Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Salsa: 10 gezonde voordelen

De onderste regel

 1. Traditionele tomaat en jalapeno, of zelfs mango of aardbei: welk type u ook verkiest, salsa is een van 's werelds populairste kruiden. En het blijkt ook een voedingskrachtcentrale te zijn.

 2. Verse salsa is een van de beste manieren om meer smaak aan uw voedsel toe te voegen en tegelijkertijd essentiële (en smakelijke!) Voedingsstoffen te leveren. Met alle voordelen voor de gezondheid die Salsa biedt, kunt u een extra portie toevoegen aan uw favoriete gerechten. U hoeft zich niet in te houden!

 3. Als u meer aanmoediging nodig hebt, voeg dan een salsaschop toe aan uw maaltijden, hier zijn 10 redenen waarom uw lichaam u zal bedanken voor het eten van meer salsa.

1. Het is een goede dosis vitamine C

 1. Citroensap, uien en tomaten zijn allemaal rijke bronnen van de antioxidant vitamine C. Vitamine C helpt hartziekten te voorkomen en bevordert een gezond ouder worden. Het is niet hittestabiel, dus voedsel kan bij verhitting deze voedingsstof verliezen. Maar salsa wordt vaak rauw geserveerd, wat vooral nuttig is voor de opname van vitamine C.

2. Het kan de bloedsuikerspiegel stabiliseren

 1. Vezels komen van nature voor in de celwand van planten en salsa zit vol vezels zonder vet of suiker. Dit is een winnende combinatie voor iedereen met diabetes type 2 die smaak aan zijn voedsel wil toevoegen zonder zijn bloedsuiker te verhogen. Vezels helpen ons ons tevreden te voelen na het eten, en het zal geen afgifte van insuline in het lichaam veroorzaken.

3. Het is hydraterend

 1. Meer dan 95 procent van het gewicht van een tomaat komt uit water. Het is belangrijk voor volwassenen om acht glazen water per dag te drinken en waterrijk voedsel zoals fruit en tomaten te eten. Elke cel in uw lichaam is afhankelijk van water, dus als u meer salsa toevoegt aan uw routine, kan uw lichaam efficiënter werken.

4. Het kan beschermen tegen kanker

 1. Tomaten bevatten het carotenoïde lycopeen, dat is gekoppeld aan een verminderd risico op kanker. Tomaten zijn niet de enige soort producten die lycopeen bevatten, maar ze worden gecrediteerd voor ongeveer 80 procent van het lycopeen in het dieet van Amerikanen.

5. Het zal je helpen vet te verbranden

 1. De jalapenos die vaak in verse salsa worden gevonden, krijgen hun kruiden van een krachtige component die capsaïcine wordt genoemd. Capsaïcine kan het vetverbrandend vermogen van uw lichaam verhogen, wat gewichtsverlies bevordert. Bekijk voor meer informatie deze diëtistengids over eten om uw metabolisme te stimuleren en uw bloedsuiker te verlagen.

6. Het is gezond voor je hart

 1. Dieetcholesterol komt van voedsel dat afkomstig is van dieren. Salsa bevat alleen ingrediënten die afkomstig zijn van planten en het is van nature cholesterolvrij.

 2. Meer informatie: Hoog cholesterol en hartziekten >>

7. Het is caloriearm, maar vol van smaak

 1. Een portie salsa is 2 eetlepels, wat gemiddeld minder dan 10 calorieën is. Voel je vrij om al je favoriete gerechten te vullen met salsa. Het is niet nodig om uw porties te beperken.

8. Het bevat kalium

 1. De meeste Amerikaanse volwassenen eten onvoldoende kaliumrijk voedsel. Kalium helpt ons onze vocht- en mineralenbalans te reguleren. Het is ook een vitale factor bij het reguleren van onze bloeddruk. De meeste bewerkte voedingsmiddelen voldoen niet aan onze behoeften aan kalium, dus salsa is een andere manier om deze leemte op te vullen.

9. Het is een goede bron van quercetine

 1. Quercetine is een ander type antioxidant dat voorkomt in zowel uien als tomaten. Er is vastgesteld dat het antikanker-, ontstekingsremmende en antihistamine-effecten heeft.

10. Het geeft je een dosis citroenzuur

 1. Limoenen die in salsa worden gebruikt, bieden veel gezondheidsvoordelen. Een opvallend voordeel is dat ze veel citroenzuur bevatten. Naast andere voordelen kan citroenzuur van nature beschermen tegen nierstenen.

Bottom line

 1. Of u nu salsa eet op roerei, gegrilde vis, taco's of een van uw andere favoriete gerechten, het is een geweldige aanvulling op elke maaltijd! Het biedt niet alleen tal van gezondheidsvoordelen, maar het is ook een perfecte manier om je eten op smaak te brengen zonder zout, suiker of vet toe te voegen.

 2. Dus houd uw koelkast gevuld met deze gezonde kruiderij. Je gezondheid - en smaakpapillen - zullen je bedanken!

 3. Lori Zanini RD, CD, is een landelijk erkende, bekroonde expert op het gebied van voeding en voeding. Als een geregistreerde diëtist en gecertificeerde diabetesopleider, helpt ze anderen leren hoe ze voedsel kunnen gebruiken om hun bloedsuiker te beheersen en hun leven te verbeteren! Ze is de auteur van Eat What You Love Diabetes Cookbook en is regelmatig te zien in de media, waaronder LA Times, CNN, DoctorOz.com, SHAPE, SELF, Forbes en anderen.

 4. Ga voor meer heerlijke, diabetesvriendelijke recepten naar haar website op www.LoriZanini.com of volg haar op Facebook.com/LoriZaniniNutritionDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407