneller worden verteerd. Terwijl vis en schaaldieren meestal het eerst verteren. Kip, rundvlees en varkensvlees komen daarna.

 2. Het blijkt ook dat het verteringsproces niet te veel verandert op basis van het feit of je vlees graan- of grasvoeding kreeg, of dat je kip gekooid of vrij was.

 3. Maar er kan een geval zijn voor rundergehakt in plaats van steak.

 4. Volgens een proef uit 2013: "Ouderen ervaren over het algemeen een verminderde efficiëntie bij het kauwen van voedsel. Gehakt wordt sneller verteerd en opgenomen dan biefstuk, wat resulteert in een verhoogde beschikbaarheid van aminozuren en een grotere postprandiale eiwitretentie. "

Vlees?

 1. Womble merkt op dat het koken van varkensvlees en kip op de juiste temperatuur bacteriën en parasieten zoals trichinosis en salmonella doodt. Als het op vlees aankomt, kunnen juiste kooktechnieken de meeste gezondheidsrisico's helpen verminderen.

 2. Het is ook belangrijk om te letten op waar je vlees vandaan komt. Zoals Womble zegt: "[!Wat

Gezondheid en levensduur op lange termijn

 1. Volgens White lijkt het eten van een dieet van hele voedingsmiddelen - voornamelijk planten en hoogwaardige dierlijke bronnen - het grootste voordeel te bieden op het gebied van gezondheid en levensduur op de lange termijn.

 2. Maar het valt ook niet te ontkennen dat het verminderen van de vleesinname ook nuttig kan zijn.

 3. Dus als het gaat om vleesselectie, zorg er dan voor dat u de beste snee vlees krijgt voor de meeste voordelen en voedingsstoffen. Gezien de voedingswaarde die kan worden verkregen door het consumeren van vlees, kan het beperken van uw inname mogelijk ongezond zijn. Dus als u besluit om vlees uit te snijden, zorg er dan voor dat u de nodige voedingsstoffen aanvult.

 4. Maar af en toe vette stukken vlees eten, zoals buikspek, doet ook geen pijn. Het gaat erom opzettelijk te zijn en je voedingsbehoeften in evenwicht te brengen, afhankelijk van wat je dieet is.

 5. Stephanie Barnes is een schrijver, front-end / iOS-ingenieur en een vrouw van kleur. Als ze niet slaapt, kun je haar zien binge-kijken naar haar favoriete tv-shows of proberen de perfecte huidverzorgingsroutine te vinden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407