Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Sugar Busters Dieet Review: werkt het voor gewichtsverlies?

Praat met uw arts

 1. Als u iets koopt via een link op deze pagina, kunnen we een kleine commissie verdienen. Hoe dit werkt.

Healthline Dieetscore: 4 van de 5

 1. Het Sugar Busters-dieet is de afgelopen decennia enorm populair geworden.

 2. Gebaseerd op een boek gepubliceerd in 1995 door een groep artsen, concentreert het dieet zich op het beperken van geraffineerde koolhydraten en toegevoegde suikers, terwijl het de magere eiwitten, gezonde vetten en vezelrijk fruit en groenten verhoogt.

 3. Hoewel sommigen het als weinig meer dan een rage dieet afdoen, beweren anderen dat het plan gewichtsverlies kan verhogen, de bloedsuikerspiegel kan beheren en een betere gezondheid van het hart kan ondersteunen. [! 108907 => 1140 = 2!

 4. BODEMLIJN: Het Sugar Busters-dieet verwijdert geraffineerde koolhydraten en toegevoegde suikers, terwijl bepaalde soorten fruit, groenten, volle granen, magere eiwitten en gezonde vetten worden aangemoedigd. De principes kunnen helpen bij het afvallen, hoewel het dieet zelf niet is onderzocht.

Hoe werkt het?

 1. Het Sugar Busters-dieet is gebaseerd op de theorie dat suiker "toxisch" is en gewichtstoename kan veroorzaken door het verhogen van insulinespiegels - het hormoon dat suiker uit uw bloedbaan en in uw cellen transporteert .

 2. Insuline is ook verantwoordelijk voor het reguleren van de energieopslag in uw lichaam. Chronisch hoge niveaus van insuline zijn in veel onderzoeken in verband gebracht met gewichtstoename (1).

 3. Om het insulineniveau te minimaliseren, richt het plan zich op het verwijderen van voedingsmiddelen met een hoge glycemische index (GI), wat een maat is voor hoeveel en snel een specifiek voedsel ervoor zorgt dat de bloedsuikerspiegel stijgt ( 2).

 4. In plaats van koolhydraatrijke opties zoals pasta, witte bloem en snoep, moedigt het dieet voedingsmiddelen met weinig glycemische en vezelrijke stoffen aan, zoals peulvruchten, volle granen, gezonde vetten en eiwitten .

 5. De auteurs raden aan om koolhydraten te beperken tot ongeveer 40% van je dagelijkse calorieën, waarbij 30% afkomstig is van vet en 30% van eiwitten.

 6. Hoewel de auteurs het dieet als een "juiste koolhydraatlevensstijl" beschouwen, kunnen de verhoudingen van macronutriënten door sommige bronnen worden gedefinieerd als een mild koolhydraatarm dieet (3).

 7. Het boek adviseert ook om verzadigde vetten te beperken door te kiezen voor vetarme zuivelproducten en magere stukken vlees.

 8. In tegenstelling tot andere rage-diëten, vereist het Sugar Busters-dieet niet dat u dure ingrediënten, speciale apparatuur of dure abonnementen koopt. Het is ook ontworpen om langdurig te worden gevolgd.

 9. Bovendien hoeft u geen calorieën te tellen en worden er geen strikte richtlijnen gegeven over hoeveel lichamelijke activiteit u moet opnemen in uw dagelijkse routine.

 10. Het dieet beveelt aan om geraffineerde koolhydraten en bewerkte voedingsmiddelen met veel calorieën en weinig voedingsstoffen te verminderen.

 11. De auteurs beweren dat het eten van gezonde, vezelrijke ingrediënten kan helpen de bloedsuikerspiegel te stabiliseren, het cholesterolgehalte te verlagen en uw bloeddruk te beheren.

Kan het u helpen af ​​te vallen?

 1. Voor het Sugar Busters-dieet moet u geen calorieën tellen of voedingsstoffen bijhouden, maar het raadt wel aan om uw consumptie van geraffineerde koolhydraten en toegevoegde suikers te verminderen.

 2. Hoewel onderzoek beperkt is, suggereert bewijs dat dit een effectieve strategie voor gewichtsverlies kan zijn.

 3. Uit een onderzoek bij 2.834 volwassenen bleek bijvoorbeeld dat het eten van een hogere hoeveelheid geraffineerde koolhydraten geassocieerd was met verhoogd buikvet, terwijl het eten van meer volle granen gekoppeld was aan minder buikvet (4).

 4. Een ander groot overzicht van 32 studies toonde aan dat met suiker gezoete dranken gebonden waren aan verhoogde gewichtstoename bij zowel volwassenen als kinderen (5).

 5. Aan de andere kant kan het eten van meer vezels de bloedsuikerspiegel stabiliseren en het legen van uw maag vertragen om gevoelens van volheid te vergroten, calorie-inname te verminderen en gewichtsverlies te ondersteunen (6, 7).

 6. Veel onderzoeken vinden ook dat koolhydraatarme, eiwitrijke diëten - zoals het Sugar Busters-dieet - effectief zijn bij het verminderen van honger, het verhogen van gewichtsverlies en het verminderen van lichaamsvet (8, 9, 10).

 7. Een onderzoek van 10 weken bij 89 vrouwen met overgewicht en obesitas vergeleek de effecten van een eiwitrijk, vezelrijk dieet met een koolhydraatrijk, vetarm dieet (11).

 8. Deelnemers aan het vezelrijke, eiwitrijke dieet verloren aanzienlijk meer lichaamsgewicht en lichaamsvet dan die aan het koolhydraatarme, vetarme dieet (11).

 9. Daarom kan het Sugar Busters-dieet de eetlust verminderen en de calorie-inname verminderen om gewichtsverlies te bevorderen - hoewel meer onderzoek naar het dieet zelf nodig is.

Andere voordelen

 1. Naast het ondersteunen van gewichtsverlies, kan het Sugar Busters-dieet ook worden gekoppeld aan verschillende andere gezondheidsvoordelen.

 2. Omdat het glycemische voedingsmiddelen en geraffineerde koolhydraten beperkt, kan het de bloedsuikerspiegel helpen stabiliseren en de gezondheid van het hart bevorderen.

 3. In een 2-jarige studie bij 307 mensen verbeterde het volgen van een koolhydraatarm dieet verschillende risicofactoren voor hartziekten.

 4. Degenen met een koolhydraatarm dieet vertoonden een grotere toename van HDL (goede) cholesterol, evenals een grotere verlaging van de diastolische bloeddruk (het onderste getal), triglyceriden en LDL (slechte) cholesterol dan die met een vetarm dieet (10).

 5. Een andere studie wees uit dat een koolhydraatarm dieet effectiever was dan een vetarm dieet bij het verlagen van de nuchtere bloedsuikerspiegel en hemoglobine A1C - een marker voor langdurige bloedsuikercontrole - bij mensen met diabetes type 2 (12).

 6. Bovendien kan het verwijderen van toegevoegde suikers ontstekingen in uw lichaam verminderen. Chronische ontsteking is in verband gebracht met het ontstaan ​​en de progressie van veel aandoeningen, waaronder hartaandoeningen, bepaalde kankers en obesitas (13).

 7. Andere voordelen van het Sugar Busters-dieet zijn dat het minimale voedingskennis vereist, gemakkelijk te volgen is en geen ingewikkelde regels of voorschriften heeft.

 8. Dit maakt het een goede keuze voor mensen die willen afvallen en hun gezondheid willen verbeteren zonder te investeren in dure dieetproducten of het berekenen van calorieën en macronutriënten.

Potentiële nadelen

 1. Het Sugar Busters-dieet is sterk afhankelijk van het beperken van specifiek voedsel, waaronder een aantal dat belangrijke vitamines en mineralen kan bevatten, zoals bepaalde soorten fruit of zetmeelrijke groenten.

 2. In plaats van het benadrukken van een gezond, goed afgerond dieet, heeft het Sugar Busters-dieet ook de neiging om voedingsmiddelen te labelen als "goed" of "slecht", wat zou kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van ongezond eetgedrag.

 3. Bovendien, terwijl het verminderen van toegevoegde suikers en geraffineerde koolhydraten de algehele gezondheid kan verbeteren, kan het volledig verwijderen van suikerrijk voedsel op lange termijn voor velen moeilijk zijn en kunnen bijdragen aan het hunkeren naar (14, 15, 16 ).

 4. Het dieet stimuleert ook het gebruik van suikervervangers, zoals aspartaam, sacharine en sucralose.

 5. Hoewel deze populaire zoetstoffen zijn goedgekeurd voor gebruik door de Food and Drug Administration (FDA), suggereert onderzoek dat ze nadelige gezondheidseffecten kunnen veroorzaken (17, 18, 19, 20).

 6. Kunstmatige zoetstoffen kunnen bijvoorbeeld een negatieve invloed hebben op de bloedsuikerspiegel, eetlust en lichaamsgewicht, en kunnen zelfs schadelijke effecten hebben op de gezonde bacteriën in uw darm (21).

 7. Bovendien biedt het Sugar Busters-dieet geen specifieke richtlijnen voor andere belangrijke factoren die een integraal onderdeel zijn van een gezonde levensstijl, zoals portiegroottes of lichamelijke activiteit.

 8. Hoewel het dieet effectief kan zijn voor gewichtsverlies op korte termijn, moet het worden gecombineerd met andere levensstijlveranderingen en gedragsveranderingen voor succes op de lange termijn.

Eten om te eten

 1. Het Sugar Busters-dieet moedigt het eten van weinig glycemisch fruit aan, evenals vezelrijk voedsel zoals volle granen en groenten.

 2. Magere eiwitten, gezonde vetten en magere, suikervrije zuivelproducten zijn ook toegestaan.

 3. Het dieet beveelt de volgende voedingsmiddelen aan:

Te vermijden voedingsmiddelen

 1. Op het Sugar Busters-dieet moeten hoog-glycemisch fruit, zetmeelrijke groenten en geraffineerde granen worden vermeden.

 2. Bewerkte voedingsmiddelen, met suiker gezoete dranken en zoetstoffen zoals suiker, honing en siroop moeten ook worden uitgesloten.

 3. Levensmiddelen die u moet beperken, zijn:

Voorbeeldmenu

 1. Afgezien van het beperken van bepaalde voedingsmiddelen, is het Sugar Busters-dieet zeer flexibel en gemakkelijk te volgen.

 2. Hier is een driedaags voorbeeldmenu voor het Sugar Busters-dieet:

De onderste regel

 1. Het Sugar Busters-dieet snijdt geraffineerde koolhydraten en toegevoegde suikers uit en stimuleert bepaalde soorten fruit, groenten, volle granen, magere eiwitten en gezonde vetten.

 2. Van de principes is aangetoond dat ze helpen bij het afvallen, de bloedsuikerspiegel en de gezondheid van het hart, maar het dieet zelf is niet onderzocht.

 3. Als u het dieet eens wilt proberen, is het het beste om het te combineren met andere levensstijlveranderingen en gedragsveranderingen om het potentiële effect op langdurig gewichtsverlies en de algehele gezondheid te maximaliseren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407