Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Top 10 gezonde vis om te eten

Overwegingen

 1. Vis kan een uitstekende caloriearme eiwitbron zijn zonder het vet en cholesterol van rood vlees. Sommige soorten zoals haai en makreel bevatten echter zeer veel kwik. Volgens het Washington State Department of Health is kwik een bekend carcinogeen en een vervuiler van de habitats voor veel vissen, waaronder gekweekte vis. De USDA beveelt aan om minstens acht gram gezonde, kwikarme vis per week te eten. Beperk uw consumptie van kwikrijke kwik tot niet meer dan 12 gram per week.

Crab

 1. Deze familie van vissen valt in de schelpdierengroep en omvat king, blue en snow crab. Krab is een uitstekende bron van veel voedingsstoffen, waaronder eiwitten, vitamine B12 en vitamine C, en het heeft slechts 82 calorieën per portie van drie ons. Krab is direct verkrijgbaar bij supermarkten en zeevruchten, maar vermijd de ingeblikte of kunstmatige versies. Deze kunnen overtollig natrium bevatten, wat hard is voor de nieren en het hart.

Catfish

 1. Als u van meerval geniet, kies dan de Amerikaanse soort - opgevoed, gekocht en verkocht als een Amerikaans product. Geïmporteerde meervallen kunnen veel kankerverwekkende gifstoffen bevatten. Geroosterde of gegrilde meerval bevat veel omega-3-vetzuren, die belangrijk zijn voor de gezondheid van hart en hersenen, en selenium, wat belangrijk is voor het celmetabolisme.

Coquilles

 1. Sint-jakobsschelpen zijn een kleine mossel en kunnen twee tot drie keer per week worden gegeten. Deze mosselen bevatten weinig gifstoffen en veel eiwitten en zijn heerlijk alleen of in een salade. Sint-jakobsschelpen zijn er in verschillende maten, waaronder de grote Atlantische versie en kleine baai-sint-jakobsschelpen.

Salmon

 1. Zalm is een hart-gezond voedsel dat rijk is aan omega-3-zuren. Hoe groter en ouder de vis, hoe meer kwik het kan bevatten. Beperk daarom gekweekte of Atlantische zalm tot één portie om de twee maanden, maar geniet twee keer per week van ingeblikte Pacifische zalm, volgens de Association of Reproductive Health Professionals.

Trout

 1. Misschien is een buurman net terug van een visreis in het weekend en heeft hij wat forel over. Zoetwaterforel is het beste en kan tweewekelijks worden genoten, volgens het Washington State Department of Health. Deze vis is rijk aan omega-3 vetten, die goed zijn voor het hart.

Tuna

 1. Ingeblikte tonijn is niet voor niets een populaire voorraadkast. Het is een snelle, goedkope bron van vetarme eiwitten en is rijk aan vitamine B12 en D, calcium en ijzer. Albacore tonijn bevat echter bijna drie keer zoveel kwik als gestreepte tonijn, volgens het Environmental Defense Fund. Daarom moeten zwangere vrouwen en jonge kinderen zich richten op het consumeren van voornamelijk skipjack, of lichte soorten tonijn. Verder kan tonijn in blik veel natrium bevatten, dus zoek naar natriumarme versies als je naar je zoutinname kijkt.

Oesters

 1. Rauwe of gestoomde oesters zijn een rijke bron van eiwitten en omega-3-vetten. Het Washington State Department of Health stelt dat oesters weinig kwik bevatten en twee tot drie keer per week kunnen worden genoten. Mensen met gezondheidsproblemen, zoals immuundeficiëntiestoornissen zoals AIDS of kanker, moeten oesterconsumptie vanwege hun potentiële bacterie-insluiting vermijden.

Rivierkreeft

 1. Rivierkreeften zijn ongeveer 3 centimeter lang en lijken op kleine kreeften die tijdens het koken felrood worden en sappig wit vlees bevatten. Soms aangeduid als crawdads, zijn rivierkreeften een gezonde vis om te eten, maar alleen de Amerikaanse soort die meestal wordt gekweekt in Louisiana en de Mississippi.

Shrimp

 1. Garnalen zijn rijk aan jodium en zijn een vetarme, caloriearme schaal- en schelpdier die volgens de Association of Reproductive Health Professionals wekelijks kan worden genoten. Garnalen kunnen worden gekookt, gegrild, gebakken of aan een salade worden toegevoegd met behoud van dezelfde heerlijke smaak.

Sardines

 1. Hoe kleiner de vis, hoe minder kwik het bevat. Oudere, grotere vissen eten de kleine vissen en absorberen daarom hun kwik en gifstoffen. Sardines, zoals haring, zijn kleine vissen met weinig kwik en veel essentiële omega-3-vetzuren, calcium, vitamine D en verschillende B-vitamines. Ze worden soms genoten gewoon op crackers of uit een blikje. Omdat veel ingeblikte versies rijk zijn aan natrium, consumeer ze met mate of zoek naar versies met een laag natriumgehalte als u uw natriuminname beheert.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407