Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Van asperges naar ACV: 10 voedingsmiddelen om uw darmen te kalmeren

De onderste regel

 1. Een uitgebalanceerd darmmicrobioom is essentieel voor een optimale spijsvertering, opname van voedingsstoffen en eliminatie. Het ondersteunt ook een gezonde ontstekingsreactie en houdt ons immuunsysteem sterk. Vertaling: Je gevoel is belangrijk.

 2. Veel ziekten kunnen worden herleid tot een onbalans in de darm - dus hoe zorgen we ervoor dat de onze in goede staat is?

 3. Begin met het eten van voedsel dat uw darmwand kan repareren en versterken. Maak ook gebruik van bronnen van pre- en probiotica, zodat je genoeg goede bacteriën hebt.

 4. Beschouw probiotica als gezonde darmbacteriën, terwijl prebiotica (onverteerbare vezels) voedsel is voor de probiotica. Net als wij hebben probiotica brandstof nodig om hun werk goed te kunnen doen.

 5. Laten we eens kijken hoe sommige van deze krachtige voedingsmiddelen onze darmen kunnen helpen genezen, helpen bij de spijsvertering en een gezond ecosysteem creëren zodat we ons op ons best kunnen voelen en voelen!

1. Zuurkool

 1. Zuurkool ("zure witte kool" in het Duits) is gefermenteerde kool die het lichaam van veel goede bacteriën voorziet. Het hoge vezelgehalte van kool bestrijdt een opgeblazen gevoel en spijsvertering door uw spijsverteringssysteem soepel te houden.

 2. Tip van pro: zoek naar verse zuurkool in plaats van uit blik.

2. Asperges

 1. Asperges werken als een prebioticum: het bevat hoge niveaus van de onverteerbare vezelinuline, die gezonde bacteriën zoals bifidobacteriën en lactobacillen voedt. Asperges bevatten ook veel B-vitamines en ontstekingsremmende antioxidanten.

 2. Tip van pro: probeer het rauw te eten met andere crudites en dip voor maximale prebiotische effecten.

3. Ananas

 1. Ananas bevat een enzym bromelaïne, dat werkt als een hulpmiddel bij de spijsvertering en helpt eiwitten uit grote voedselmoleculen af ​​te breken in kleinere peptiden.

 2. Studies hebben gesuggereerd dat bromelaïne pijn en ontsteking in het hele lichaam (vooral de sinusweefsels) tegengaat en de secretie van pro-inflammatoire cytokines vermindert die de darmwand kunnen beschadigen.

 3. Pro-tip: ik eet graag ananas in zijn geheel en voeg het toe aan smoothies en sappen zoals deze Immune-Boosting Green Juice!

4. Ui

 1. Rauwe uien zijn een geweldige bron van prebiotica en bevatten quercetine (een sterke antioxidant) die schadelijke vrije radicalen in het lichaam bestrijdt. Uien bevatten ook chroom (dat de insulineproductie verhoogt) en vitamine C (dat een sterk immuunsysteem ondersteunt).

 2. Pro-tip: snijd de uien in blokjes en leg ze in salades, dressings en sauzen, of snijd ze in salades of vegetarische hamburgers.

5. Knoflook

 1. Rauwe knoflook is een ander uitstekend prebiotisch voedsel met veel inuline, dat de goede bacteriën in de darm voedt.

 2. Knoflook zit boordevol tonnen voedingsstoffen, waaronder mangaan, vitamine B-6, vitamine C, selenium en veel actieve stoffen, zoals allicine. Allicin is een krachtige ziektebestrijdende stof die ontstaat nadat knoflook wordt geplet of gehakt.

 3. Tip van pro: voeg rauwe knoflook toe aan guacamole, hummus, sauzen en dressings zoals deze romige Tahini-dressing.

6. Bottenbouillon

 1. Bottenbouillon geneest de darmwand, wat op zijn beurt de immuunsysteemfunctie en een gezonde ontstekingsreactie ondersteunt.

 2. Bottenbouillon bevat een verscheidenheid aan mineralen en genezende verbindingen zoals gelatine, collageen en de aminozuren proline, glutamine en arginine, die helpen de darmwand af te dichten, de permeabiliteit te verminderen, ontstekingen te bestrijden en boost het immuunsysteem.

 3. Tip van pro: kook een grote partij van deze heerlijke groentesoep met bouillonbouillon en pak deze de hele dag door voor lunch of slokje.

7. Appelcider azijn

 1. Appelazijn helpt ons voedsel af te breken en te verteren door spijsverteringssappen te stimuleren en de maagzuurproductie te verhogen.

 2. Het heeft ook antivirale en antimicrobiële eigenschappen, waardoor de groei van de bacteriën die we niet in het maagdarmkanaal willen leven, wordt verminderd en het lichaam helpt overtollige gist te verwijderen.

 3. Deze belangrijke rollen ondersteunen een gezond microbioom en immuunsysteem.

 4. Tip van pro: probeer vóór het braden appelazijn aan saladedressings of groenten toe te voegen, zoals in dit recept van Geroosterde Spruitjes.

8. Kimchi

 1. Het gistingsproces van groenten dat wordt gebruikt om kimchi te maken, verbetert niet alleen de smaak, maar produceert ook de levende en actieve probiotische culturen die de darmintegriteit bevorderen.

 2. Dit Koreaanse bijgerecht levert grote hoeveelheden vezels en krachtige antioxidanten en ontgift op natuurlijke wijze het lichaam.

 3. Tip van pro: integreer deze delicatesse in uw volgende lunch- of dinerkom. Rijst plus groenten plus kimchi is gelijk aan één heerlijk diner!

9. Gember

 1. Gember helpt de maag te kalmeren en te ontspannen, misselijkheid te verlichten en darmaandoeningen te verlichten. Het biedt niet alleen een natuurlijke bron van vitamine C, magnesium, kalium, koper en mangaan, gember helpt ook bij de spijsvertering en helpt een opgeblazen gevoel te voorkomen.

 2. Pro-tip: het toevoegen van gepelde gember aan thee en smoothies geeft ze een extra smaakvolle kick.

10. Paardenbloem Groenen

 1. Paardenbloemgreens zijn een van de meest ontgiftende voedingsmiddelen om te eten en ze zitten boordevol voedingsstoffen, vezels, antioxidanten en prebiotische voordelen die ons kunnen helpen sterk en gezond te blijven.

 2. Deze bladgroenten zitten boordevol vitamine A en K, calcium en ijzer en zijn een van mijn favoriete toevoegingen aan krachtige ontgiftende, ontstekingsbestrijdende groene sappen.

De afhaalmaaltijden

 1. Begin met het opnemen van sommige van deze voedingsmiddelen in uw dagelijkse regime. Een gezond lichaam en geest begint met een sterke darm!

 2. Nathalie is een geregistreerde diëtist en functionele geneeskunde voedingsdeskundige met een BA in psychologie aan de Cornell University en een MS in Clinical Nutrition aan de New York University. Ze is de oprichter van Nutrition by Nathalie LLC, een particuliere voedingspraktijk in New York City die zich richt op gezondheid en welzijn met behulp van een integrale aanpak, en All Good Eats, een merk voor sociale gezondheid en welzijn op sociale media. Als ze niet met haar klanten of mediaprojecten werkt, kun je haar reizen met haar man en hun mini-Aussie, Brady.

 3. Aanvullend onderzoek, schrijven en bewerken bijgedragen door Chelsey Fein.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407