Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Top 8 gezondheidsvoordelen van Durian

Top 8 gezondheidsvoordelen van Durian

 1. De andere voordelen van durian zijn onder meer het vermogen om te helpen met diabetesmanagement, ontsteking van de gewrichten te verminderen, hoofdpijn te verminderen en mogelijk de symptomen van depressie, angst en stress te verminderen.

Wat is Durian?

 1. Durian wordt in Zuidoost-Aziatische landen vaak de "koning der vruchten" genoemd, maar is inheems in Maleisië, Indonesië, Brunei en mogelijk de Filippijnen, maar de debatten gaan nog steeds door. Durian is een grote vrucht, tot een voet lang en zes centimeter breed, met een harde, stekelige buitenkant en een bereik van geel tot rood vruchtvlees aan de binnenkant. Van de 30 soorten worden er 9 vaak gebruikt om te koken of te consumeren, en slechts één wordt internationaal gevonden, buiten de lokale teeltgebieden. Die specifieke soort wordt Durio zibethinus genoemd.

 2. De reden dat deze vrucht vaak als controversieel wordt beschouwd, is dat de geur een verdeeldheidseffect op mensen heeft. Je natuurlijke reukzin zal het aangenaam vinden of absoluut walgelijk en misselijkmakend! Dit heeft ertoe geleid dat durian in bepaalde Aziatische landen verboden is voor het openbaar vervoer. De fervente fans van de gezondheidsvoordelen van durian worden gecompenseerd door degenen die walgen van de aanblik en de geur van deze krachtige vrucht.

Voedingswaarde van Durian

 1. De USDA National Nutrient Database, durian heeft een indrukwekkend vitamine- en mineralengehalte. Het bevat ook vitamine C, foliumzuur, thiamine, riboflavine, niacine, B6 en vitamine A. Belangrijke mineralen zoals kalium, ijzer, calcium, magnesium, natrium, zink en fosfor zijn ook te vinden in durian. Het bevat ook water en voedingsstoffen zoals fytonutriënten, eiwitten en nuttige voedingsvetten. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Gezondheidsvoordelen van Durian

 1. De gezondheidsvoordelen van durian worden hieronder in detail uitgelegd.

Aids in Digestion

 1. Onderzoek in het tijdschrift Bioinformation onder leiding van Dr. Nurul Arneida Husin van het Aziatische Instituut voor Geneeskunde, Wetenschap en Technologie, Maleisië, heeft gesuggereerd dat regelmatig durian fruit eten het spijsverteringsproces kan helpen verbeteren.

 2. Durian bevat veel voedingsvezels, wat essentieel is voor de normale functie van meerdere systemen in het lichaam, met name het spijsverteringsstelsel. Onoplosbare vezels zorgen ervoor dat de stoelgang in bulk toeneemt, waardoor ze gemakkelijker door het darmkanaal kunnen bewegen. Vezel stimuleert ook peristaltische beweging en de afscheiding van spijsverterings- en maagsappen, waardoor het hele proces verder wordt vergemakkelijkt. Door aandoeningen zoals constipatie en verstopping in de darmen te verminderen, kunnen problemen zoals een opgeblazen gevoel, overmatige winderigheid, brandend maagzuur, krampen en indigestie worden verminderd.

Hartgezondheid

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Verlaagt de bloeddruk

 1. Een onderzoek uit 2015 getiteld "Effecten van Durian-inname op bloeddruk en hartslag bij gezonde individuen" onthulde dat durian-fruit de bloeddruk niet negatief beïnvloedt en ook de hartslag verhoogt.

 2. Durian is een rijke bron van kalium en omdat kalium zo'n integraal onderdeel is van de zout- en vochtbalans in de cellen van het lichaam, dicteren kaliumspiegels ook de bloeddruk. Wanneer een voldoende hoeveelheid kalium aanwezig is, kunnen de bloedvaten ontspannen, waardoor de stress op het cardiovasculaire systeem en de kans op het ontwikkelen van aandoeningen zoals atherosclerose, hartaanvallen en beroertes worden verminderd.

Eigenschappen tegen veroudering

 1. In de traditionele, kruidengeneeskunde werd durian vaak geprezen als een hulpmiddel om veroudering te bestrijden en was een van de belangrijkste redenen waarom mensen het de "koning der vruchten" noemden. Het blijkt dat het fruit antioxiderende eigenschappen heeft die voortkomen uit zijn vitamine en organische chemische samenstelling die het aantal vrije radicalen in het lichaam actief verminderen.

 2. Overmatig eten van durian kan het vermogen van uw lichaam om die vrije radicalen te elimineren ernstig vergroten, waardoor de kans op vroegtijdige veroudering wordt verminderd en het optreden van symptomen zoals rimpels, ouderdomsvlekken, maculaire degeneratie wordt vertraagd , haarverlies, loskomen van tanden, artritis en hartziekten. Eet voldoende durian en je kunt je jonger voelen, er uitzien en er jonger uitzien dan in jaren!

Behandelt slapeloosheid

 1. In een onderzoek van het peer-reviewed tijdschrift Medicine bleek tryptofaan mogelijk behulpzaam te zijn bij het verlichten van slaapstoornissen op de korte termijn. Tryptofaan is de organische chemische stof die gewoonlijk wordt geassocieerd met het in slaap vallen na Thanksgiving, omdat het in grotere doses wordt gevonden in Turkije. Durian-fruit bevat toevallig ook hetzelfde vetloze aminozuur.

 2. Wanneer tryptofaan uw hersenen binnenkomt, wordt het omgezet in serotonine, wat een gevoel van ontspanning en geluk induceert. Overmaat aan serotonine laat vervolgens melatonine vrij in de bloedbaan, waardoor het lichaam moe wordt en uiteindelijk slaap veroorzaakt. Als je aan slapeloosheid lijdt, overweeg dan een paar stukjes durian te proberen voordat je gaat slapen en kijk of deze methode nuttig voor je is!

Behandelt seksuele disfunctie

 1. Er is recent een aantal studies uitgevoerd om het potentieel van durian vlees als afrodisiacum te evalueren. Een dergelijk onderzoek uitgevoerd aan het Cyberjaya University College of Medical Sciences, Maleisië, keek naar de impact van het fruit op de vruchtbaarheidsstoornis zoals PCOS. De vrucht lijkt beschermend te zijn tegen sommige componenten van het metabool syndroom, maar wordt niet volledig begrepen. Sommigen denken dat durian het libido en het seksuele uithoudingsvermogen verhoogt, maar dit is niet wetenschappelijk gevalideerd. Maar als durian je mojo verhoogt, zeggen we nog veel plezier!

Verbetert de botgezondheid

 1. Durian is een geweldige bron van magnesium, kalium, mangaan en koper, die allemaal een integrale rol spelen bij het ontwikkelen en behouden van botsterkte en duurzaamheid. Kalium verhoogt ook de efficiëntie van de opname van voedingsstoffen door de cellen, dus het maximaliseert veel nuttige mineralen die het lichaam inneemt, terwijl het ook de gezondheid van de botten verbetert. Deze essentiële mineralen helpen de ontwikkeling van osteoporose te voorkomen.

Behandelt bloedarmoede

 1. Durian bevat een aantal verschillende mineralen, waaronder hoge niveaus van foliumzuur, een essentieel onderdeel bij de productie van rode bloedcellen (RBC). Durian is ook een goede bron van ijzer en koper, twee andere essentiële componenten van rode bloedcellen. Als de RBC-productie weer normaal is, kunnen de symptomen van bloedarmoede verminderen, zoals indigestie, migraine, vermoeidheid, angst en cognitieve stoornissen.

 2. Anders dan dat, geniet van deze heerlijke en licht stinkende vruchten en voel de boost in je lichaam!

 3. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407