Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Tarwe en maïs zijn voedzamer dan ze verdienen

Originele GMO-maïs

 1. Tarwe en maïs zijn niet zo eendimensionaal als je zou denken. Ze worden geëtiketteerd als koolhydraten omdat dat meestal is wat ze bevatten, maar beide planten hebben andere belangrijke voedingsstoffen. Misschien wil je niet alleen van tarwe of maïs leven, maar ze kunnen deel uitmaken van een uitgebalanceerd dieet.

Amber Waves of Grain

 1. Probeer een hele reis naar de supermarkt te maken zonder tarwe of maïsproducten te kopen - je zult je snel realiseren dat veel voedingsmiddelen tarwe of maïs bevatten, of hun derivaten zoals bloem en maïs siroop.

 2. Ze zijn allebei een nietje in het westerse dieet om een ​​reden: ze zijn goedkoop, gemakkelijk in bulk te groeien en voedzaam. Als je door Midden-Amerika rijdt, zie je golven van maïs- en tarwebedrijven, die je een idee geven van het belang en de doordringbaarheid van deze planten. [! 32036 => 1140 = 2!] Maïs wordt in veel producten gebruikt, maar u kunt het eten zonder enige bewerking. Neem gewoon een oor van rijpe maïs en kook of grill het om de korrels binnen zacht te maken. Voeg een beetje olijfolie, zout en peper toe om er een heerlijk bijgerecht van te maken.

 3. Tarwe is echter niet bedoeld om alleen te worden gegeten. Je moet het op een of andere manier verwerken om van de zaden iets eetbaars te maken. Meestal wordt het gemalen tot bloem en gebruikt om producten zoals brood te maken.

Voedingsfeiten maïs

 1. Een korenaar eten geeft je ongeveer:

 2. Houd er rekening mee dat een korenaar in vele soorten en maten kan voorkomen, wat de voedingsfeiten verandert. Hoe dan ook, maïs is meestal koolhydraat met wat vezels en eiwitten. Er zijn ook kleine hoeveelheden vitamine A, C en sommige B-vitamines. Mineralen zoals ijzer, magnesium en koper komen ook in kleine hoeveelheden voor.

Tarwe- en tarwebessen

 1. Tarwestelen groeien en produceren zaden die tarwebessen worden genoemd. Deze kleine zaadjes worden geoogst en vervolgens verwerkt tot producten zoals bloem. De zaden hebben drie verschillende delen: zemelen, endosperm en kiem.

The Shell: Wheat Bran

 1. De zemelen zijn de buitenste schil. Het verschil tussen volkoren meel en witte, bewerkte bloem is deze schaal. Volkorenproducten gebruiken de schaal en witte bloem gooit deze weg.

 2. Als beschermlaag van het zaad moeten de zemelen taai zijn. Dat betekent dat het veel vezels bevat. Vezel is een vorm van koolhydraten, maar het is niet erg nuttig in termen van energie voor je lichaam.

 3. Het is eigenlijk moeilijk te verteren, waardoor je je sneller vol voelt. Je hebt minder kans om te veel te eten als je je vol voelt, daarom is vezels belangrijk als je probeert af te vallen of op gewicht te blijven. Vezel helpt ook je spijsvertering.

 4. Vrouwen moeten streven naar 25 gram vezels per dag en mannen 38 gram, volgens een 2015-studie gepubliceerd in het Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics. Je moet waarschijnlijk echter meer consumeren, omdat slechts ongeveer 5 procent van de Amerikanen hun dagelijkse hoeveelheid vezels consumeert, volgens de studie.

Verwerkte en onbewerkte bloem

 1. Volkoren voedingsmiddelen bevatten vezels omdat ze elk deel van de tarwebes bevatten. Veel graanproducten gebruiken echter niet het hele zaad. Bewerkte, witte bloem bevat niet de buitenste schil en is daarom verstoken van vezels.

 2. Honderd gram bewerkte witte bloem bevat:

 3. Terwijl 100 gram onbewerkt, volkoren meel bevat:

 4. Er zit meer vezel in onbewerkt volkorenmeel omdat de schaal is inbegrepen. Er zit ook meer eiwit in onbewerkte bloem. Bewerkte, witte bloem heeft meer calorieën per gewicht dan onbewerkte bloem. Het heeft ook meer koolhydraten.

Maïsmeel versus tarwemeel

 1. Er is ook een vorm van maïsmeel bekend als maïs. Er is een verschil in maïs versus tarwebloem in textuur en smaak, en maïs kan bloem in recepten niet vervangen. Je kunt echter zetmeelrijke gerechten maken zoals maïsbrood met maïs. Als je glutenintolerant bent, kun je maïsmeel hebben, waarmee je in ieder geval gebakken producten kunt eten.

 2. Honderd gram maïsmeel heeft:

 3. Maïsmeel bevindt zich tussen onbewerkte en verwerkte bloem in termen van voedingswaarde. Het bevat meer calorieën, wat mogelijk te wijten is aan de hogere hoeveelheid vet. Beide vormen van bloem hebben een verwaarloosbare hoeveelheid vitamines en mineralen.

Feiten over popcorn

 1. Maïsvoeding verschilt enigszins, afhankelijk van het type maïs dat u eet. Popcorn gebruikt een speciaal soort maïs dat knalt wanneer het wordt verwarmd, omdat er een kleine hoeveelheid water in het zaad zit. Popcorn is een specifiek type kernel - het is eigenlijk een volkoren vorm van maïs. Een portie popcorn kan je volgens Popcorn.org 70 procent van je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid volle granen geven.

 2. Als u uw kernels op een kookplaat met wat olijfolie laat vallen, zijn de voedingsfeiten voor 1 kop:

 3. Er is een hogere verhouding vezels tot koolhydraten in popcorn vergeleken met maïskolven. De toegevoegde vezel zorgt ervoor dat je je vol voelt en vermindert de hoeveelheid voedsel die je wilt eten.

High Fructose Corn Syrup

 1. Hoge fructosestroop is een zoetstof gemaakt van maïzena. Wanneer maïzena wordt verwerkt en verder wordt afgebroken, verandert het in bijna 100 procent glucose, volgens een artikel van de Amerikaanse Food and Drug Administration.

 2. De siroop wordt vervolgens toegevoegd aan voedingsmiddelen zoals frisdrank, snoep en zelfs sommige sappen. Het heeft 16 calorieën per theelepel, net als suiker. Er zijn geen andere voedingsstoffen in maïsstroop met een hoge fructose, waardoor het in grote hoeveelheden ongezond is. Je lichaam krijgt suiker en calorieën, maar geen toegevoegde voedingsstoffen, wat kan leiden tot gewichtstoename.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407