Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Tuina-massage: voordelen, technieken en meer

De onderste regel

 1. Tuina of tui-na (uitgesproken twee-nah) massage is ontstaan ​​in het oude China en wordt beschouwd als het oudste systeem van lichaamswerk. Het is een van de vier belangrijkste takken van de traditionele Chinese geneeskunde, samen met acupunctuur, qi gong en Chinese kruidengeneeskunde.

 2. Het is gebaseerd op de theorie dat onevenwichtigheden van qi, de vitale levenskracht of energie van het lichaam, blokkades of onevenwichtigheden kunnen veroorzaken die leiden tot symptomen zoals pijn en ziekte.

 3. Tuina-massage stimuleert de stroom van qi om evenwicht en harmonie in het lichaam te bevorderen met behulp van veel van dezelfde principes van acupunctuur.

 4. Het is vergelijkbaar met acupunctuur in de manier waarop het zich richt op specifieke acupunten, maar artsen gebruiken vingers in plaats van naalden om druk uit te oefenen om deze punten te stimuleren. Tuina-massage wordt vaak gebruikt in combinatie met acupunctuur.

Hoe het werkt

 1. De filosofie en principes van tuina massage zijn gebaseerd op traditionele Chinese geneeskunde, die zich richt op emotionele en fysieke componenten van het welzijn van een persoon, evenals aspecten zoals klimaat, relaties en voeding .

 2. De onderliggende filosofie van tuina massage is dat echte gezondheid wordt bereikt wanneer men harmonie en evenwicht in het zelf en hun omgeving heeft gevonden.

 3. Het doel van tuina-massage is om harmonie te creëren in het yin en yang van het lichaam door blokkades en verstoringen die zich manifesteren als ziekte, ziekte en emotionele problemen weg te werken.

 4. Net als acupunctuur gebruikt tuina massage dezelfde energetische meridianen en acupunten om de qi en het bloed in uw lichaam in evenwicht te brengen, wat leidt tot een betere gezondheid. Qi die niet goed stroomt, kan blokkades veroorzaken, zoals een slechte bloedcirculatie in het getroffen gebied.

 5. Het belangrijkste therapeutische doel van tuina massage is het verwijderen van de energetische blokken die qi-stagnatie veroorzaken.

Techniek

 1. Tijdens een sessie gebruiken beoefenaars oscillerende en druktechnieken die verschillen in kracht en snelheid. Tuina-massage kan worden gedaan als een sterkere diepe weefselmassage of een zachtere, energieke behandeling.

 2. Sommige technieken zijn yin, wat zachter, passiever en meditatiever is. De Yang-benadering is actiever, dynamischer en fysieker en creëert meer intense sensaties door diepe blokkades en knopen te stimuleren.

 3. De beoefenaar masseert de spieren en pezen en gebruikt manipulatietechnieken om het lichaam opnieuw uit te lijnen. Passieve gewrichtsbewegingen worden gebruikt om de functie van spieren en gewrichten te herstellen.

 4. Afhankelijk van uw arts en uw specifieke behoeften, worden verschillende technieken in een sessie gebruikt. Om de effecten van de behandeling te verbeteren, worden kruidenkompressen of kompressen, lotions en zalven gebruikt.

 5. Tuina-massage maakt gebruik van massagetechnieken zoals acupressuur, myofasciale afgifte en reflexologie. Soms worden ook technieken gebruikt die gebruikelijk zijn bij osteopathie en chiropractie, zoals rekken en gewrichtsmobilisaties.

 6. Er zijn acht basistechnieken die worden gebruikt bij tuina-massage:

 7. Andere technieken zijn:

 8. Bekijk deze video voor een demonstratie van enkele tuina-massagetechnieken:

Wat behandelt het?

 1. Tuina-massage kan worden gebruikt om specifieke gezondheidsproblemen of delen van het lichaam te behandelen. Omdat tuina-massage als een alternatieve behandeling wordt beschouwd, is het essentieel dat u met uw arts overlegt voordat u het gebruikt om een ​​medische aandoening te behandelen.

 2. Tuina-massage kan worden gebruikt om pijn en ziekte te behandelen of om een ​​goede gezondheid te behouden. De techniek is effectief in het verminderen van stress, het stimuleren van ontspanning en het verdiepen van slaap. Het wordt vaak gebruikt voor aandoeningen en verwondingen gerelateerd aan het bewegingsapparaat en het zenuwstelsel.

 3. Hier zijn enkele aandoeningen die tuina massage kan behandelen:

Voordelen

 1. Mensen die tuina-massage en een voetbad kregen naast de conventionele geneeskunde, vertoonden aanzienlijke verbeteringen in vergelijking met mensen die alleen conventionele geneeskunde ontvingen.

 2. Tuina-massage is een haalbare optie voor mensen met kanker die de symptomen van de ziekte en de conventionele behandeling ervan willen beheersen.

 3. Een meta-analyse van 2016 beoordeelde het effect van tuina-massage op het verbeteren van symptomen en kwaliteit van leven voor mensen met kanker. De meta-analyse keek ook naar de effecten van:

 4. In combinatie met acupunctuur was tuina massage effectief in het verbeteren van de kwaliteit van leven bij mensen met terminale kanker. Tuina-massage bleek ook effectief te zijn bij het verlichten van maagklachten.

 5. Hoewel tuina-massage veelbelovend is als een therapie om mensen met kanker te behandelen, is meer diepgaand onderzoek nodig, omdat veel van de onderzoeken beperkingen hadden.

 6. Hoewel een deel van het onderzoek voorlopig en lopend is, is er voldoende bewijs om de effectiviteit van tuina-massage bij de behandeling van gezondheidsproblemen te ondersteunen. Laten we eens kijken wat sommige onderzoeken over de voordelen zeggen.

 7. Een van de belangrijkste bedoelingen van tuina-massage is het stimuleren van de bloedcirculatie door de energiestroom van het lichaam te stimuleren.

 8. Een klein onderzoek uit 2015 geeft aan dat yi zhi chan tuina-manipulatie op BL 56 acupunt effectief is bij het verbeteren van de bloedsomloop. In deze studie bleek manipulatie met gemiddelde kracht gedurende 10 minuten effectiever te zijn dan behandelingen met lichte of zware kracht gedurende kortere tijd.

 9. Grotere studies zijn nodig om deze bevindingen uit te breiden.

 10. Tuina-massage verlicht nekpijn en de bijbehorende spanning, beklemming en irritatie.

 11. Een onderzoek uit 2018 concludeerde dat tuina-massage een kosteneffectieve optie is voor het verminderen van pijn bij mensen met chronische nekpijn. Mensen die binnen drie weken zes tuina-behandelingen ontvingen, verminderden de intensiteit van hun nekpijn meer dan mensen die geen behandeling hadden.

 12. Verder onderzoek dat tuina met andere behandelingen vergelijkt, is echter noodzakelijk.

 13. Tuina-massage kan pijn in de onderrug verlichten, vooral wanneer de behandeling gepaard gaat met kernoefeningen.

 14. Onderzoekers in een onderzoek uit 2016 ontdekten dat tuinamassage effectiever was in combinatie met kernstabiliteitsoefeningen bij mensen met lage rugpijn.

 15. Mensen die alleen tuina massage hadden, hadden hogere rugklachten bij follow-up in vergelijking met mensen die kernoefeningen in hun behandeling hadden opgenomen.

 16. Focus op genezing van het hele lichaam is essentieel voor mensen met een depressie, omdat de oorzaken zowel fysiek als emotioneel kunnen zijn.

 17. Een 2015-overzicht van studies concludeerde dat tuinamassage een therapeutisch effect op depressie heeft. Het bleek significant effectiever te zijn in het verminderen van depressies dan conventionele behandelingen.

 18. Meer hoogwaardige studies zijn nodig om deze bevindingen te bevestigen en uit te breiden.

 19. Tuina-massage wordt gebruikt om postpartum-lactatie aan te moedigen.

 20. De resultaten van een onderzoek uit 2012 toonden aan dat tuina-massage op borsten de hoeveelheid borstvoeding verhoogde in vergelijking met vrouwen die alleen conventionele behandeling kregen.

 21. Hoewel er geen significant verschil werd gevonden tussen de groepen wat betreft het vertragen van de afname van prolactinespiegels, geloven onderzoekers dat tuinamassage een positief effect op dit gebied kan hebben. Het zou nieuwe moeders kunnen helpen sneller grotere hoeveelheden melk te produceren.

 22. De therapeutische voordelen van tuina-massage strekken zich uit tot het verlichten van symptomen van artrose.

 23. Volgens een klein onderzoek uit 2011 verbetert het de spierspanning van de flexor en extensorspieren bij mensen met knieartrose. De behandeling gebruikte pistool-, an-, na- en ca-manoeuvres. De patiënten ontvingen driemaal per week behandelingen in de loop van negen maanden.

 24. Patiënten zagen verbetering in pijn, stijfheid en functie.

 25. Volgens deze studie uit 2010 kan tuina massage de symptomen van carpaal tunnelsyndroom verlichten.

 26. Mensen met carpaal tunnelsyndroom die naast acupunctuur warme naalden ontvingen, vertoonden aanzienlijk meer verbeteringen dan mensen die werden behandeld met hormoonblokkeringstherapie en medicatie.

 27. Tuina-massage wordt vaak gebruikt om de functie te verbeteren en pijn aan de gewrichten, botten en spieren te verminderen.

 28. Een evaluatie en meta-analyse van 2017 wijst op de effectiviteit van tuina-massage bij de behandeling van musculoskeletale aandoeningen. De techniek bleek effectief te zijn bij het verlichten van pijn, vooral in vergelijking met tractie, medicatie en fysiotherapie.

 29. Bewijs ter ondersteuning van een betere functie was niet zo sterk als pijnvermindering. Verder onderzoek is nodig om deze bevindingen uit te breiden.

 30. Tuinamassage kan nuttig zijn voor mensen met diabetes die voetproblemen hebben.

 31. Een onderzoek uit 2018 wees uit dat tuina-massage in combinatie met een voetbad uit de Chinese geneeskunde therapeutisch gunstig was voor mensen met een diabetische voet in een vroeg stadium.

 32. Leer hier enkele van de zelfmassagetechnieken voor bijwerkingen van kankerbehandelingen.

Bijwerkingen

 1. Tuinamassage is een veilige behandeling en wordt over het algemeen goed verdragen. Onthoud echter dat het geen zachte of ontspannende massage is en dat u tijdens of na een sessie wat ongemak kunt ervaren. Lichte kneuzingen zijn mogelijk.

 2. Het wordt niet aanbevolen voor mensen die fracturen hebben of gevoelig zijn voor fracturen, aderontsteking of elk type open wond. Het wordt ook niet aanbevolen voor mensen met eerdere chronische rugklachten, zoals spondylitis ankylopoetica.

Wanneer u naar een dokter gaat

 1. Neem contact op met uw arts voordat u tuina-massage aan uw behandelplan toevoegt als u gezondheidsproblemen heeft. Uw arts kan u aanbevelen tuina-massage te gebruiken als aanvulling op een conventionele behandeling.

 2. Bovendien kunnen ze een andere alternatieve behandeling aanbevelen om naast tuina-massage te gebruiken. Als u na een tuina-behandeling nadelige effecten of veranderingen in uw toestand ervaart, raadpleeg dan uw arts.

De onderste regel

 1. Tuina-massage is een helende techniek die tal van voordelen biedt. Als je het wilt proberen, neem dan contact op met een gecertificeerde arts via de American Organisation for Bodywork Therapies of Asia.

 2. Zoals met vele geneeswijzen werkt tuina massage goed in combinatie met andere natuurlijke behandelingen en een gezonde levensstijl. Uw arts kan u aanmoedigen om zelfmassage, rekoefeningen en oefeningen zelf te doen om de voordelen van elke behandeling te vergroten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407