Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Top 7 voordelen van kerriepoeder

Top 7 voordelen van kerriepoeder

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 15 maart 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Waar is kerriepoeder van gemaakt?

 1. Kerriepoeder bestaat uit verschillende ingrediënten, en afhankelijk van de regio ter wereld kunnen ze enigszins veranderen, waardoor de specifieke gezondheidsvoordelen van het poeder worden gewijzigd. De meest voorkomende en voordelige ingrediënten van kerriepoeder zijn kurkuma, koriander, kardemom, komijn, zoete basilicum en rode peper. Sommige andere ingrediënten die af en toe worden toegevoegd, afhankelijk van het specifieke recept, zijn venkelzaden, gember, knoflook, kaneel of mosterdzaden, die allemaal individuele gezondheidsvoordelen hebben. Hier richten we ons op de voordelen van de meest traditionele vorm van kerriepoeder.

 2. Kerriepoeder is inheems in Zuid-Aziatische keukens en werd populair in de 19e en 20e eeuw in andere delen van de wereld vanwege de massale export als specerij nadat het werd ontdekt door koloniale bezoekers. In het midden van de 20e eeuw werd de Indiase keuken wereldwijd populairder, dus curry en vervolgens kerriepoeder werden overal verkrijgbaar.

Gezondheidsvoordelen van kerriepoeder

 1. Gezondheidsvoordelen van kerriepoeder zijn onder meer:

Voorkomt de ziekte van Alzheimer

 1. Kurkuma is waarschijnlijk de meest waardevolle specerijcomponent van kerriepoeder en een van de organische componenten van kurkuma wordt curcumine genoemd. Onderzoekers hebben curcumine verbonden met een vermindering van plaque die vrije radicalen neerslaan in de neurale paden van de hersenen (John M. Ringman et al., Current Alzheimer Research 2006). Het stimuleert het immuunsysteem om de aminozuren waaruit deze plaque bestaat te verwijderen, waardoor de cognitieve achteruitgang en de kans op de ziekte van Alzheimer wordt verminderd. Lopende studies proberen het gebruik van kerriepoeder stevig te verbinden met de tarieven van Alzheimer in India, wat aanzienlijk lager is dan in veel andere landen.

Kan helpen kanker te voorkomen

 1. Het Journal of Nutritional Biochemistry heeft in 2012 een studie gepubliceerd waaruit blijkt dat curcumine, aanwezig in kerriepoeder, een potentieel middel is dat kan helpen tegen glioblastomen (GBM's), een agressieve vorm van kanker uitgaande van de hersenen.

Verlicht pijn ontsteking

 1. Nogmaals, kurkuma is een middel voor positieve gezondheid in termen van ontsteking, pijn en reumatoïde artritis. De ontstekingsremmende eigenschappen van kurkuma verminderen actief gewrichtsontsteking en -verslechtering, evenals de bijbehorende pijn van ziekten zoals reumatoïde artritis. De effecten van kurkuma zijn vergelijkbaar met ibuprofen, maar organische oplossingen zijn altijd beter dan kunstmatige farmaceutische.

Beschermt de gezondheid van het hart

 1. Hartziekte is een van de gevaarlijkste en meest voorkomende ziekten die mensen treffen, dus alles wat kan helpen voorkomen is een bonus! Twee van de ingrediënten die vaak worden gevonden in kerriepoeder zijn kardemom en zoete basilicum, beide vaatverwijders. Ze beïnvloeden de eiwitten die de spanning in de bloedvaten verminderen. Dit leidt tot een verlaging van de bloeddruk, waardoor de kans op veel cardiovasculaire aandoeningen, waaronder atherosclerose, hartaanvallen en beroertes, wordt verkleind.

Verbetert de botgezondheid

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Antibacteriële activiteit

 1. Een laatste heilzaam element dat in de meeste kerriepoeder over de hele wereld wordt gevonden, is koriander, dat een goed onderzochte neiging heeft om bacteriële infecties, met name E. coli, en andere ernstig schadelijke darm te bestrijden. infecties. Daarom kan het eten van een gezonde hoeveelheid kerriepoeder de gezondheid van uw spijsvertering verbeteren en uw immuunsysteem sterk houden in de verdediging tegen bacteriële middelen.

Levertoxiciteit

 1. Curcumine, dat allerbelangrijkste onderdeel van kurkuma, is ook verbonden met de gezondheid van de lever. Het remt de expressie van bepaalde genen die leiden tot ontsteking, kanker en tumorgroei in de lever. Hoewel het testen op mensen nog in de kinderschoenen staat, is uit dierproeven gebleken dat een gezonde hoeveelheid kerriepoeder en curcumine een belangrijke stimulans vormen tegen leverziekten en overmatige levertoxiciteit.

 2. Woord van waarschuwing: kerriepoeder is een heerlijk en voedzaam aspect van het dieet van een persoon, maar het heeft ook enkele mogelijke bijwerkingen. Kerriepoeder is een bekend antistollingsmiddel, dus als u al bloedverdunners gebruikt, moet u uw arts raadplegen om eventuele gevaren van overmatig bloeden te elimineren. Onderzoek heeft ook aangetoond dat kerriepoeder irriterend is voor de galblaas of voor mensen met reeds bestaande aandoeningen van de galblaas. Het stimuleert galblaascontracties, wat goed is voor mensen met gezonde galblaas, maar kan zeer pijnlijk zijn voor mensen met galstenen of verstopte galwegen.

 3. Afgezien van deze problemen, breng wat meer pit in je leven met kerriepoeder en geniet van alle gezondheidsvoordelen!

 4. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407