Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Top 7 voordelen van Japanse duizendknoop

Top 7 voordelen van Japanse duizendknoop

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 24 maart 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is Japanse duizendknoop?

 1. Japanse duizendknoop wordt al eeuwen gebruikt als lentegroente in Aziatische culturen en wordt gebruikt voor verschillende landbouw- en bijenteeltactiviteiten. De plant wordt zo zeer geprezen vanwege het hoge gehalte aan een bepaalde chemische stof, resveratrol. Studies hebben aangetoond dat de wortels van de plant een veel hoger niveau resveratrol bevatten dan de bladeren en de stelen.

 2. Japanse duizendknoop komt oorspronkelijk uit Oost-Azië, voornamelijk Japan, Korea en China, en is wetenschappelijk bekend als Fallopia japonica. Het is een grote, overblijvende kruidachtige plant die door de eeuwen heen een belangrijk cultureel, medicinaal, culinair en ceremonieel kruid is geworden voor een aantal Aziatische culturen. In andere landen van de wereld wordt Japanse duizendknoop soms als invasief beschouwd, omdat het vrij winterhard is en snel kan groeien; het kan ook worden gevonden in Noord-Amerika en Europa, en in beperkte hoeveelheden in Australië. In bepaalde landen en regio's zijn miljarden dollars uitgegeven om de uitbraken van Japanse duizendknoop te beheersen, omdat het gemakkelijk andere gewassen en vegetatie kan inhalen.

 3. Hoewel er nog veel discussie en studie gaande is, lijkt supplementaire en nutritionele consumptie van Japanse duizendknoop een aanzienlijk potentieel te hebben. Laten we nu enkele van de gezondheidsvoordelen van Japanse duizendknoop eens nader bekijken.

Gezondheidsvoordelen van Japanse duizendknoop

  Cognitieve impact

  1. Een van de bekendste en meest vertrouwde voordelen van Japanse duizendknoop is het duidelijke effect op cognitieve stoornissen, zoals de ziekte van Alzheimer en dementie. Dit komt vooral door het resveratrolgehalte van het kruid, wat hetzelfde is voor de meeste voordelen van de plant. Resveratrol heeft een meetbaar preventief effect aangetoond tegen neurodegeneratieve processen die neurale paden kunnen beïnvloeden (RS Turner et al., 2015). Net zoals antioxidanten tandplak kunnen elimineren en vrije radicalen kunnen neutraliseren die de mentale functie kunnen vertragen en verslechtering kunnen veroorzaken, kan resveratrol hersenbanen energiek en in gebruik houden, waardoor die tragische omstandigheden worden voorkomen.

  Hartziekte

  1. Wanneer men vetrijk, rijk voedsel consumeert, is er een veel grotere kans op het ontwikkelen van hartaandoeningen en cardiovasculaire complicaties, zoals een hoog cholesterolgehalte. Het is echter bekend dat de resveratrol in Japanse duizendknoop dat tegengaat vanwege zijn resveratrolgehalte. In Frankrijk, waar rode wijn in hoge concentraties wordt gedronken (en dus grote hoeveelheden resveratrol worden geconsumeerd), zijn hartaandoeningen zeer ongewoon, ondanks het vetrijke en rijke dieet dat veel mensen daar genieten. Door duizendknoop aan uw dieet toe te voegen, kunt u profiteren van dezelfde hartbeschermende eigenschappen!

  Bloeddruk

  1. Vroeg onderzoek naar het effect van resveratrol op het hart, voornamelijk gericht op een vermindering van vet, er zijn ook bemoedigende resultaten met betrekking tot het vermogen van resveratrol om de bloeddruk te moduleren. Door de spanning en stress op het hart te verminderen, kan een lagere bloeddruk het risico op hartaanvallen en beroertes aanzienlijk verlagen door de slagaders en bloedvaten verwijd te houden, waardoor bloedstolsels worden voorkomen.

  Gastro-intestinale problemen

  1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

  Cancer Beheer

  1. Elk kruid met antikankerpotentieel heeft de neiging om veel aandacht te krijgen, en Japanse duizendknoop is geen uitzondering. Een onderzoek uit 2014 uitgevoerd door Dr. Chandra K. Singh van het Department of Dermatology, University of Wisconsin, Madison suggereerde dat resveratrol-bevattende voedingsmiddelen zoals frambozen, moerbeien en Japanse duizendknoop is aangetoond chemopreventive evenals therapeutische effecten tegen bepaalde vormen van kanker te bieden . In deze studie probeerden de onderzoekers duidelijkheid te krijgen over hoe resveratrol-gebaseerde combinaties kunnen helpen bij kankerbeheer en de resultaten zien er, hoewel niet duidelijk genoeg, veelbelovend uit.

  Insulinecontrole

  1. Na verloop van tijd, vooral als we een slecht dieet hebben, wordt ons lichaam minder goed in staat zijn insulineniveaus te reguleren en ontwikkelt het "insulineresistentie". Dit kan leiden tot diabetes en vele andere gezondheidscomplicaties, maar als u Japanse duizendknoop aan uw dieet toevoegt, kunt u dat allemaal effectief voorkomen. De resveratrol in Japanse duizendknoop kan voorkomen dat insulineresistentie ontstaat, waardoor uw bloedsuikerspiegel wordt gereguleerd.

  2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407