Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Top 8 voordelen van laurierblaadjes

Top 8 voordelen van laurierblaadjes

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 24 juli 2019 Medisch beoordeeld door Vanessa Voltolina (MS, RD)

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat zijn laurierbladeren?

 1. Er zijn veel soorten planten met bladeren die "laurierbladeren" worden genoemd, maar het echte laurierblad is wetenschappelijk bekend als Laurus nobilis. Dit is de voedingsstofrijke variëteit die in het artikel wordt besproken. Veel andere bladeren hebben een soortgelijk uiterlijk en aroma als echte laurierbladeren, maar niet hetzelfde gehalte aan voedingsstoffen. Deze plant is een kleine boom afkomstig uit het Middellandse Zeegebied. Laurierbomen waren overal in de regio aanwezig, maar veranderende klimaten hebben hun aanwezigheid verminderd. Deze bladeren maken echter al duizenden jaren deel uit van de culinaire en medicinale wereld en dateren althans tot de Romeinse tijd.

 2. Het gebruik van laurierblaadjes omvat het malen van de bladeren tot een specerij om soepen en stoofschotels op smaak te brengen, maar ze worden meestal in hun hele vorm toegevoegd als smaakstof voor bepaalde Italiaanse gerechten. Ze worden uit de schaal verwijderd voordat ze worden geconsumeerd of gebruikt als garnering. Hele bladeren worden niet vaak geconsumeerd. Er is geen uitgebreid assortiment culinaire toepassingen voor laurierblaadjes, hoewel extracten van deze bladeren talloze medische toepassingen hebben. Deze bladeren zijn ook een populair element in aromatherapie en kruidenbehandelingen voor verschillende huid- en ademhalingsaandoeningen.

Gezondheidsvoordelen van laurierblaadjes

 1. Met het brede scala aan voordelen dat deze krachtige bladeren bieden, is het noodzakelijk om ze in uw dieet op te nemen. Laten we ze in detail onderzoeken.

Spijsvertering verbeteren

 1. Bovendien zijn de organische verbindingen in laurierblaadjes zeer effectief voor het bezinken van maagklachten, het verzachten van het prikkelbare darm syndroom (IBS) of zelfs het verminderen van de symptomen van coeliakie. Sommige van de meer complexe eiwitten in ons moderne dieet kunnen moeilijk te verteren zijn, maar de unieke enzymen in laurierblaadjes helpen een efficiënte spijsvertering en opname van voedingsstoffen te vergemakkelijken.

 2. Er is echter meer onderzoek nodig dat zich richt op de effecten van laurierbladeren om hun effectiviteit op de spijsvertering echt te bewijzen

Behandel ademhalingsaandoeningen

 1. Laurierblaadjes hebben sterke antibacteriële eigenschappen volgens een onderzoek gepubliceerd in het Biological and Pharmaceutical Bulletin.

 2. Opmerking: Raadpleeg een gezondheidsspecialist voordat u deze remedie thuis probeert.

Haarverzorging

 1. Als u de gezondheid van uw haarzakjes wilt verbeteren en roos wilt verwijderen, is een zelfgemaakte methode om laurierblaadjes in water te trekken en ze na het wassen op uw hoofdhuid te wrijven. De chemicaliën en vluchtige ingrediënten die erin voorkomen, kunnen een droge huid en roos helpen verwijderen.

Ontstekingsremmende activiteit

 1. Laurierblaadjes bevatten een unieke fytonutriënt, parthenolide genaamd, die snel ontsteking en irritatie kan verminderen wanneer deze lokaal wordt aangebracht op aangetaste gebieden, zoals pijnlijke gewrichten of gebieden die zijn getroffen door artritis. Dit effect kan ook worden bereikt door de normale consumptie van laurierkruid.

Bescherm de gezondheid van het hart

 1. Cafeïnezuur en rutine zijn beide belangrijke organische verbindingen, gevonden in laurierbladeren, die de gezondheid van ons hart verbeteren. Rutine versterkt capillaire wanden in het hart en de extremiteiten van het lichaam, terwijl cafeïne kan helpen LDL of slechte cholesterol uit het cardiovasculaire systeem te elimineren.

Eigenschappen tegen kanker

 1. De unieke combinatie van antioxidanten en organische verbindingen in laurierbladeren, waaronder fytonutriënten, catechinen, linalool en parthenolide, helpt het lichaam te beschermen tegen de effecten van kankerverwekkende vrije radicalen, volgens de tijdschrift Nutrition Research. Vrije radicalen kunnen ervoor zorgen dat gezonde cellen muteren in kankercellen en laurierblaadjes kunnen deze activiteit voorkomen door de aanwezigheid van deze antioxidanten en organische verbindingen.

Angststress verminderen

 1. Linalool wordt vaak geassocieerd met tijm en basilicum, maar het is ook aanwezig in laurierbladeren. Deze verbinding kan helpen het niveau van stresshormonen in het lichaam te verlagen, vooral bij gebruik in aromatherapie. Overmatige stresshormonen kunnen gevaarlijk zijn voor de gezondheid op de lange termijn, dus laurierblaadjes kunnen u helpen te kalmeren en ontspannen te blijven, zelfs tijdens uw angstige momenten.

Diabetes beheren

 1. Onderzoek suggereert dat laurierblaadjes in verband zijn gebracht met een verbeterde insulinereceptorfunctie en een gereguleerde bloedsuikerspiegel. Voor patiënten met een risico op het ontwikkelen van diabetes of voor degenen die de aandoening al hebben ontwikkeld, kan regelmatige consumptie van laurierbladeren de kans op diabetische episoden aanzienlijk verlagen. Hoewel deze bevindingen veelbelovend zijn, moeten meer onderzoeken met grotere steekproefgroottes worden uitgevoerd om het huidige onderzoek te ondersteunen.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.

Lees dit volgende:

 1. De belangrijkste voordelen voor de gezondheid van kardemom zijn maag-darmbescherming, cholesterolcontrole, kankerbestrijding, verlichting van cardiovasculaire problemen verbeterde bloedcirculatie.

 2. CBD-olie bezit cannabidiol; terwijl THC psychoactief is, CBD niet, waardoor pijn en depressie worden verlicht, kanker wordt bestreden en angst wordt verminderd.

 3. Mosterd geeft verlichting van spierpijn, psoriasis, ringworm, contactdermatitis en ademhalingsstoornissen. Het helpt het lichaam te ontgiften en bevordert de gezondheid van huid, haar en hart.

 4. Acaibes helpt de gezondheid van het hart te verbeteren, helpt bij gewichtsverlies en helpt bij gezondheidsproblemen met betrekking tot uw huid, spijsvertering, allergieën en immuunsysteem.

 5. Zwarte thee heeft voordelen zoals verlichting van diarree, tandbederf, spijsverteringsproblemen, hoge bloeddruk, diarree, astma. Het verbetert ook de bloedcirculatie.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407