Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Top 9 gezondheidsvoordelen van het eten van watermeloen

De onderste regel

 1. Watermeloen is een heerlijke en verfrissende vrucht die ook goed voor u is.

 2. Het bevat slechts 46 calorieën per kopje maar bevat veel vitamine C, vitamine A en veel gezonde plantaardige stoffen.

 3. Dit zijn de 9 belangrijkste gezondheidsvoordelen van watermeloen eten.

1. Helpt je te hydrateren

 1. Drinkwater is een belangrijke manier om je lichaam gehydrateerd te houden.

 2. Het eten van voedingsmiddelen met een hoog watergehalte kan echter ook helpen. Interessant is dat watermeloen 92% water is (1).

 3. Bovendien is een hoog watergehalte een van de redenen waarom groenten en fruit u helpen een vol gevoel te krijgen.

 4. De combinatie van water en vezels betekent dat je een goede hoeveelheid voedsel eet zonder veel calorieën.

Verbindingen

 1. Wat fruit betreft, is watermeloen een van de laagste in calorieën - slechts 46 calorieën per portie (154 gram). Dat is lager dan zelfs suikerarm fruit zoals bessen (2).

 2. Eén portie (154 gram) watermeloen heeft ook veel andere voedingsstoffen, waaronder deze vitamines en mineralen:

 3. Watermeloen bevat ook veel carotenoïden, waaronder bètacaroteen en lycopeen. Plus, het heeft citrulline, een belangrijk aminozuur.

 4. Hier is een overzicht van de belangrijkste antioxidanten van watermeloen:

 5. Vitamine C is een antioxidant die celbeschadiging door vrije radicalen helpt voorkomen.

 6. Carotenoïden zijn een klasse plantaardige stoffen die alfa-caroteen en bètacaroteen bevatten, die uw lichaam omzet in vitamine A.

 7. Lycopeen is een soort carotenoïde die niet verandert in vitamine A. Deze krachtige antioxidant geeft een rode kleur aan plantaardig voedsel zoals tomaten en watermeloen en is gekoppeld aan vele gezondheidsvoordelen.

 8. Cucurbitacin E is een plantaardige stof met antioxiderende en ontstekingsremmende effecten. Bittere meloen, een familielid van watermeloen, bevat nog meer cucurbitacine E.

Cancer

 1. Onderzoekers hebben lycopeen en andere individuele plantaardige stoffen in watermeloen bestudeerd vanwege hun anti-kankereffecten.

 2. Hoewel de inname van lycopeen geassocieerd is met een lager risico op sommige soorten kanker, zijn de onderzoeksresultaten gemengd. De sterkste link tot nu toe lijkt te zijn tussen lycopeen en kankers van het spijsverteringsstelsel (1).

 3. Het lijkt het risico op kanker te verminderen door de insulineachtige groeifactor (IGF) te verlagen, een eiwit dat betrokken is bij de celdeling. Hoge IGF-waarden zijn gekoppeld aan kanker (3).

 4. Bovendien is cucurbitacine E onderzocht op zijn vermogen om tumorgroei te remmen (4, 5).

4. Kan de gezondheid van het hart verbeteren

 1. Hartziekte is wereldwijd de belangrijkste doodsoorzaak (6).

 2. Leefstijlfactoren, waaronder voeding, kunnen uw risico op een hartaanval en beroerte verlagen door de bloeddruk en het cholesterolgehalte te verlagen.

 3. Verschillende voedingsstoffen in watermeloen hebben specifieke voordelen voor de gezondheid van het hart.

 4. Studies suggereren dat lycopeen kan helpen bij het verlagen van cholesterol en bloeddruk. Het kan ook helpen oxidatieve schade aan cholesterol te voorkomen (1).

 5. Volgens studies bij zwaarlijvige, postmenopauzale vrouwen en Finse mannen, kan lycopeen ook de stijfheid en dikte van vaatwanden verminderen (7, 8).

 6. Watermeloen bevat ook citrulline, een aminozuur dat het stikstofoxide-gehalte in het lichaam kan verhogen. Stikstofmonoxide helpt uw ​​bloedvaten te expanderen, waardoor de bloeddruk daalt (9).

 7. Andere vitamines en mineralen in watermeloen zijn ook goed voor je hart. Deze omvatten vitamine A, B6, C, magnesium en kalium (1).

Stress

 1. Ontsteking is een belangrijke oorzaak van veel chronische ziekten.

 2. Watermeloen kan ontstekingen en oxidatieve schade helpen verminderen, omdat het rijk is aan de ontstekingsremmende antioxidanten lycopeen en vitamine C (1).

 3. In een onderzoek uit 2015 kregen labratten watermeloenpoeder als aanvulling op een ongezond dieet. In vergelijking met de controlegroep ontwikkelden ze lagere niveaus van het inflammatoire marker C-reactieve eiwit en minder oxidatieve stress (10).

 4. In een eerdere studie kregen mensen lycopeenrijk tomatensap met toegevoegde vitamine C. Over het algemeen gingen hun markers van ontsteking omlaag en gingen antioxidanten omhoog. Watermeloen heeft zowel lycopeen als vitamine C (11).

 5. Als antioxidant kan lycopeen ook de gezondheid van de hersenen ten goede komen. Het kan bijvoorbeeld helpen het begin en de progressie van de ziekte van Alzheimer te vertragen (12).

6. Kan helpen maculaire degeneratie te voorkomen

 1. Lycopeen wordt in verschillende delen van het oog aangetroffen, waar het helpt beschermen tegen oxidatieve schade en ontsteking.

 2. Het kan ook leeftijdsgebonden maculaire degeneratie (AMD) voorkomen. Dit is een veel voorkomend oogprobleem dat bij oudere volwassenen blindheid kan veroorzaken (1).

 3. De rol van Lycopeen als antioxidant en ontstekingsremmende stof kan helpen voorkomen dat AMD zich ontwikkelt en erger wordt.

 4. Lees voor meer informatie over hoe u uw ogen gezond kunt houden De 9 belangrijkste vitamines voor de gezondheid van de ogen.

7. Kan helpen spierpijn te verlichten

 1. Citrulline, een aminozuur in watermeloen, kan spierpijn verminderen. Het is ook beschikbaar als supplement.

 2. Interessant is dat watermeloenensap de absorptie van citrulline lijkt te verbeteren.

 3. Een kleine studie gaf atleten gewoon watermeloensap, watermeloensap gemengd met citrulline of een citrulline-drankje. Beide watermeloendranken leidden tot minder spierpijn en sneller hartslagherstel in vergelijking met citrulline alleen (13).

 4. De onderzoekers voerden ook een reageerbuisexperiment uit, waarbij de absorptie van citrulline werd onderzocht. Hun bevindingen suggereren dat citrulline-absorptie het meest effectief is wanneer het wordt geconsumeerd als onderdeel van watermeloensap.

 5. Ander onderzoek heeft ook gekeken naar het potentieel van citrulline om het uithoudingsvermogen en de trainingsprestaties te verbeteren.

 6. Tot nu toe lijkt citrulline de trainingsprestaties niet te verbeteren in de bestudeerde hoeveelheden, maar het is nog steeds een onderzoeksgebied (14).

8. Is goed voor huid en haar

 1. Twee vitamines in watermeloen - A en C - zijn belangrijk voor de gezondheid van huid en haar.

 2. Vitamine C helpt uw ​​lichaam collageen aan te maken, een eiwit dat uw huid soepel en uw haar sterk houdt.

 3. Vitamine A is ook belangrijk voor een gezonde huid, omdat het helpt bij het aanmaken en repareren van huidcellen. Zonder voldoende vitamine A kan je huid er droog en schilferig uitzien.

 4. Zowel lycopeen als bètacaroteen kunnen ook helpen uw huid tegen zonnebrand te beschermen (15).

9. Kan de spijsvertering verbeteren

 1. Watermeloen bevat veel water en een kleine hoeveelheid vezels - beide zijn belangrijk voor een gezonde spijsvertering.

 2. Vezel kan bulk voor uw ontlasting bieden, terwijl water helpt uw ​​spijsverteringskanaal efficiënt te laten bewegen.

 3. Waterrijke en vezelrijke groenten en fruit, inclusief watermeloen, eten kan zeer nuttig zijn voor het bevorderen van normale stoelgang.

De onderste regel

 1. Watermeloen is een verrassend gezond fruit. Het heeft een hoog watergehalte en levert ook vele andere belangrijke voedingsstoffen, waaronder lycopeen en vitamine C.

 2. Deze voedingsstoffen betekenen dat watermeloen niet alleen een smakelijke traktatie met weinig calorieën is - het is ook erg goed voor uw gezondheid.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407