Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Top 6 gezondheidsvoordelen van kokosvlees

Top 6 gezondheidsvoordelen van kokosvlees

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 26 februari 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336.280

Wat is kokosvlees?

 1. Kokosvlees is het verse rauwe vlees van de kokosnoot. Zodra een verse kokosnoot is opengebarsten, kunt u het kokosnotenwater drinken en met het vlees met een lepel of een mes opscheppen, afhankelijk van hoe zacht het is. Rijpe kokosnoten hebben dikker, vleziger vlees, terwijl de jongere kokosnoten zacht vlees hebben, dat heel gemakkelijk met een lepel of zelfs de binnenkant van de kokosnootschil kan worden geschraapt. Het witte vlees is zeer voedzaam, helpt bij de spijsvertering en helpt bij huidverzorging. In supermarkten wordt gepureerd kokosvlees vaak verkocht als kokosboter. Je kunt ook verse kokosmelk maken door rauw kokosvlees en water te pureren (volgens de gewenste consistentie die je nodig hebt).

Voordelen van kokosvlees

 1. Laten we eens kijken naar de belangrijkste gezondheidsvoordelen van vers kokosvlees.

Fiber

 1. Kokosvlees is een geweldige bron van voedingsvezels, die essentieel is voor een gezond metabolisme en een goede gezondheid van het hart. Een portie kokosvlees van een halve kop bevat 10 g vezels, meer dan tarwe of zemelen. Dit kan ook spijsverteringsproblemen helpen en de regelmaat van uw stoelgang verbeteren (Tropical Journal of Pharmaceutical Research maart 2015).

Kalium

  Protein

  1. Kokosnoot is niet alleen een bron van gezond vet; het is ook een eiwitbron. Hoewel het geen complete eiwitten levert, is het een geweldige bron van aminozuren, die 17 van de 20 essentiële aminozuren bevat die we nodig hebben om te functioneren. Het is een bijzonder goede bron van threonine, met 97 mg in elke halve kop kokosvlees, waardoor het de op een na hoogste plantaardige bron van deze stof ter wereld is. Threonine ondersteunt de vorming van collageen in het lichaam en helpt bindweefsel en gewrichten op te bouwen. Het biedt ook lever- en cardiovasculaire ondersteuning, sterk tandglazuur en huidgenezing.

  Iron

  1. Niemand beschouwt kokosnoot als een goede bron van ijzer, maar een portie kokosvlees bevat 11% van uw dagelijks aanbevolen ijzerinname. IJzer helpt uw ​​bloed te oxygeneren en zuurstof naar de rest van het lichaam te brengen, waardoor uw energieniveaus worden verhoogd en gezonde spieren worden opgebouwd. Regelmatig vers vlees eten kan helpen om de verschillende symptomen van bloedarmoede te voorkomen.

  Foliumzuur

  1. Een B-vitamine die nodig is voor een gezonde rode bloedcelfunctie, mentale ontwikkeling en metabolisme, folaat wordt vaak gevonden in voedingsmiddelen zoals bananen, asperges en spinazie. Een portie kokosvlees bevat echter 20%, bijna een kwart van de aanbevolen dagelijkse inname van foliumzuur.

  Gezonde vetten

  1. John Staughton is een reizend schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407