Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Top 6 voordelen van histidine Hoe het te gebruiken (+ voedingsmiddelen, supplementen meer)

 1. Een goede variëteit aan aminozuren in uw dieet krijgen - vooral essentiële aminozuren die uw lichaam niet zelf kan aanmaken - is cruciaal voor het behoud van de algehele gezondheid. Dat komt omdat een tekort aan essentiële aminozuren bijwerkingen kan veroorzaken, zoals traagheid, gecompromitteerde immuunfunctie, verlies van spiermassa, veranderingen in eetlust en meer. Het menselijk lichaam heeft het aminozuur histidine nodig voor veel metabole processen. Waarom? Het is een voorloper van een aantal belangrijke biochemische producten.

 2. Bijvoorbeeld, histidine helpt bij het produceren van voldoende rode bloedcellen en de stoffen histamine en carnosine, die effecten hebben op de immuunfunctie, de gezondheid van het hart en meer.

Wat is histidine? Functie en rol in het lichaam

 1. Histidine, ook bekend als L-histidine, is een type essentieel aminozuur. Essentiële aminozuren worden vaak beschreven als de "bouwstenen van eiwitten." Histidine beschouwde een "essentieel" aminozuur omdat we het uit onze voeding moeten halen, aangezien ons lichaam dit aminozuur niet alleen kan maken, net als andere "niet-essentiële" aminozuren.

 2. Sommigen geloven eigenlijk dat histidine moet worden geclassificeerd als "semi-essentieel" omdat het volwassen menselijk lichaam er wat van kan maken, maar het is essentieel in de voeding van zuigelingen en personen met een nieraandoening.

 3. Sommige rollen in het lichaam zijn onder meer:

 4. Histidinebronnen bevatten zowel eiwitrijke voedingsmiddelen als supplementen. Enkele van de meest voorkomende histidine-toepassingen zijn de behandeling:

 5. Essentiële aminozuren in het algemeen, verkregen uit eiwitrijk voedsel, kunnen ook helpen gewichtsverlies te bevorderen, spiermassa te behouden, de trainingsprestaties te verbeteren, betere slaap te bevorderen en uw humeur te verbeteren.

 6. Wat is uniek aan histidine bij fysiologische pH? Door de structuur kan het deelnemen aan katalyse op basis van zuur. Het is een van de drie aminozuren met basische zijketens bij neutrale pH, wat betekent dat het protonen kan binden en een positieve lading in het proces kan krijgen. Hierdoor kan het reageren met verschillende enzymen om chemische reacties in het lichaam te katalyseren.

 7. Histidine is de bron en voorloper waaruit histamine in het lichaam wordt afgeleid. Het enzym histidine decarboxylase produceert histamine uit histidine. Hoewel histamine het meest bekend is omdat het gebonden is aan allergieën, heeft het ook functies in de hersenen die verband houden met aandacht en opwinding. Studies hebben bijvoorbeeld aangetoond dat patiënten met schizofrenie vaak 'histapenisch' zijn. Dit betekent dat ze lage histamine in het bloed en een hoog kopergehalte in het bloedserum hebben. Bovendien speelt het een rol bij het veroorzaken van ontstekingen.

 8. Bepaalde enzymen zetten ook histidine om in ammoniak, urocaanzuur, 3-methylhistidine, het antioxidant ergothioneine en carnosine. Deze hebben belangrijke functies, waaronder het reguleren van de gezondheid van het hart, skeletspierbeschadiging en meer.

6 voordelen van histidine

 1. Histidine wordt omgezet in carnosine, een "histidine-houdend dipeptide" (HCD) dat wordt aangetroffen in hersenweefsel en skelet- en hartspier. Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat HCD's chronische ziekten kunnen voorkomen via hun ontstekingsremmende, antioxidatieve, antiglycerende, anti-ischemische en chelerende eigenschappen. Volgens een systematische review gepubliceerd in de BMJ:

 2. Gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken bij mensen (RCT's) hebben aangetoond dat suppletie met carnosine of b-alanine (1-6 g) dagelijks gedurende 1 tot 6 maanden een reeks uitkomsten met betrekking tot chronische ziekten verbeterde, waaronder: cognitie en inspanningscapaciteit bij jonge en oudere gezonde volwassenen.

 3. Andere onderzoeken hebben aangetoond dat histidine-bevattende supplementen kunnen helpen bij het verminderen van hartritmestoornissen (onregelmatige hartslagen) en het normaliseren van de bloeddruk bij volwassenen met hart- en vaatziekten.

 4. Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat depressieve patiënten een verminderde binding van de histaminereceptor van de hersenen vertonen, en deze afname hangt samen met de ernst van depressiesymptomen. Dierstudies suggereren ook dat lage histidineniveaus de symptomen van angst kunnen verhogen. Van dit aminozuur is aangetoond dat het de bloed-hersenbarrière bij zoogdieren passeert. Dit suggereert dat het nemen van histidinesupplementen het histaminegehalte in de hersenen kan verhogen en symptomen zoals slechte motivatie en mentale vermoeidheid kan verminderen.

 5. Omdat het helpt myelineschede te vormen en cellen te beschermen tegen oxidatieve schade, kan histidine ook verdedigen tegen cognitieve degeneratieve aandoeningen, zoals de ziekte van Alzheimer en de ziekte van Parkinson.

 6. Histidine-suppletie is aangetoond in bepaalde studies bij mensen en dieren om oxidatieve stress te verminderen, ontstekingen te verminderen en de insulinegevoeligheid te verbeteren bij zwaarlijvige volwassenen met metabool syndroom. Een onderzoek uit 2013 wees uit dat suppletie met dit aminozuur insulineresistentie, lagere body mass index (BMI) en vetmassa kon verminderen en ontstekingen kon verminderen door onderdrukte pro-inflammatoire cytokine-expressie. [! 106750 => 1140 = 3!

 7. Volgens de Environmental Working Group wordt histamine gebruikt in huid- en haarverzorgingsproducten omdat het kan helpen om droogheid en irritatie te verminderen. Het wordt soms ook gebruikt om eczeem symptomen te behandelen.

 8. Omdat het werkt om de antioxidantactiviteit te verhogen, vrije radicalen te neutraliseren en ontstekingen te verminderen, kan het de UV-bescherming bevorderen en ook helpen voorkomen tegen bepaalde soorten huidinfecties Onderzoek toont aan dat histidine het lichaam kan beschermen, inclusief de huid, door stralingsschade door binding aan de schadelijke moleculen, evenals zware metalen.

 9. Bij gebruik met zink zijn er aanwijzingen dat histidine kan helpen beschermen tegen verkoudheid en de duur dat verkoudheid duurt verkort. Suppletie met histidine kan ook de duur van virale of bacteriële infecties verminderen. Omdat het een rol speelt bij het reguleren van de reacties van het immuunsysteem en de productie van histamine, kan het ook de ernst van allergische reacties en ontstekingsprocessen helpen verminderen.

Deficiëntiesymptomen en oorzaken

 1. Een tekort aan dit aminozuur kan optreden wanneer iemand gedurende langere tijd een dieet eet dat histidine mist. Er zijn aanwijzingen dat dit kan gebeuren omdat mensen meer verwerkt vlees en vlees, vis en gevogelte van minder kwaliteit eten dan in de afgelopen decennia. Andere oorzaken van lage histidineniveaus en risicofactoren voor een tekort zijn onder andere oudere leeftijd, foliumzuurdeficiëntie (omdat hierdoor een verhoogde hoeveelheid histidine verloren gaat via urine), hoge niveaus van stress, bestaande chronische aandoeningen en verwondingen. Deze factoren verhogen de dagelijkse behoefte aan histidine.

 2. Sommige tekenen en symptomen van histidinedeficiëntie kunnen zijn:

 3. Als iemand een tekort heeft aan histidine, is de kans groot dat die persoon in het algemeen weinig andere aminozuren en eiwitten bevat. Aminozuur-deficiëntie symptomen kunnen zijn:

Mogelijke bijwerkingen en voorzorgsmaatregelen voor histidine

 1. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat u alleen grote hoeveelheden histidine uit voedingsmiddelen zou consumeren, is het mogelijk om overtollige hoeveelheden van supplementen te consumeren, wat bepaalde bijwerkingen kan veroorzaken. Studies hebben aangetoond dat wanneer mensen zeer hoge doses histidine nemen, ongeveer 32 gram / dag of meer, ze bijwerkingen kunnen ervaren zoals spierzwakte, slaperigheid en vermoeidheid, hoofdpijn, spijsverteringsproblemen zoals misselijkheid en verlies van eetlust, depressie en slecht geheugen. . Sommige hiervan kunnen te wijten zijn aan een negatieve stikstofbalans.

 2. Andere negatieve effecten verbonden aan hoge histidineniveaus zijn ook aangetoond in dierstudies, maar het is onbekend hoe deze effecten op de mens worden overgedragen. In onderzoeken met ratten omvatten complicaties die verband houden met hoge histidineniveaus in de hersenen en de lever kopergebrek, verminderde leverfunctie, hoog cholesterol en verlies van eetlust.

 3. Enkele van de mogelijke bijwerkingen van het consumeren van teveel eiwitten zijn over het algemeen gewichtstoename, nierproblemen, constipatie en slechte adem. Iedereen met een nier- of leverziekte mag geen grote hoeveelheden aminozuren consumeren zonder met een arts te werken.

Histidine-voedingsmiddelen en supplementen

 1. Histidine-voedingsmiddelen bevatten die rijk aan eiwitten, wat betekent dat ze aminozuren leveren. Enkele van de beste op eiwit gebaseerde, histine-voedingsmiddelen zijn onder meer:

 2. Naast het verkrijgen van histidine uit voedingsmiddelen in uw dieet, kunt u dit aminozuur ook verkrijgen uit supplementen, waaronder poeders, vloeistoffen en capsules.

 3. Ze worden gebruikt om een ​​tekort om te keren en om aandoeningen zoals een slechte nierfunctie en bloedarmoede te behandelen. Ze worden ook gebruikt om de gezondheid van het hart en het immuunsysteem te ondersteunen, symptomen van artritis te beheersen en eczeem te behandelen.

 4. Aminozuren zijn verkrijgbaar als enkele aminozuren of in combinaties. Soms bevatten multivitamines en voedingssupplementen alle essentiële aminozuren. Eiwitpoedersupplementen zoals wei-eiwit, collageen-eiwit, hennep-eiwit, erwten-eiwit of bruine rijst-eiwit bieden veel essentiële aminozuren die uw lichaam nodig heeft, waaronder histidine.

 5. Omdat eiwitgebrek niet gebruikelijk is in veel geïndustrialiseerde landen, wordt aangenomen dat de meeste mensen geen histidine hoeven aan te vullen.

Hoe Histidine + doseringsaanbevelingen te gebruiken

 1. Volgens de 10e editie van de National Research Council van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is de geschatte histidine-behoefte voor volwassenen tussen de acht en 12 milligram per kilogram lichaamsgewicht per dag.

 2. Histidine lijkt veilig voor de meeste volwassenen in supplementvorm wanneer het wordt ingenomen in doses tot vier gram per dag. Deze dosering zou bij de meeste mensen geen bijwerkingen moeten veroorzaken. Aan de andere kant lijken problemen met histidinedeficiëntie, zoals verlies van stikstofbalans, zich voor te doen wanneer de inname minder dan 2 mg / kg per dag is.

 3. De veiligste en beste manier om ervoor te zorgen dat u aan uw behoeften aan histidine en alle negen essentiële aminozuren voldoet, is door een breed scala aan kwaliteitsvol eiwitrijk voedsel in uw dieet op te nemen. Veel voorkomende voorbeelden van eiwitten zoals vlees, vis, gevogelte, eieren en zuivelproducten zijn enkele van de belangrijkste bronnen van essentiële aminozuren. Voor vegetariërs worden quinoa, boekweit en gefermenteerde sojaproducten zoals tempeh of natto ook beschouwd als complete eiwitten.

Histidine-recepten

 1. Hieronder staan ​​gezonde recepten die een goede hoeveelheid eiwit bevatten - en daarom histidine en andere essentiële aminozuren:

Laatste gedachten

 1. Lees verder: Voordelen van Proline + Hoe u meer uit uw dieet kunt halenDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407