Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Top 7 voordelen voor de gezondheid en voeding van persimmon

De onderste regel

 1. Oorspronkelijk afkomstig uit China, worden dadelpruimbomen al duizenden jaren gekweekt vanwege hun heerlijke fruit en prachtige hout.

 2. Hun oranje-gekleurde vruchten die kaki worden genoemd, staan ​​bekend om hun zoete, honingachtige smaak.

 3. Hoewel er honderden soorten bestaan, behoren de Hachiya- en Fuyu-variëteiten tot de meest populaire.

 4. De hartvormige Hachiya-dadelpruimen zijn samentrekkend, wat betekent dat ze zeer rijk zijn aan plantaardige chemicaliën, tannines genaamd, die het onrijpe fruit een droge, bittere smaak geven.

 5. Dit type persimmon moet volledig rijp zijn voor het eten.

 6. Fuyu-dadelpruimen bevatten ook tannines, maar ze worden als niet-adstringerend beschouwd. In tegenstelling tot Hachiya-dadelpruimen, kan de frisse, tomasliceto-vormige Fuyu-variëteit worden genoten, zelfs als deze niet volledig rijp is. [! 2929 => 1140 = 1!

 7. Niet alleen zijn dadelpruimen lekker, ze zitten boordevol voedingsstoffen die op verschillende manieren uw gezondheid ten goede kunnen komen.

 8. Hier zijn 7 voordelen van kaki, inclusief hoe u ze in uw dieet kunt opnemen.

1. Geladen met voedingsstoffen

 1. Hoewel ze klein zijn, zitten kaki's vol met een indrukwekkende hoeveelheid voedingsstoffen.

 2. Eén persimmon (168 gram) bevat (1):

 3. Dadelpruimen zijn ook een goede bron van thiamine (B1), riboflavine (B2), folaat, magnesium en fosfor.

 4. Deze kleurrijke vruchten bevatten weinig calorieën en zitten boordevol vezels, waardoor ze geschikt zijn voor gewichtsverlies.

 5. Slechts één persimmon bevat meer dan de helft van de aanbevolen inname van vitamine A, een in vet oplosbare vitamine die essentieel is voor de immuunfunctie, het gezichtsvermogen en de ontwikkeling van de foetus (2).

 6. Afgezien van vitamines en mineralen bevatten kaki een breed scala aan plantaardige stoffen, waaronder tannines, flavonoïden en carotenoïden, die een positieve invloed op uw gezondheid kunnen hebben (3).

 7. De bladeren van de persimmon-vrucht bevatten ook veel vitamine C, tannines en vezels, evenals een veelgebruikt ingrediënt in therapeutische theeën (4).

2. Uitstekende bron van krachtige antioxidanten

 1. Dadelpruimen bevatten nuttige plantaardige stoffen die antioxiderende eigenschappen hebben.

 2. Antioxidanten helpen celschade te voorkomen of te vertragen door oxidatieve stress tegen te gaan, een proces dat wordt veroorzaakt door instabiele moleculen die vrije radicalen worden genoemd.

 3. Oxidatieve stress is gekoppeld aan bepaalde chronische ziekten, waaronder hartaandoeningen, diabetes, kanker en neurologische aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer (5).

 4. Gelukkig kan het consumeren van antioxidantrijke voedingsmiddelen zoals kaki helpen bij het bestrijden van oxidatieve stress en kan het risico op bepaalde chronische ziekten verminderen.

 5. Diëten met veel flavonoïden, krachtige antioxidanten in hoge concentraties in de huid en het vlees van kaki, zijn in verband gebracht met lagere hartaandoeningen, leeftijdsgerelateerde mentale achteruitgang en longkanker ( 6).

 6. Dadelpruimen zijn ook rijk aan carotenoïde antioxidanten zoals beta-caroteen, een pigment dat voorkomt in veel felgekleurde groenten en fruit.

 7. Studies hebben diëten met een hoog bètacaroteen gekoppeld aan een lager risico op hartaandoeningen, longkanker, colorectale kanker en metabole ziekten (7).

 8. Bovendien bleek uit een onderzoek bij meer dan 37.000 mensen dat mensen met een hoge inname van bètacaroteen een aanzienlijk lager risico hadden op het ontwikkelen van diabetes type 2 (8).

3. Kan de gezondheid van het hart ten goede komen

 1. Hartziekten zijn wereldwijd de belangrijkste doodsoorzaak en hebben een negatieve invloed op het leven van miljoenen mensen (9).

 2. Gelukkig kunnen de meeste soorten hartaandoeningen worden voorkomen door risicofactoren te verminderen, zoals een ongezond dieet.

 3. De krachtige combinatie van voedingsstoffen in kaki maakt ze een uitstekende keuze voor het verbeteren van de gezondheid van het hart.

 4. Dadelpruimen bevatten flavonoïde antioxidanten, waaronder quercetine en kaempferol.

 5. Het consumeren van een dieet met veel flavonoïden is in verschillende onderzoeken in verband gebracht met een verminderd risico op hartaandoeningen.

 6. Uit een onderzoek bij meer dan 98.000 mensen bleek bijvoorbeeld dat mensen met de hoogste inname van flavonoïden 18% minder sterfgevallen hadden door hartgerelateerde problemen, vergeleken met mensen met de laagste inname (10).

 7. Een dieet met veel flavonoïde-rijke voedingsmiddelen kan de gezondheid van het hart ondersteunen door de bloeddruk te verlagen, de "slechte" LDL-cholesterol te verlagen en de ontsteking te verminderen (11).

 8. Wat meer is, de tannines die onrijpe dadelpruimen hun mond-tuiten bitterheid geven, kunnen de bloeddruk verlagen.

 9. Veel dierstudies hebben aangetoond dat looizuur en galluszuur, beide gevonden in kaki, effectief zijn bij het verlagen van hoge bloeddruk, een belangrijke risicofactor voor hartaandoeningen (12, 13, 14).

4. Kan helpen ontstekingen te verminderen

 1. Aandoeningen zoals hartaandoeningen, artritis, diabetes, kanker en obesitas zijn allemaal gekoppeld aan chronische ontsteking.

 2. Gelukkig kan het kiezen van voedingsmiddelen met veel ontstekingsremmende verbindingen helpen ontstekingen te verminderen en het ziekterisico te verlagen.

 3. Dadelpruimen zijn een uitstekende bron van de krachtige antioxidant vitamine C. Eén persimmon bevat zelfs 20% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

 4. Vitamine C helpt cellen te beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen en bestrijdt ontstekingen in het lichaam.

 5. Vitamine C vermindert schade door vrije radicalen door een elektron te doneren aan deze instabiele moleculen, waardoor ze worden geneutraliseerd en voorkomen dat ze verdere schade veroorzaken.

 6. C-reactief eiwit en interleukine-6 ​​zijn stoffen die door het lichaam worden aangemaakt als reactie op ontstekingen.

 7. Een onderzoek van acht weken bij 64 zwaarlijvige mensen wees uit dat suppletie met 500 mg vitamine C tweemaal daags de niveaus van C-reactief eiwit en interleukine-6 ​​(15) aanzienlijk verlaagde.

 8. Plus, grote studies hebben hogere inname van vitamine C in de voeding gekoppeld aan een verminderd risico op ontstekingsaandoeningen zoals hartaandoeningen, prostaatkanker en diabetes (16, 17, 18).

 9. Dadelpruimen bevatten ook carotenoïden, flavonoïden en vitamine E, allemaal krachtige antioxidanten die ontstekingen in het lichaam bestrijden (19, 20, 21).

5. Rijk aan vezels

 1. Te veel cholesterol, vooral "slechte" LDL-cholesterol, kan het risico op hartaandoeningen, beroertes en een hartaanval vergroten.

 2. Voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan oplosbare vezels, zoals fruit en groenten, kunnen helpen een hoog cholesterolgehalte te verlagen door het lichaam te helpen overtollige hoeveelheden ervan uit te scheiden.

 3. Dadelpruimen zijn vezelrijk fruit waarvan is aangetoond dat het LDL-cholesterolgehalte verlaagt.

 4. Uit een onderzoek bleek dat volwassenen die gedurende 12 weken driemaal daags koekstaafjes consumeerden met persimmonvezel een significante afname van LDL-cholesterol ervoeren, vergeleken met degenen die repen aten die geen persimmonvezel bevatten 22).

 5. Vezel is ook belangrijk voor regelmatige stoelgang en kan helpen bij het verlagen van hoge bloedsuikerspiegels.

 6. Oplosbare vezelrijke voedingsmiddelen zoals dadelpruimen vertragen de koolhydraatvertering en suikerabsorptie, wat helpt bij het voorkomen van bloedsuikerpieken.

 7. Een studie bij 117 mensen met diabetes toonde aan dat verhoogde consumptie van oplosbare voedingsvezels leidde tot aanzienlijke verbeteringen in de bloedsuikerspiegel (23).

 8. Bovendien helpt vezels de 'goede' bacteriën in uw darmen te voeden, wat een positieve invloed kan hebben op uw spijsvertering en algehele gezondheid (24).

6. Steun Healthy Vision

 1. Dadelpruimen bevatten veel vitamine A en antioxidanten die cruciaal zijn voor de gezondheid van het oog.

 2. Eén persimmon levert 55% van de aanbevolen inname van vitamine A.

 3. Vitamine A ondersteunt de werking van de conjunctivale membranen en het hoornvlies. Bovendien is het een essentiële component van rhodopsine, een eiwit dat nodig is voor normaal zicht (25).

 4. Dadelpruimen bevatten ook luteïne en zeaxanthine, carotenoïde antioxidanten die een gezond zicht bevorderen.

 5. Deze stoffen zitten in hoge gehaltes in het netvlies, een lichtgevoelige laag weefsel in de achterkant van het oog.

 6. Diëten die rijk zijn aan luteïne en zeaxanthine kunnen het risico op bepaalde oogziekten verminderen, waaronder leeftijdsgebonden maculaire degeneratie, een ziekte die het netvlies aantast en kan verlies van het gezichtsvermogen veroorzaken (26).

 7. Uit een onderzoek bij meer dan 100.000 mensen bleek dat degenen die de hoogste hoeveelheden luteïne en zeaxanthine consumeerden, een 40% lager risico hadden op het ontwikkelen van leeftijdsgebonden maculaire degeneratie dan degenen die de minste consumeerden bedragen (27).

7. Heerlijk en gemakkelijk toe te voegen aan uw dieet

 1. Dadelpruimen kunnen aan verschillende gerechten worden toegevoegd om een ​​extra boost van voeding te geven.

 2. Deze vruchten kunnen vers worden genoten als een eenvoudige snack of worden gebruikt in heerlijke recepten. In feite combineren ze uitstekend met zowel zoete als hartige gerechten.

 3. Hier zijn enkele manieren om kaki aan uw dieet toe te voegen:

 4. U kunt gedroogde kaki online kopen.

De onderste regel

 1. Dadelpruimen zijn zoete, veelzijdige vruchten vol vitamines, mineralen, vezels en nuttige plantaardige stoffen.

 2. Bovendien kunnen ze de gezondheid van het hart bevorderen, ontstekingen verminderen, een gezond gezichtsvermogen ondersteunen en uw spijsvertering gezond houden.

 3. Plus, ze zijn lekker en passen goed bij veel voedingsmiddelen.

 4. Met alle voordelen die dadelpruimen te bieden hebben, zou het toevoegen van deze smakelijke vruchten aan uw dieet geen probleem moeten zijn.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407