Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Van darmgezondheid tot hennep: deze 7 dieettrends zullen 2019 domineren

De onderste regel

 1. Het begin van een nieuw jaar is wanneer iedereen voorspellingen begint te doen over wat er gaat komen.

 2. In de gezondheidsarena betekent dat proberen te voorzien welke diëten en voedingsrends trendsetters zullen zijn in het komende jaar.

 3. U.S. Nieuws en Wereldrapport is al binnen gesprongen. In hun jaarlijkse ranglijst van diëten die deze week werden vrijgegeven, vermeldde de publicatie het mediterrane dieet bovenaan.

 4. Hoewel het moeilijk kan zijn om te voorspellen wat er zal gebeuren, zijn hier enkele trends die op ieders radar lijken te lijken - althans tot nu toe.

Darmgezondheid

 1. Mindy Haar, PhD, de geassocieerde decaan van niet-gegradueerde zaken aan de New York Institute of Technology (NYIT) School of Health Professions, gelooft dat de darmgezondheid tractie zal blijven winnen.

 2. Probiotische pillen krijgen echter geen schijnwerpers.

 3. In zijn 2019-trendvoorspellingen zei Whole Foods dat houdbare probiotica - in items zoals notenboters en pasta's - een andere trend zullen zijn.

Plantaardige eiwitten

 1. Een aantal gezondheidsexperts is van mening dat 2019 het jaar is van het plantaardige eiwit.

 2. Gezondheid, het milieu en ethische zorgen zullen ertoe leiden dat meer mensen minder dierlijke eiwitten eten of overschakelen op plantaardig gecentreerde voeding, zei Haar.

 3. We zullen meer plantaardige opties zoals bonenpasta's en soja-, tofu- of quinoaburgers op de markt zien, voegde ze eraan toe.

 4. "Recente voedseltrends hebben de consumptie van avocado, boerenkool en quinoa verhoogd ... allemaal prachtige voedingsmiddelen met veel voedingsstoffen die niet mogen worden opgegeven," zei Haar. "Dit jaar zijn paardebloemgroenten, regenboogwortelen, bieten en amarant de nieuwe populaire kinderen op straat."

Intermitterend vasten

 1. De trend van het hete dieet voor 2019 heeft misschien niet te maken met het toevoegen of beperken van bepaald voedsel.

 2. Het eet misschien niet helemaal - althans tijdelijk.

 3. Beth Auguste, RD, een geregistreerde diëtistenvoedingsdeskundige uit Philadelphia, zei dat intermitterend vasten dit jaar populairder zal worden.

 4. Sommige onderzoeken hebben positieve gewichtsbehoudsresultaten aangetoond. Maar pas op, want vasten kan hormonen beïnvloeden.

 5. Intermitterend vasten is het beste voor vrouwen die de menopauze naderen, maar niet voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven.

Keto-dieet

 1. Dit eetplan stond in de kijker in 2018 en dat zal in 2019 doorgaan, zei Auguste.

 2. "Koolhydraatarme diëten werken en dit is weer een iteratie," voegde ze eraan toe.

 3. Maar Auguste beveelt het keto-dieet niet aan voor degenen die zichzelf op de lange termijn niet zien vasthouden aan een koolhydraatarm dieet.

 4. Rachel Fine, een geregistreerde diëtist uit New York City, wil dat mensen oppassen voor de trend van het keto-dieet.

 5. Voor gewichtsverlies en -management verhogen vetrijke diëten niet alleen de totale vetverbranding.

 6. "In plaats van vetverbranding via het dieet te manipuleren, is conditionering en training de beste manier om de vetverbranding van het lichaam te verhogen," zei ze.

 7. Boete opgemerkt dat de metabolieten geproduceerd uit koolhydraatmetabolisme nodig zijn voor vetmetabolisme.

 8. "De twee gaan hand in hand", zei ze en voegde eraan toe dat mensen koolhydraten en vetten in hun voeding nodig hebben voor een optimaal gewichtsbeheer.

 9. Studies gaan steeds heen en weer over de voor- en nadelen van het proberen van het keto-dieet.

Hennep aan de horizon

 1. Cannabis en cannabidiol zullen naar verwachting een groeiende trend zijn, met name als het gaat om hennep, zegt Mirna Sharafeddine, RHN en Jenni Bourque, RHN, voedingsdeskundigen uit Canada.

 2. Hennep kan worden gebruikt om verschillende voedingsproducten te maken, zoals hennepzaden en hennepzaadolie.

 3. Gebruikers zeggen dat ze van de ontstekingsremmende effecten van de stof houden.

 4. Whole Foods vermeldde hennep ook als een topvoedseltrend voor 2019.

 5. "Hennepharten, zaden en oliën zijn niets nieuws voor liefhebbers van voeding en lichaamsverzorging - ze zitten in alles, van wafelmix tot gedroogde pasta's," verklaarde het bedrijf. "Maar een nieuwe interesse in de potentiële voordelen van andere delen van hennepplanten laat veel merken de bloeiende cannabis-biz verkennen."

 6. Whitney Stuart, een geregistreerde diëtistenvoedingsdeskundige uit Texas, was het daarmee eens.

Breng de bittertjes binnen

 1. Bitter voedsel zoals asperges, komkommers, grapefruit en cacao zal het komende jaar populairder zijn in diëten, volgens Ann Louise Gittleman, PhD, een voedingsdeskundige gevestigd in New York.

 2. "Meerdere keren per dag bittertjes in je dieet verwerken is een must," voegde ze eraan toe.

Un-dieet

 1. Voedingstrends zijn één ding, maar specifieke diëten zijn iets heel anders.

 2. Kathleen Meehan, een geregistreerde diëtistenvoedingsdeskundige uit Houston, hoopt dat intuïtief eten diëten allemaal samen vervangt.

 3. "Ik hoop dat mensen de nutteloosheid van diëten in 2019 beginnen te erkennen", zei Meehan, die zichzelf een diëtist zonder dieet noemt.

 4. Diëten kunnen ook schadelijk zijn voor ons lichaam, wat leidt tot verhoogde ontevredenheid over het lichaam, gewichtsveranderingen en ongeordend eten. "Intuïtief eten is geen trend. Het is een anekdote voor alle rages en trends," zei Meehan.

 5. Deze eetpraktijk is niet bedoeld om af te vallen, maar is bedoeld om het bewustzijn en de eetervaring van een individu te vergroten.

 6. "Ik hoop dat in 2019 meer mensen de voedingsmentaliteit zullen weggooien en zich zullen concentreren op wat hen helpt zich goed te voelen," zei Meehan.

 7. Ze voegde eraan toe dat ze hoopt dat mensen leren hun lichaam te respecteren en vrede met voedsel te sluiten omdat het hen een goed gevoel geeft - niet omdat ze willen afvallen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407