Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Therapie voor intercostale spieren

Andere effecten

 1. Je denkt misschien niet te veel aan je intercostale spieren, tenzij je ze belast of anderszins verwondt. Deze spieren liggen tussen je ribben en vergemakkelijken de beweging die nodig is om in en uit te ademen.

 2. Intercostale pijn varieert van scherpe stekende pijn bij het inademen, lachen of niezen tot het gevoel dat er een strakke band helemaal om je borst zit. Elke pijn in de borst vereist een bezoek aan uw zorgverlener, die vervolgens een geschikte therapie kan voorschrijven.

Intercostale spierbelasting

 1. Er zijn 22 intercostale spieren in uw lichaam, 11 aan elke kant. Ze verbinden de ribben met elkaar, spreiden ze uit elkaar terwijl je inademt en brengen ze weer samen terwijl je uitademt. De spieren bieden ook flexibiliteit wanneer je draait of draait, en dit zijn de soorten activiteiten die waarschijnlijk een intercostale spierbelasting of -scheur veroorzaken.

 2. De pijn kan hevig en constant zijn wanneer het letsel voor het eerst optreedt, volgens WebMD, maar zou binnen een paar dagen moeten ophouden met rust en de juiste behandeling. Daarna kunt u nog een paar weken pijn hebben met hoesten of stretchen.

 3. Vergeet "geen pijn, geen winst" en vecht tegen de drang om de rest van uw training aan te sturen. Herhaalde bewegingen zoals zwemmen, drukken op gewichten en roeien zullen het probleem alleen maar verergeren, volgens Medical News Today.

De eerste 48 uur

 1. Gebruik de eerste 48 uur een cold pack over de gespannen spier om ontstekingen en pijn te verminderen, adviseert Spine Health Knowledge van Veritas. Schakel na deze eerste periode over op warmte om de helende circulatie in het gebied te bevorderen. Een warm bad, verwarmingskussen of zelfklevend verwarmingskussen zijn alle opties. Neem een ​​paar dagen vrij, maar word niet te lui. Spieren kunnen na een paar dagen verzwakken, waardoor het risico op verder letsel toeneemt.

Oorzaak geen kwaad

 1. Beoordeel uw dagelijkse activiteiten om verergering van intercostale pijn te voorkomen. Het eerste wat je moet doen, is om een ​​pauze te nemen van de activiteit die je aan het doen was toen je deze spieren aanvroeg. Analyseer vervolgens andere items op uw takenlijst die kunnen resulteren in het verder trekken of overbelasten van de spieren, zoals zwaar huishoudelijk werk dat reiken of herhaalde bewegingen met zich meebrengt.

 2. Stop met roken of vapen, omdat zware inhalatie ook de intercostale spierspanning verder irriteert. Blijf zoveel mogelijk uit de buurt van meeroken en andere allergenen tijdens uw hersteltijd om hoesten en niezen te voorkomen die intercostale spierspasmen kunnen veroorzaken.

 3. Het kan verleidelijk zijn om je ribben te omwikkelen met een compressieverband om te voorkomen dat je spieren overbelast raken, maar dit kan je genezing vertragen. Totale onbeweeglijkheid van de spieren kan leiden tot spierzwakte die verder letsel kan veroorzaken zodra uw ribben niet meer worden ondersteund. Het maakt ook de ademhaling moeilijker en leidt tot kneuzingen van de gewonde spier.

Stretch It

 1. Raadpleeg uw arts om te bepalen of uw verwonding fysiotherapie vereist of dat het vanzelf zal genezen. Begeleide fysiotherapie-oefeningen kunnen de spieren zachtjes strekken om de bloedsomloop en genezing te bevorderen.

 2. Wanneer u rekoefeningen doet voor de intercostale spieren, verleng de spier dan gewoon tot het punt waar hij zich nog steeds comfortabel voelt om dit te doen, en houd niet langer dan 15 tot 30 seconden vast. Spine Health Knowledge van Veritas wijst erop dat het onwaarschijnlijk is dat het langer vasthouden van een pose voordelen oplevert. [! 84848 => 1140 = 5!

Oefen buikademhaling

 1. Diep ademhalen door uw ribbenkast uit te breiden, zal waarschijnlijk pijnlijke spasmen van eventuele gewonde intercostale spieren veroorzaken. Breng in plaats daarvan zuurstof naar je longen door diep adem te halen.

 2. Ga zitten of staan ​​met uw rug recht. Breid je buikspieren langzaam uit om een ​​inademing te initiëren, waardoor ze in een "pot-buik" -type beweging kunnen stijgen. De beweging van uw ribbenkast moet minimaal zijn. Als u uw handen aan beide kanten van uw onderste ribbenkast plaatst terwijl u inademt, moet u de ribben niet voelen uitzetten of scheiden.

 3. Laat de adem ontsnappen door de buikspieren naar achteren in de richting van uw wervelkolom te drukken. Houd de beweging zacht en ritmisch terwijl u in- en uitademt, en houd de zuurstofstroom in beweging door uw adem niet in te houden. Maak je geen zorgen over het bereiken van maximale inademing of uitademing; houd de oefening gewoon comfortabel voor uw lichaam.

Doe wat lichte yoga

 1. Met Gate Pose - formeel bekend als Parighasana - kunt u uw ribspieren tijdens uw genezingstijd zachtjes strekken. Kniel op een zachte, stevige ondergrond zoals een yogamat of vloerbedekking om de oefening te doen.

 2. Vanuit de rechtopstaande knielende positie strekt u uw linkerbeen recht naar de zijkant uit met de voetzool op de vloer en de knie naar het plafond gericht. Je voet moet in lijn zijn met je rechterknie en je heupen zullen iets naar het uitgestrekte been worden gedraaid. Houd de rechterknie - degene waar je op knielt - gecentreerd direct onder je heupgewricht en de voet recht achter de knie. [! 84848 => 1140 = 7!

Zitten en strekken

 1. Een andere oefening aanbevolen door Spine Health Knowledge van Veritas is het voorwaartse traject. Ga op de grond zitten met je linkerbeen gestrekt en je rechterbeen gebogen. Laat de knie opzij vallen en plaats de zool van de rechtervoet tegen de linkerknie.

 2. Buig zo ver mogelijk naar voren over de rechterknie, plaats je handpalmen op de vloer en houd 15 tot 30 seconden vast. Je voelt de rek in de linker intercostale spieren van je rug.

 3. Voor extra strekken plaatst u uw linkerhand op uw gebogen rechterknie. Til uw rechterarm omhoog over uw hoofd en buig naar voren over uw uitgestrekte been. Houd het stuk 15 tot 30 seconden vast.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407