Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Vegetarische bronnen van B-vitamines

Overwegingen

 1. Alle B-vitamines zijn belangrijk voor de groei en ontwikkeling van uw lichaam. Zonder de juiste hoeveelheid in uw dieet, zou u problemen kunnen hebben met spier- en zenuwfunctie, de ontwikkeling van rode bloedcellen en nog veel meer. Alle B-vitamines zijn te vinden in dierlijke producten, evenals sommige verrijkte voedingsmiddelen, dus vegetariërs krijgen misschien niet genoeg van elke vitamine. Als u het risico loopt op een tekort, let dan goed op het voedsel dat u eet om er zeker van te zijn dat u de juiste hoeveelheid van alle B-vitamines binnenkrijgt.

Vitamine B-1

 1. Thiamine of vitamine B-1 is betrokken bij het metabolisme van koolhydraten en de productie van energie. Vegetarische bronnen zijn volle granen, verrijkte broden en meel, gedroogde bonen, noten en zaden, erwten en eieren.

Vitamine B-2

 1. Vitamine B-2, of riboflavine, werkt samen met andere B-vitamines om rode bloedcellen te produceren en energie te genereren door koolhydraten af ​​te breken. U vindt riboflavine in groene bladgroenten, bonen, noten, eieren en zuivelproducten.

Vitamine B-3

 1. Avocado's, eieren, bonen, noten en aardappelen bevatten allemaal vitamine B-3, ook bekend als niacine. Door voldoende van deze voedingsmiddelen te eten, werken de zenuwen goed.

Vitamine B-5

 1. Pantotheenzuur, ook bekend als vitamine B-5, is noodzakelijk voor het metabolisme van voedsel en de productie van hormonen en cholesterol. Het kan worden gevonden in avocado's, broccoli, boerenkool, kool, eieren, bonen en linzen, champignons, volkoren granen en zuivelproducten.

Vitamine B-6

 1. Ook bekend als pyridoxine, is vitamine B-6 betrokken bij de productie van bloedcellen en de hersenfunctie. Avocado's, bananen, bonen, noten en volle granen zijn allemaal bronnen van vitamine B-6.

Vitamine B-7

 1. Biotine wordt gevonden in chocolade, eidooiers, verrijkte granen, bonen, noten en melk en is betrokken bij de afbraak van eiwitten en koolhydraten voor energie. En het speelt een cruciale rol bij de productie van cholesterol en hormonen.

Vitamine B-9

 1. Foliumzuur, ook bekend als vitamine B-9, helpt geboorteafwijkingen te voorkomen vanwege zijn rol in de productie en reparatie van DNA. Vegetarische bronnen zijn asperges, broccoli, bieten, bonen en linzen, groene bladgroenten, verrijkte granen, sinaasappels en verrijkt sinaasappelsap, pinda's en tarwekiemen. Foliumzuur is de synthetische vorm van foliumzuur en wordt toegevoegd aan verrijkte voedingsmiddelen en sappen. De Harvard School of Public Health en het Institute of Medicine raden af ​​om te veel foliumzuur te halen uit verrijkte voedingsmiddelen en supplementen. Focus in plaats daarvan op natuurlijk folaat dat in voedingsmiddelen voorkomt.

Vitamine B-12

 1. Vitamine B-12 wordt gebruikt bij de productie van rode bloedcellen en is nodig voor de zenuwfunctie. Het kan worden gevonden in eieren en zuivelproducten, evenals verrijkte granen en sojamelk. De grootste zorg is voor vegetariërs die geen eieren en zuivelproducten eten, omdat ze onvoldoende vitamine B12 uit andere bronnen kunnen halen. Het toevoegen van andere vegetarische opties zoals voedingsgist, verrijkte vleesvervangers en supplementen kan vegetariërs helpen de aanbevolen hoeveelheden te krijgen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407