Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Symptomen en behandeling van gistallergieën

Achtergrond over gistallergie

 1. Aan het einde van de jaren zeventig en tachtig promootte een paar artsen in de Verenigde Staten het idee dat een allergie voor een gewone schimmelsoort, Candida albicans, achter een groot aantal symptomen zat. Ze spelden een lange lijst met symptomen op Candida, waaronder:

 2. Volgens artsen C. Orian Truss en William G. Crook was het moeilijk om een ​​symptoom te vinden dat niet kon worden herleid tot Candida albicans. Ze stelden voor dat 1 op de 3 Amerikanen last had van een allergie voor gisten en ook een 'aan candida gerelateerd complex' bedacht. Een hele supplementenindustrie ontstond rond 'het gistprobleem'.

 3. Het echte probleem was echter geen gist - het was dat de wetenschap achter de allergie meestal nep bleek te zijn. Staats- en medische besturen begonnen een boete te betalen aan de artsen die betrokken zijn bij de promotie en behandeling van Candida-allergie, en zij stellen ook deze doktersvergunningen op proef.

 4. Betekent dit dat gistallergieën niet bestaan? Nee, dat doen ze - ze zijn gewoon lang niet zo gewoon als deze artsen voorstelden.

Hoe vaak komen gistallergieën voor?

 1. Volgens het American College of Allergy, Astma en Immunology hebben meer dan 50 miljoen Amerikanen een vorm van allergie. Slechts een klein deel van allergieën zijn voedselallergieën en gistallergie vormt slechts een kleine fractie van voedselallergieën.

 2. Bronnen van een allergie voor gist kunnen zijn:

 3. Wanneer iemand een negatieve reactie op gist heeft, moet hij bepalen of hij een opbouw van gist, een intolerantie voor gist of een allergie voor gist heeft.

 4. In sommige gevallen kan een overvloed aan gist in het lichaam een ​​schimmelinfectie tot gevolg hebben. Dit veroorzaakt veel van dezelfde symptomen als een allergie, met het verschil dat de infectie kan worden genezen.

 5. Een gistintolerantie heeft over het algemeen minder ernstige symptomen dan een gistallergie, met symptomen die grotendeels beperkt zijn tot gastro-intestinale symptomen.

 6. Een allergie voor gist kan het hele lichaam aantasten, wat kan leiden tot huidreacties, stemmingswisselingen en wijdverbreide lichaamspijn. Allergische reacties kunnen gevaarlijk zijn en op lange termijn schade aan het lichaam veroorzaken. Bij een echte allergie reageert uw immuunsysteem op een vreemde stof die meestal niet schadelijk is voor uw lichaam.

Symptomen

 1. Symptomen van een gistallergie kunnen van persoon tot persoon verschillen, maar ze kunnen een of meer van de volgende omvatten:

 2. Er is een algemene misvatting dat een allergie voor gist de oorzaak is van de rode, vlekkerige huid die sommige mensen ontwikkelen na het drinken van alcoholische dranken. Deze uitslag is meestal een allergie-achtige reactie (geen echte allergie) gerelateerd aan zwaveldioxide in alcoholische dranken. Zwaveldioxide kan allergie-achtige reacties activeren op andere stoffen waarin het voorkomt, zoals tarwe-bevattende voedingsmiddelen waar deze en andere sulfieten als conserveermiddelen worden gebruikt. Soms veroorzaken histamine-afgifte en tannines ook uitslag. Een gistallergie veroorzaakt meestal geen uitslag.

Risicofactoren voor een gistallergie

 1. Iedereen kan een gistallergie ontwikkelen, maar bepaalde personen hebben meer kans dan anderen.

 2. Een van de meest voorkomende risicofactoren voor het ontwikkelen van een overmatige groei van gist of allergie is een verzwakt immuunsysteem. Mensen met diabetes mellitus lopen ook een hoger risico.

 3. Mensen met een familiegeschiedenis van een gistallergie lopen een verhoogd risico. En als u een voedselallergie heeft, is de kans groter dat u ook allergisch bent voor iets anders.

Testen op allergieën

 1. Er zijn verschillende tests beschikbaar om allergieën voor gist of andere voedingsmiddelen te bevestigen. Waaronder:

Intolerantie versus gistallergie

 1. Glutengevoelige enteropathie (ook bekend als coeliakie en coeliakie) kan worden verward met gistallergieën. Glutenintolerantie door coeliakie is een auto-immuunziekte, in tegenstelling tot een allergie. Gluten is een mengsel van eiwitten, gevonden in granen zoals tarwe, rogge en gerst. Het wordt vaak toegevoegd aan bewerkte voedingsmiddelen.

 2. Om op coeliakie te testen, kan uw arts een biopsie van uw dunne darm maken. Afgevlakte villi (de kleine vingervormige buisjes langs de wand van de dunne darm) zijn een duidelijk teken van coeliakie. Bovendien zal de bloedbaan van mensen met deze auto-immuunziekte de aanwezigheid van anti-TTG auto-antilichamen (voornamelijk IgA en soms ook IgG) en gedeamideerd gliadine auto-antilichaam vertonen. Het volledig verwijderen van gluten uit het dieet is hoe je de symptomen van glutengevoelige enteropathie verbetert.

Complicaties

 1. Als een persoon gist blijft consumeren wanneer hij of zij daar allergisch voor is, kan dit worden geassocieerd met een scala aan symptomen en problemen, zoals concentratieproblemen, stemmingsstoornissen, oorinfecties en meer. Lange termijn effecten en schade kunnen ook optreden.

 2. Gistallergieën of overgroei kunnen verband houden met een verzwakt immuunsysteem of diabetes mellitus. Deze onderliggende oorzaken moeten alleen worden behandeld.

Eten om te eten

 1. Items die u vrij kunt eten of drinken zijn:

 2. Controleer echter altijd het label.

Outlook

 1. Gistallergieën komen niet vaak voor en er zit niet veel wetenschappelijk onderzoek achter. Sommige mensen ervaren echter wel reacties. Praat met uw arts als u denkt dat u een allergie voor gist heeft. Uw arts kan u doorverwijzen naar een allergoloog die de allergie goed kan diagnosticeren en bevestigen. De belangrijkste behandeling voor voedselallergie is om te voorkomen dat het voedsel de reactie veroorzaakt. Uw arts en allergoloog kunnen u helpen gezonde manieren te vinden om gist uit uw dieet te verwijderen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407