Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Top 10 gezondheidsvoordelen van Za’atar

Top 10 gezondheidsvoordelen van Za’atar

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 31 maart 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Za'atar

 1. Hoewel veel kruiden op zichzelf heerlijk en voordelig zijn voor uw algehele gezondheid, kunnen krachtige smaak en gezondheidstoestand soms worden gemaximaliseerd wanneer ze worden gecombineerd. Za'atar is een van de beste voorbeelden, en deze mix uit het Midden-Oosten bestaat uit tijm, sesamzaad, sumak en zout. Er zijn een aantal verschillende soorten, soms met marjolein of oregano, in plaats van tijm. Deze kruiden en specerijen bevatten een schat aan krachtige voedingsstoffen en organische verbindingen, waaronder thymol, galluszuur, carvacrol en quercetine. Door het beste van talloze gezonde kruiden in te nemen, is deze kruidenmix populair in het Midden-Oosten en begint deze zich ook naar andere delen van de wereld te verspreiden.

 2. Terwijl zaatar in sommige culturen een andere naam is voor tijm, wordt de kruidenmix met een iets andere naam op een aantal andere manieren gebruikt. Het is een populaire toevoeging aan salades, evenals kruiden voor vlees en groenten. De smaak, afhankelijk van de specifieke combinatie, wordt vaak beschreven als geroosterd, pittig of nootachtig. Je ziet het vooral met olijfolie en brood, en in dips voor groenten. Door flavonoïden, mineralen en andere belangrijke voedingsstoffen te combineren, kan dit pittige zaadmengsel wonderen doen voor je algehele gezondheid. Laten we enkele van de vele gezondheidsvoordelen van za'atar eens nader bekijken.

Gezondheidsvoordelen van Za’atar

 1. Voordelen voor de gezondheid van za'atar zijn onder meer:

Verlichting van symptomen van chronische ziekten

 1. Antioxidant die het lichaam beschermt tegen vrije radicalen die verschillende gezondheidsproblemen veroorzaken. Talrijke studies hebben dit voordeel van de organische componenten van sumac aangetoond en als een belangrijk ingrediënt in za'atar kan deze kruidenmix uw bescherming tegen chronische ziekten veroorzaakt door vrije radicalen aanzienlijk verbeteren (Mehmet Hakki Alma et al., 2003) .eval (ez_write_tag ([![!728,90

Duidelijke ademhalingswegen

 1. Er zijn bepaalde slijmoplossende eigenschappen van tijm, vooral wanneer het in een thee wordt gebrouwen. Tijm kan helpen bij het opruimen van de luchtwegen, waardoor u slijm en slijm ophoest, dus deze krachtige kruidenmix kan aan voedsel worden toegevoegd als u een verkoudheid voelt. Het immuunbevorderende vermogen van de betrokken kruiden helpt ook om ziekten af ​​te weren.

Boost cognitie

 1. Er zijn sterke traditionele opvattingen over de cognitieve impact van za'atar, inclusief de mogelijkheid om het geheugen te verbeteren. Vroeger sliepen mensen met za'atar onder hun kussen, maar in werkelijkheid kan dit te wijten zijn aan de bloedsomloop bevorderende krachten van za'atar, evenals het rijke mineraalgehalte dat de hersenkracht kan stimuleren en neurale activiteit kan stimuleren.

Ontsteking kalmeren

 1. Je kunt van za'atar een pasta of een zalf maken, net zoals je het op brood zou verspreiden, maar in plaats daarvan op ontstoken delen van de huid, zoals insectenbeten en pijnlijke gewrichten . Wanneer het kruid wordt geconsumeerd, kan het een vergelijkbaar ontstekingsremmend effect hebben op andere delen van het lichaam, vooral als u lijdt aan artritis, jicht of andere ontstekingsaandoeningen in de maag of ademhalingswegen.

Verhoog energie

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Stemming verbeteren

 1. Studies en traditioneel bewijs hebben za'atar in verband gebracht met een verbeterde stemming en verminderde depressies. Dit gebruik is al generaties lang populair in het Midden-Oosten. Het fenol dat afkomstig is van tijm en oregano kan directe stemmingbevorderende effecten hebben door de hormonen die vrijkomen en worden gereguleerd in het lichaam te beïnvloeden. Carvacrol is ook rechtstreeks gekoppeld aan verhoogde energie en cognitieve functie.

Botten versterken

 1. Eén ding dat deze kruiden allemaal gemeen hebben, zijn mineralen, en tussen de hoge concentratie ijzer, calcium, koper en magnesium kan za'atar een grote invloed hebben op de minerale botdichtheid. Het toevoegen van deze kruidenmix aan uw normale dieet kan u helpen osteoporose en andere degeneratieve botaandoeningen af ​​te weren naarmate u ouder wordt.

Circulatie-effecten

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Hulp bij het immuunsysteem

 1. Bepaalde organische verbindingen in za'atar kruidenmix hebben antischimmel-, antimicrobiële en antiseptische eigenschappen, waardoor dit een krachtpatser is voor uw immuunsysteem. Dit omvat interne en externe toepassingen, waardoor uw darm-, huid-, ademhalings- en zenuwstelsel op een hoog, gezond niveau blijven functioneren.

Genees de huid

 1. De ontstekingsremmende eigenschappen van deze kruidenmix kunnen zeer nuttig zijn voor het verbeteren van het uiterlijk van de huid, het versnellen van wondgenezing en zelfs het verminderen van het verschijnen van ouderdomsvlekken en vlekken, dankzij de rijke mengsel van antioxidanten gevonden in za'atar. Als u zich zorgen maakt over de gezondheid van uw huid, zorg er dan voor dat u deze specialiteit uit het Midden-Oosten in uw dieet opneemt!

 2. Woord van waarschuwing: Als u lijdt aan allergieën voor een onderdeel van za'atar, kan dit zorgen voor een onaangename maaltijd of medische behandeling. Vertrouw altijd op de ingrediënten waaruit je za'atar kruidenmix bestaat, of beter nog, bereid hem zelf en vind de perfecte combinatie van gezondheid en smaak voor jou!

 3. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407