Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Soep met melk invriezen

Welke is beter

 1. Stevige en vullende soepen op basis van melk kunnen vaak alleen als maaltijd dienen. Soepen op basis van melk, zoals chowders en puree, zijn dikker en romiger dan soepen op basis van bouillon, wat betekent dat ze zorgen voor een meer vullende maaltijd. Als je merkt dat je soeppan nauwelijks een deuk bevat nadat het diner voorbij is, kan de rest worden bewaard voor toekomstig genot. Als je soep in de koelkast bewaart, wordt de nadruk gelegd op het snel consumeren, maar opslag in de vriezer kost je meer tijd.

Stap 1

 1. Zet de pot soep in een ondiep ijsbad in uw gootsteen om de temperatuur te verlagen.

Stap 2

 1. Laat de soep 15 tot 20 minuten afkoelen.

Stap 3

 1. Schep de soep in potten of stijve luchtdichte plastic bakjes. Laat 1/2 inch tot 1 inch ruimte aan de bovenkant van de container. De soep kan ook in ijsblokjesbakken worden gegoten om in de vriezer te stollen voordat deze in diepvrieszakken wordt overgebracht.

Stap 4

 1. Markeer de datum duidelijk op de container, zak of pot. Gebruik een permanente marker of zelfgemaakt label.

Stap 5

 1. Leg de soep voorzichtig met de goede kant in de vriezer om morsen en lekken te voorkomen.

Stap 5

 1. Pot of luchtdichte plastic container

 2. IJsblokjedienbladen

 3. Diepvrieszak

 4. Markering of label

Stap 5

 1. Soepen kunnen tot zes maanden bevroren blijven voordat ze moeten worden geconsumeerd of weggegooid.

 2. Aangezien soepen op basis van melk de neiging hebben om te scheiden wanneer ze worden ingevroren, is het het beste om ze in een dubbele boiler en direct uit de vriezer op te warmen in plaats van ze eerst te ontdooien. Roer de soep voortdurend om ervoor te zorgen dat de ingrediënten opnieuw mengen.

 3. Soepen kunnen tot zes maanden bevroren blijven voordat ze moeten worden geconsumeerd of weggegooid.

 4. Aangezien soepen op basis van melk de neiging hebben om te scheiden wanneer ze worden ingevroren, is het het beste om ze in een dubbele boiler en direct uit de vriezer op te warmen in plaats van ze eerst te ontdooien. Roer de soep voortdurend om ervoor te zorgen dat de ingrediënten opnieuw mengen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407