Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Top 7 indrukwekkende voordelen van sinaasappelsap

Top 7 indrukwekkende voordelen van sinaasappelsap

 1. Sinaasappelen zijn al duizenden jaren een belangrijk onderdeel van gezond eten en deze vruchten zijn ergens in Zuidoost-Azië ontstaan. Historische records van sinaasappels gaan terug tot China, meer dan 4.500 jaar geleden. Ze zijn een van de meest populaire citrusvruchten met een wetenschappelijke naam Citrus sinensis. Er zijn een aantal soorten oranje, maar dit is de zoete sinaasappel, de meest populaire en meest gegeten variëteit. Het biedt enkele van de lekkerste soorten sinaasappelsap, hoewel er mensen zijn die het sap van bloedsinaasappels, mandarijntjes of zelfs bittere sinaasappels verkiezen.

 2. Het sinaasappelsap kan net zo voordelig zijn als het eten van het fruit in zijn geheel, op voorwaarde dat het 100% natuurlijk is en niet vol zit met conserveermiddelen, additieven en suiker. Het dichtst bij het eten van een sinaasappel is een glas ongepasteuriseerd, vers geperst sinaasappelsap te drinken. De schil en het vruchtvlees van sinaasappels hebben aanzienlijke gezondheidsvoordelen, maar u kunt de meeste voedingsstoffen en nuttige componenten ook uit sinaasappelsap halen.

Voedingsfeiten sinaasappelsap

 1. Volgens USDA National Nutrient Database bevat sinaasappelsap vitaminen en mineralen, waaronder vitamine C, vitamine A, thiamine, foliumzuur, kalium, vezels, eiwitten, koper, magnesium, flavonoïden, hesperidine en een verschillende andere sporenvitaminen en mineralen die het tot een van de meest waardevolle en voedzame vruchten maken die beschikbaar zijn. In termen van calorieën heeft sinaasappelsap 47 calorieën in een portie van 100 ml.

Gezondheidsvoordelen van sinaasappelsap

  Verhoogt het immuunsysteem

  1. Het American Journal of Clinical Nutrition beweert, met behulp van een onderzoek uit 2003, dat sinaasappelsap een rijke bron van vitamine C is. Een portie sinaasappelsap bevat meer dan 200% van de vitamine C-behoefte van het lichaam. Vitamine C, ook bekend als ascorbinezuur, fungeert als een primaire antioxidant in het lichaam en het vernietigt of neutraliseert vrije radicalen voordat ze het lichaam kunnen beschadigen. Ons lichaam heeft vitamine C nodig om ook andere aspecten van ons immuunsysteem te stimuleren. Ascorbinezuur is bovendien een van de fundamentele componenten van collageen, dat nodig is om cellen te herstellen en voor de groei van nieuwe weefsels in het lichaam.

  Voorkomt kanker

  1. Vitamine C werkt als een antioxidant en een van de belangrijkste functies van antioxidanten is het voorkomen van kanker. Volgens onderzoek uitgevoerd door Dr. Carmia Borek, Tufts University School of Medicine, Boston, zorgen antioxidanten ervoor dat het DNA van gezonde cellen niet muteert in kankercellen, waardoor vitamine C de eerste verdedigingslinie is tegen kanker en andere ernstige ziekten. Samen met vitamine C bevat sinaasappelsap ook de antioxidant hesperidine, die is verbonden met het verminderen van tumorgroei en het stimuleren van apoptose of geprogrammeerde celdood, in kankercellen. Hoewel onderzoek nog gaande is, is het positief in verband gebracht met de preventie van darmkanker, maar het is waarschijnlijk dat hesperidine effectief is in termen van vele soorten kanker.

  Ontgift je lichaam

  1. Sinaasappelsap bevat ook zeer veel vitamine A, dat fungeert als een matige antioxidant. Verder ontgift het het lichaam door de functie van de nieren te vergroten. Vitamine A is al lang verbonden met de gezondheid van het oog en het toevoegen van voldoende vitamine A aan uw dieet kan nachtblindheid en maculaire degeneratie voorkomen. Een portie sinaasappelsap bevat bijna 50% van de dagelijkse inname van deze kostbare vitamine.

  Verhoogt de bloedcirculatie

   Vermindert ontsteking

   1. Citrusvruchten worden vaak beschouwd als ontstekingsremmende middelen en sinaasappelsap is geen uitzondering. Suikerrijke en vetrijke maaltijden kunnen leiden tot ontsteking van verschillende lichaamsdelen, en dit kan op zijn beurt leiden tot de ontwikkeling van verhoogde insulineresistentie. Dit is een van de belangrijkste onderliggende oorzaken van diabetes type 2 en atherosclerose. Een onderzoek uit 2010 heeft aangetoond dat sinaasappelsap deze insulineresistentie kan remmen door ontstekingen te verminderen, waardoor het hart wordt beschermd en de algehele cardiovasculaire bescherming wordt gegarandeerd. Ook is het een grote bonus van deze eigenschap van sinaasappelsap om de kans op diabetes te verkleinen.

   Verlaagt de bloeddruk

   1. Dr. Christine Morand, lid van de Wetenschappelijke Raad van de afdeling Food Research van INRA, leidde een onderzoek dat suggereert dat hesperidine in sinaasappelsap een antioxidant is, wat betekent dat het het lichaam beschermt tegen ziekten en kanker, maar deze in water oplosbare plantensamenstelling heeft ook invloed op de activiteit en het functioneren van kleine bloedvaten. Dit kan een grote invloed hebben op de bloeddruk als geheel en onderzoek heeft deze krachtige antioxidant in verband gebracht met een verlaging van de algehele bloeddruk en een verminderde kans op hart- en vaatziekten.

   Tegoeden Cholesterolniveau

   1. Hoog cholesterol is een van de gevaarlijke oorzaken van hart- en vaatziekten, dus elke manier om het cholesterol in uw lichaam te verlagen, is het proberen waard. Van sinaasappelsap is aangetoond dat het de aanwezigheid en effecten van "slechte" cholesterol vermindert en tegelijkertijd de hoeveelheid "goede" cholesterol in het lichaam verhoogt. Deze eigenschap betekent dat de kansen op atherosclerose, hartaanval en beroerte kleiner zijn.

   2. Woord van voorzichtigheid: vermijd bevroren sinaasappelsap, ingeblikt sinaasappelsap of geconcentreerd sinaasappelsap, want met alle bewerkingen verliest u een aanzienlijke hoeveelheid natuurlijke goedheid en fabrikanten wenden zich vaak tot voeg chemicaliën toe aan het sap om de verloren voedingswaarden aan te vullen.

   3. Het lijkt misschien alsof een glas vers geperst sinaasappelsap het beste is dat u aan uw dieet kunt toevoegen, en in de meeste gevallen is dat waar. Te veel van het goede hebben kan echter gevaarlijk zijn. Sinaasappelsap is, net als het sap van de meeste citrusvruchten, behoorlijk zuur, dus te veel zure vloeistof in het lichaam kan de maag van streek maken. Omdat sinaasappels een relatief hoge glycemische belasting hebben, kan bovendien veel drinken tegelijk enorme schommelingen in je bloedsuikerspiegel veroorzaken, wat kan leiden tot verschillende energieniveaus gedurende de dag en kan leiden tot complicaties voor diabetici of pre-diabetici. Tot slot, als je het volledige voordeel van sinaasappels wilt, vermijd dan sinaasappelsap en eet de sinaasappel zelf. Dat is de enige manier om een ​​goede hoeveelheid vezels te krijgen om je spijsvertering te stimuleren; sinaasappelsap bevat bijna geen vezels.

   4. Behalve die paar waarschuwingen, drink naar hartenlust; sinaasappelsap is de perfecte manier om je verfrist te voelen en je lichaam op het goede spoor te krijgen!

   Veelgestelde vragen over sinaasappelsap

   1. Is sinaasappelsap slecht voor u?

   2. Sinaasappelsap is absoluut niet slecht voor u, daarom is het een van de meest populaire en gewilde drankjes aan elke ontbijttafel. Sinaasappels zijn niet alleen overal ter wereld verkrijgbaar, maar de smaak is ongelooflijk en het sap zelf zit boordevol voedingsstoffen. Vitamine C is wat de meeste mensen onmiddellijk denken, maar sinaasappelsap heeft ook een hoog gehalte aan vitamine A, ijzer, calcium, kalium en verschillende B-complex vitamines.

   3. Hoeveel calorieën en koolhydraten zitten er in sinaasappelsap?

   4. In een portie sinaasappelsap van 250 gram, dat is ongeveer een kopje, heb je iets meer dan 110 calorieën en 26 gram koolhydraten. Verrassend genoeg is dat bijna 10% van je dagelijkse behoefte aan koolhydraten, voornamelijk in de vorm van natuurlijke suikers. Hoewel een kopje sinaasappelsap je 200% van je benodigde vitamine C geeft, evenals bepaalde minerale en antioxiderende componenten, consumeer het niet te veel, want die suikers zullen je schaden!

   5. Sinaasappelsap is erg gezond en een uitstekende manier om een ​​dag te beginnen, maar er zit veel natuurlijk suiker in sinaasappelsap, dus mensen met bloedsuikerproblemen of diabetes moeten op hun hoede zijn van hoeveel sinaasappelsap ze drinken. Voor de meeste mensen zijn de voordelen van sinaasappelsap echter cruciaal, omdat het de vitamine C-niveaus, de collageenproductie in het lichaam kan verhogen, het immuunsysteem kan beschermen en kan helpen bij het opbouwen van sterke botten!

   6. Wat is sinaasappelsapconcentraat?

   7. Sinaasappelsapconcentraat is gewoon een "droge" vorm van sinaasappelsap. Sinaasappelsap bevat, net als veel citrusvruchtensappen, een grote hoeveelheid water. Door het water uit sinaasappelsap te verwijderen, is de rest een geconcentreerde vorm van voedingsstoffen, vitamines, antioxidanten en mineralen die je lichaam nodig heeft! Als je sinaasappelsap uit concentraat wilt maken, voeg je het gewoon toe aan 5x zoveel water en meng je het weer samen.

   8. Wat is sinaasappelsap?

   9. Sinaasappelsap is het zoete en licht zure sap van sinaasappels, dat de wetenschappelijke naam Citrus sinensis draagt. Sinaasappelen zijn enkele van de meest populaire en wereldwijd beschikbare vruchten, evenals hun sap. Het heeft een hoog niveau van vitamine C, evenals vitamine A, calcium en ijzer, en geeft je een uitbarsting van energie in de ochtend. Als je het niet hebt gedronken, moet je beginnen!

   10. Welke vitamines zitten er in sinaasappelsap?

   11. Wat doet sinaasappelsap voor u?

   12. Sinaasappelsap doet een aantal dingen voor de menselijke gezondheid, waaronder het beschermen van het immuunsysteem, het stimuleren van de productie van collageen, het verbeteren van de gezondheid van de huid, het verlagen van de bloeddruk, het voorkomen van chronische ziekten, het balanceren van hormonen niveaus en het optimaliseren van de spijsvertering, onder vele anderen. Vitamine C, ijzer, calcium en vitamine A hebben veel kritieke taken in het lichaam, dus neem wat sinaasappelsap en drink het op!

   13. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.   Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407