Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Rundvleessoep met Prime Rib Bones maken

Lamb

 1. Rosbief kan prijzig zijn, dus het is de moeite waard om de botten in een rijke soepbouillon te koken om te gebruiken als basis voor nog een paar maaltijden. Het maken van runderbouillon kost tijd maar heel weinig inspanning. Bedek eenvoudig de ribben, een paar kopjes groenten en een handvol kruiden met water en laat de bouillon op smaak komen. Een van de voordelen van het maken van uw eigen voorraad is dat u de ingrediënten kunt beheersen. Door vet weg te vegen en kruiden in plaats van zout te gebruiken, houd je het vet- en natriumgehalte laag. De sudderende bouillon vult ook elke hoek van je huis met een heerlijk aroma.

Stap 1

 1. Snijd vier of vijf ribben van een entrecote, en leg ze op de bodem van een grote bouillonpot. Bedek de ribben volledig met water en bedek de pot met een deksel. Laat het vlees sudderen tot het zacht is en van de botten valt. Haal de pan van het vuur en laat hem afkoelen.

Stap 2

 1. Trek het vet van de bovenkant van de bouillon met een grote lepel en gooi het weg. Schep de ribben en het ribvlees uit de pot met een grote sleuflepel. Plaats de ribben terug in de pot en bewaar het vlees in de koelkast voor later gebruik.

Stap 3

 1. Bereid groenten voor op de bouillon. Selderij, uien, wortelen en knoflook zijn allemaal smaakvolle opties. De groenten worden verwijderd en weggegooid, dus je hoeft niet veel te hakken. Spoel de selderij en wortels af en snijd de toppen af ​​met een scherp mes. Verwijder de buitenkant, papierachtige schil van de ui en snijd deze in vieren. Doe de selderij, wortelen, uien en hele teentjes knoflook in de pot met de ribben.

Stap 4

 1. Kruiden toevoegen. Hele peperkorrels, laurierblaadjes, oregano en basilicum vormen een smakelijke bouillon, maar niet in het hoogseizoen. Als je de bouillon in een ander recept gebruikt, wil je niet dat de smaak overweldigend is. Experimenteer met andere kruiden zoals knoflook, tijm en rozemarijn.

Stap 5

 1. Zet de pan terug in het fornuis en voeg voldoende water toe om de ribben en groenten 2 inch te bedekken. Breng de bouillon aan de kook, zet het vuur lager en laat enkele uren sudderen.

Stap 6

 1. Koel de bouillon in de koelkast. Verwijder eventueel achtergebleven vet. Verwijder de botten en groenten met een sleuflepel en gooi ze weg.

Stap 6

 1. Prime ribbones

 2. Lepel met sleuf

Stap 6

 1. Een andere eenvoudige manier om bouillon te maken is door alle ingrediënten in een slowcooker te combineren. Bedek het vlees en de groenten met water en laat het een nacht op laag vuur koken.

Stap 6

 1. Plaats geen rundvleesvet in de gootsteen, anders verstopt het de afvoeren. Doe gestold vet in de vuilnisbak.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407