Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


TLC Dieetoverzicht: kan het uw cholesterolgehalte verlagen?

De onderste regel

 1. Het TLC-dieet is een van de weinige dieetplannen die door gezondheidsdeskundigen over de hele wereld als een van de beste diëten wordt beschouwd.

 2. Het is ontworpen om een ​​betere gezondheid van het hart te bevorderen en het cholesterolgehalte te verlagen door gezonde eetpatronen te koppelen aan levensstijlwijzigingen en strategieën voor gewichtscontrole.

 3. Plus, het kan ook effectief zijn bij het behandelen van andere aandoeningen door de bloedsuikerspiegel te verlagen, de bloeddruk te beheersen en uw taille in toom te houden.

 4. Dit artikel bespreekt het TLC-dieet, de mogelijke voordelen en nadelen.

Wat is het TLC-dieet?

 1. Het TLC-dieet, of Therapeutic Lifestyle Changes-dieet, is een gezond eetplan dat is ontworpen om de gezondheid van het hart te verbeteren.

 2. Het is ontwikkeld door de National Institutes of Health om het risico op hartaandoeningen en beroertes te helpen verminderen.

 3. Het doel van het dieet is om de bloedspiegels van totaal en "slecht" LDL-cholesterol te minimaliseren om de bloedvaten schoon te houden en de gezondheid van het hart te optimaliseren.

 4. Het werkt door componenten van voeding, lichaamsbeweging en gewichtscontrole te combineren om te helpen beschermen tegen hartziekten.

 5. In tegenstelling tot andere dieetprogramma's is het TLC-dieet bedoeld om op de lange termijn te worden gevolgd en moet het meer als een verandering van levensstijl worden beschouwd in plaats van een rage-dieet.

 6. Naast het verlagen van het cholesterolgehalte is het TLC-dieet in verband gebracht met een reeks andere gezondheidsvoordelen, van een verbeterde immuunfunctie tot verminderde oxidatieve stress en meer (1, 2).

Hoe het werkt

 1. Het TLC-dieet omvat een combinatie van zowel dieet- als levensstijlwijzigingen waarvan is aangetoond dat ze de gezondheid van het hart helpen verbeteren. [! 105810 => 1140 = 3!

 2. Het combineert ook dieetveranderingen met verhoogde lichamelijke activiteit om de gewichtscontrole te bevorderen en de hartspier te versterken.

 3. De belangrijkste richtlijnen voor het volgen van het TLC-dieet zijn (3):

 4. Het volgen van het TLC-dieet omvat meestal het verhogen van uw consumptie van fruit, groenten, volle granen, peulvruchten, noten en zaden om uw vezelinname te verhogen.

 5. 30 minuten fysieke activiteit per dag toevoegen aan uw routine wordt ook aanbevolen, wat activiteiten kan omvatten zoals wandelen, hardlopen, fietsen of zwemmen.

 6. Ondertussen moet u vetrijke en cholesterolrijke voedingsmiddelen zoals vette stukken vlees, zuivelproducten, eidooiers en bewerkte voedingsmiddelen beperken om binnen de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid te blijven, wat helpt om de resultaten te maximaliseren.

Gezondheid van het hart en andere voordelen

 1. Het TLC-dieet is ontworpen om het cholesterolgehalte te verlagen en het risico op hartaandoeningen te verminderen.

 2. In een 32-daagse studie bij 36 mensen met een hoog cholesterolgehalte kon het TLC-dieet de niveaus van "slechte" LDL-cholesterol met gemiddeld 11% verlagen (4).

 3. Een andere studie wees uit dat het volgen van het TLC-dieet gedurende zes weken leidde tot significante verlagingen van de totale cholesterol- en triglycerideniveaus, vooral bij mannen (5).

 4. Een van de manieren waarop het werkt, is door een toename van de inname van oplosbare vezels te bevorderen, die is gekoppeld aan een lager cholesterolgehalte en een lager risico op hartaandoeningen (6, 7).

 5. Het TLC-dieet beveelt ook aan plantensterolen en stanolen te consumeren.

 6. Dit zijn natuurlijke verbindingen die aanwezig zijn in voedingsmiddelen zoals fruit, groenten, volle granen, peulvruchten, noten en zaden waarvan is aangetoond dat ze de bloedwaarden van het totale en "slechte" LDL-cholesterol verlagen (8, 9 ).

 7. Door lichaamsbeweging in uw routine op te nemen en de inname van verzadigd vet te matigen, kunt u ook het LDL-cholesterolgehalte onder controle houden (10, 11).

 8. Naast het helpen verlagen van het cholesterolgehalte, is het TLC-dieet geassocieerd met een aantal andere gezondheidsvoordelen, waaronder:

Potentiële nadelen

 1. Hoewel het TLC-dieet een nuttig hulpmiddel kan zijn om de gezondheid van het hart te helpen verbeteren, kan het worden geassocieerd met enkele mogelijke nadelen.

 2. Het kan een beetje lastig zijn om te volgen en kan vereisen dat u uw inname zorgvuldig bijhoudt om ervoor te zorgen dat u binnen de strikte richtlijnen blijft voor cholesterol, verzadigd vet en oplosbare vezels.

 3. Bovendien kunnen verschillende richtlijnen in het dieet gebaseerd zijn op verouderd onderzoek, waardoor hun noodzaak in twijfel wordt getrokken.

 4. Het TLC-dieet beveelt bijvoorbeeld aan de cholesterolinname via de voeding te beperken tot minder dan 200 mg per dag.

 5. Hoewel ooit werd gedacht dat cholesterol in de voeding een rol speelde bij de gezondheid van het hart, toont het meeste onderzoek nu aan dat het voor de meeste mensen weinig tot geen effect heeft op de cholesterolwaarden in het bloed (19, 20).

 6. Plus, het TLC-dieet beveelt ook aan om verzadigd vet in het dieet te minimaliseren.

 7. Hoewel verzadigd vet mogelijk het niveau van "slechte" LDL-cholesterol kan verhogen, blijkt uit onderzoek dat het ook "goede" HDL-cholesterol in het bloed kan verhogen, wat gunstig kan zijn voor de gezondheid van het hart (21 ).

 8. Bovendien hebben verschillende grote beoordelingen aangetoond dat een verminderde consumptie van verzadigd vet niet is gekoppeld aan een lager risico op hartaandoeningen of overlijden door hartaandoeningen (22, 23).

Eten om te eten

 1. Het TLC-dieet moet een goede hoeveelheid fruit, groenten, volle granen, peulvruchten, noten en zaden bevatten.

 2. Deze voedingsmiddelen zijn niet alleen rijk aan veel voedingsstoffen, maar ook rijk aan vezels om u te helpen aan uw dagelijkse behoeften te voldoen.

 3. Het dieet moet ook matige hoeveelheden magere eiwitten bevatten, zoals vis, gevogelte en vetarme stukken vlees.

 4. Hier zijn wat voedingsmiddelen om in het dieet op te nemen:

Te vermijden voedingsmiddelen

 1. Mensen op het TLC-dieet wordt geadviseerd om voedingsmiddelen te beperken die veel verzadigd vet en cholesterol bevatten, zoals vette stukken vlees, bewerkte vleesproducten, eidooiers en zuivelproducten.

 2. Bewerkte en gefrituurde voedingsmiddelen moeten ook worden vermeden om uw vetinname en calorieverbruik binnen het aanbevolen bereik te houden.

De onderste regel

 1. Het TLC-dieet combineert voeding en lichaamsbeweging om levensstijlveranderingen op lange termijn te bereiken die het cholesterolgehalte verlagen en de gezondheid van het hart bevorderen.

 2. Het kan ook de immuniteit, oxidatieve stress en bloedsuikerspiegel verbeteren.

 3. Het dieet richt zich op fruit, groenten, volle granen, peulvruchten, noten en zaden, terwijl het voedsel met veel vet en cholesterol beperkt.

 4. Bij gebruik als levensstijlaanpassing in plaats van een quick-fix of rage-dieet, heeft het TLC-dieet het potentieel om op de lange termijn een krachtige invloed op de gezondheid te hebben.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407