Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Spaghetti Squash houdt kinderen en ouders gelukkig

Gezondheidsoverwegingen

 1. Spaghettipompoen ziet eruit als spaghetti wanneer het wordt geserveerd, maar het heeft veel minder calorieën en koolhydraten. Dit maakt het een perfecte plantaardige vervanger voor pasta als je calorieën en koolhydraten wilt besparen en je dagelijkse inname van groenten wilt verhogen.

Gezondheidsoverwegingen

 1. Spaghetti-pompoen biedt veel belangrijke voedingsstoffen en vezels en kan een geweldige manier zijn voor uw kinderen om een ​​vegetariër te eten terwijl ze "spaghetti" eten

Wat is spaghettipompoen?

 1. Spaghettipompoen is een typische winterpompoen. Het is ovaal, met een harde, geel getinte buitenhuid. Deze pompoenen lijken vers op de boerenmarkten in de herfst en vroege winter, en ze slaan goed op. Je kunt ze het hele jaar door kopen, maar ze zijn een bijzonder aantrekkelijk gerecht in de winter wanneer veel verse groenten de neiging hebben om flauw te zijn.

 2. Na het koken van spaghetti squash, kunt u een vork gebruiken om de binnenste strengen eruit te trekken. Spaghettipompoen begint niet op spaghettinoedels te lijken, maar na het koken scheidt het zich mooi in lange, dunne linten die op pastanoedels lijken. En hoewel deze "noedels" niets smaken als noedels gemaakt van granen, helpt hun hartige textuur hen goed om sauzen traditioneel in combinatie met pasta te houden.

Spaghetti Squash gebruiken

 1. Spaghettipompoen is felgeel. Wanneer je het koopt, moet het hard en zwaar zijn, net als andere winterpompoenen. Zoek naar een pompoen die weinig vlekken heeft. Spaghettipompoen lijkt op een ovale versie van een pompoen.

 2. Om spaghetti te koken, stoom het of bak het; snijd er dan met een scherp mes in. Schep de zaadjes eruit, gooi ze weg en gebruik een vork om de "linten" pasta eruit te halen. Zodra je een stapel noedels hebt, scheid je ze op afzonderlijke borden en voeg je geroosterde groenten en een vleessaus toe, of besprenkel ze met olijfolie en Parmezaanse kaas.

 3. Om smaak en textuur toe te voegen, voeg je spaghettipompoenlinten toe aan quiches of frittatas, of meng je ze in soepen of hartige sauzen.

Meer groente, minder zetmeel

 1. In tegenstelling tot zijn neven, winterpompoen, pompoen, eikel en pompoen, is spaghettipompoen minder zetmeel en meer een groente als het gaat om caloriegehalte. Pompoen, butternut en pompoen zijn zetmeelrijke groenten, wat betekent dat ze meer calorieën bevatten. Een kopje gekookte pompoen heeft ongeveer 85 calorieën en 20 gram koolhydraten.

 2. Een kop gekookte spaghettipompoen daarentegen varieert van 31 tot 42 calorieën. Er zijn ongeveer 7 gram koolhydraten in een portie spaghettipompoen van 1 kopje. Calorisch gezien lijkt spaghettipompoen meer op andere caloriearme groenten, zoals broccoli, wortelen en bloemkool.

 3. Het serveren van spaghetti-squash met calorierijke toppings verhoogt uw calorie-inname, maar de calorieën komen van de toppings, niet van de squash.

Voordelen van Spaghetti Squash

 1. Zoals de meeste winterpompoenen, is spaghettipompoen een voedingskrachtcentrale. Hoewel volkoren pasta veel vezels bevat, bevat 1 kop ongeveer 220 calorieën. Spaghettipompoen bevat niet alleen minder dan een kwart van de calorieën, maar het bevat ook meer vezels dan pasta gemaakt met geraffineerde bloem, samen met meer voedingsstoffen.

 2. Een kopje spaghettipompoen bevat 2,2 gram vezels, ongeveer 9 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, of ADH. Die vezel zal je helpen een voller gevoel te krijgen, net als pasta, maar zonder de extra calorieën.

 3. Voedingswaarde spaghetti-pompoen bevat vitamine A, dat u helpt beschermen tegen infecties. Het houdt ook uw ogen en huid gezond. Het heeft ook vitamine C, dat snijwonden geneest en tanden en tandvlees gezond houdt. Het bevat ook veel vitamine K, thiamine, riboflavine, niacine, folaat en pantotheenzuur.

 4. Colorado State University Extension meldt dat een portie vezelrijke groente, zoals spaghettipompoen, beter zou kunnen zijn dan het nemen van een vitaminesupplement, omdat de vitamines in de groente samenwerken, waardoor ze efficiënter.

Helpt sterke botten te bouwen

 1. Een kopje spaghettipompoen bevat ook meer dan negen mineralen die goed zijn voor de gezondheid van de botten. Het mineraal met de hoogste concentratie in spaghettipompoen is mangaan, dat de botstructuur ondersteunt, het botmetabolisme verhoogt en osteoporose helpt voorkomen. Het heeft ook andere mineralen, waaronder ijzer, calcium, fosfor, kalium en zink.

Andere voordelen voor de gezondheid

 1. Alle voedingsstoffen die door spaghetti worden geleverd, zijn belangrijk voor uw gezondheid. Door spaghettipompoen met een gezonde tomatensaus of zelfs wat olijfolie en een beetje geraspte Parmezaanse kaas te eten, kun je de kankerbestrijdende voedingsstoffen van je lichaam verhogen. Diëten die rijk zijn aan groenten en fruit zouden bescherming bieden tegen kanker.

 2. U draagt ​​ook bij aan uw algehele goede gezondheid door uw dagelijkse groente- en fruitinname te verhogen, wat ongeveer de helft van het voedsel moet zijn dat u elke dag eet.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407