Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Valine: het essentiële aminozuur dat atletische prestaties ondersteunt

Laatste gedachten over voedingsmiddelen die cholesterol verlagen

 1. Waarom zijn aminozuren "essentieel" of belangrijk voor onze gezondheid? Samen met eiwitten worden aminozuren zoals valine gewoonlijk 'de bouwstenen van het leven' genoemd. Ons lichaam gebruikt niet alleen aminozuren als een vorm van energie, maar neemt ook aminozuren en synthetiseert eiwitten, die ons helpen groeien, het voedsel dat we eten verwerken en lichaamsweefsel repareren. Aminozuren classificatie-opties omvatten essentieel, niet-essentieel of voorwaardelijk.

 2. Het is absoluut een essentieel aminozuur.

 3. Valine is een van de negen essentiële aminozuren. Het menselijk lichaam kan het niet maken, daarom moet het worden verkregen uit wat je eet.

 4. Gelukkig is het niet moeilijk om het in je dieet te krijgen door eiwitrijk voedsel te eten, zoals grasvoer, wild gevangen zalm, yoghurt en quinoa, om maar een paar bronnen te noemen . Is er ooit een tijd dat je wilt overwegen om dit aminozuur aan te vullen? We staan ​​op het punt om een ​​kijkje te nemen in bepaalde gevallen waarin een supplement nuttig kan zijn en ook meer te leren over hoe u gemakkelijk valine kunt krijgen in een gezond, goed afgerond dieet.

Wat is Valine? Rol in het lichaam

 1. In 1901 was de Duitse chemicus Emil Fischer de eerste persoon die valine isoleerde uit caseïne, een eiwit dat voorkomt in zuivelproducten en moedermelk. Het is een bouwsteen van zowel plantaardige als dierlijke eiwitten.

 2. Het wordt meestal in eiwitten gevonden.

 3. L-valine is ook een van de verschillende zogenaamde "essentiële aminozuren" voor zowel de mens als alle zoogdieren en vogels. De lichamen van zoogdieren en vogels kunnen het niet maken, dus moeten ze het uit voedselbronnen halen. Een interessant feit over valine is dat het kan worden gesynthetiseerd in micro-organismen en planten uit pyruvinezuur, een product van de afbraak van koolhydraten, eiwitten en vetten.

 4. Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten en kunnen worden ingedeeld in drie groepen, waaronder essentiële, niet-essentiële en voorwaardelijke aminozuren. Hoe verschillen deze groepen?

 5. Valine is niet-polair (wat betekent dat het geen lading heeft) en het smeltpunt van de valine is 568 graden Fahrenheit (298 graden Celsius). Het is een hydrofoob aminozuur, dus het stoot watermoleculen af ​​en de chemische formule is C5H11NO2. Hoe ziet valinestructuur eruit? Het is een aminozuur met vertakte keten (BCAA). Dit betekent dat de koolstofstructuur wordt gemarkeerd door een vertakkingspunt. Als een molecuul lijkt het op de letter "Y."

 6. Bepaalde essentiële aminozuren, met name leucine, isoleucine en valine, worden beschouwd als BCAA's en de "vertakte keten" is een verwijzing naar de vergelijkbare chemische structuur van deze drie aminozuren. BCAA's staan ​​bekend om hun vermogen om de opbouw van eiwitten in spieren aan te moedigen en mogelijk spierafbraak te verminderen. Ze lijken ook problematische hersencelberichten te ontmoedigen die kunnen voorkomen bij mensen met bepaalde ernstige gezondheidsproblemen, waaronder leverziekte en anorexia.

 7. Naast het bevorderen van spiergroei en weefselherstel, is een andere valinefunctie het vermogen om zowel spiercoördinatie als mentale kracht te ondersteunen terwijl het een emotioneel rustige staat bevordert. Het is ook de sleutel tot optimale groei bij kinderen.

Voordelen van Valine

 1. Atleten en bodybuilders staan ​​vooral bekend om hun aanvulling met dit aminozuur vanwege het vermogen om spierafbraak te voorkomen en atletische prestaties te stimuleren. Hoe bereikt het dit? Het helpt de spieren te voorzien van extra glucose voor energieproductie tijdens intensieve training.

 2. Studies met zowel menselijke als dierlijke proefpersonen ondersteunen dit voordeel. Een klinische studie die in 2017 werd gepubliceerd, constateert dat acute suppletie van BCAA's (0,087 g / kg) de snelheid van herstel in isometrische kracht en waargenomen spierpijn verhoogde in vergelijking met placebo na een op hypertrofie gebaseerde trainingssessie bij door dieet gecontroleerde, door weerstand getrainde atleten.

 3. In een ander onderzoek gepubliceerd in 2018 in het wetenschappelijke tijdschrift Bioscience, Biotechnology and Biochemistry werd specifiek gekeken naar de effecten van valine op proefdieren tijdens inspanning. De resultaten van de studie tonen aan dat acute suppletie van valine, maar niet leucine of isoleucine (de andere BCAA's), "effectief is voor het handhaven van leverglycogeen en bloedglucose en het verhogen van spontane activiteit na inspanning, wat zou kunnen bijdragen aan de vermindering van vermoeidheid tijdens inspanning. . "

 4. Suppletie met aminozuren met vertakte ketens is ook voor het volgende met enig succes gebruikt:

Valine bijwerkingen

 1. Het is belangrijk om de aanbevolen productdoseringen van L-valine aan te houden, omdat te grote hoeveelheden hallucinaties en een huidkruipend gevoel kunnen veroorzaken. Overmatige valine kan ook hoge concentraties giftige ammoniak in het lichaam veroorzaken, samen met een verminderde lever- en nierfunctie.

 2. Mogelijke bijwerkingen van suppletie met BCAA's omvatten in het algemeen ook misselijkheid, braken, diarree, opgeblazen gevoel, vermoeidheid en coördinatieverlies. Om deze reden moeten mensen die L-valine aanvullen vooral voorzichtig zijn bij het rijden of betrokken zijn bij andere activiteiten die motorische coördinatie vereisen. Zelden kunnen aminozuren met vertakte ketens leiden tot hoge bloeddruk, hoofdpijn of huidbleken.

Valine Foods and Supplements

 1. Dat is het zeker, daarom (zoals je eerder hebt geleerd) moet je het uit voedsel en / of supplementen halen.

 2. Hoogwaardige voedingsmiddelen zijn onder meer:

 3. L-valinesupplementen worden gewoonlijk door gewichtheffers en sporters genomen als onderdeel van hun trainingsroutines. Mensen die hun valine-inname via supplementen willen verhogen, hebben een paar opties. Een optie is om L-valine zelf te nemen. Je kunt ook BCAA-supplementen nemen die zorgen voor een evenwicht tussen de aminozuren L-leucine, L-isoleucine en L-valine. Zowel wei-eiwit als ei-eiwitsupplementen bevatten ook BCAA's.

Hoe het te gebruiken + dosering

 1. De meest opvallende tekenen van een valinetekort zijn neurologische defecten in de hersenen. De meeste mensen consumeren echter voldoende hoeveelheden van dit essentiële aminozuur (ongeveer 25-65 milligram per 2,2 pond lichaamsgewicht) via hun voeding. Iemand die waarschijnlijk een tekort heeft aan valine, is iemand die in het algemeen een tekort heeft aan eiwitten.

 2. Van atleten die aan intensieve trainingsactiviteiten deelnemen, is bekend dat ze een dagelijkse inname van L-leucine, L-valine en L-isoleucine aanvullen om spierverlies te voorkomen en spiergroei te vergroten.

 3. L-valine kan alleen worden ingenomen, maar het wordt aanbevolen om het samen met de andere BCAA's, leucine en isoleucine in te nemen. Een veel voorkomende aanbeveling is om te zoeken naar producten met een verhouding van 2: 1: 1 van leucine: isoleucine: valine.

 4. Momenteel is er onvoldoende bewijs om een ​​optimale dosis valinesuppletie te ondersteunen. Het is ook onduidelijk welke gezondheidstoestanden duidelijk aanvulling met dit aminozuur rechtvaardigen.

Valine Recepten

 1. Als u uw inname van valine wilt verhogen, zijn hier enkele heerlijke recepten met voedingsmiddelen met een hoog valine-gehalte als de sterren:

Voorzorgsmaatregelen

 1. Praat met uw zorgverlener voordat u l-valine aanvult, vooral als u een medische aandoening heeft en / of momenteel medicijnen gebruikt.

 2. Het gebruik van een enkel aminozuursupplement kan leiden tot een negatieve stikstofbalans. Dit kan de werking van uw metabolisme verminderen en kan uw nieren ook harder laten werken. Bij kinderen kan het nemen van enkele aminozuursupplementen groeiproblemen veroorzaken. Over het algemeen wordt het meestal afgeraden om gedurende langere tijd hoge doses van enkele aminozuren te nemen.

 3. Mensen met de volgende aandoeningen moeten suppletie met BCAA's vermijden:

 4. Het wordt ook geadviseerd dat mensen met een nier- of leverziekte geen grote hoeveelheden aminozuren mogen consumeren zonder eerst hun artsen te raadplegen. Kinderen mogen BCAA's niet aanvullen tenzij op advies van hun arts. Als u een operatie ondergaat, stop dan met het aanvullen met L-valine minstens twee weken van tevoren.

Laatste gedachten

 1. Lees verder: Voordelen van L-Glutamine Leaky Gut MetabolismDonate - BNB: bnb16ghhqcjctncdczjpawnl36jduaddx5l4eysm5c