Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Veroorzaakt chocolade constipatie?

De onderste regel

 1. Weinig voedingsmiddelen zijn zo geliefd als chocolade. We geven het aan onze geliefden op Valentijnsdag en bakken er stukjes van in koekjes. Zoveel als mensen van chocolade houden, schrijven sommige mensen er één aandoening aan toe. Veel mensen zeggen dat chocolade hen verstopt maakt. Toen onderzoekers een groep mensen met chronische constipatie of het prikkelbare darmsyndroom (IBS) vroegen, welk voedsel hun symptomen veroorzaakte, noemden de meesten chocolade als de dader.

 2. Is het waar? Kan deze zoete traktatie zo'n nare bijwerking veroorzaken? Of verschilt de perceptie van de realiteit? Hier is een blik op het verband tussen chocolade en constipatie.

Wat is constipatie?

 1. Constipatie treedt op wanneer u niet zoveel stoelgang hebt als gewoonlijk. Het is technisch gedefinieerd als minder dan drie stoelgangen per week.

 2. Mensen met verstopping produceren harde, droge ontlasting die langzamer door de darmen bewegen. Hoewel constipatie niet levensbedreigend is, kan het ongemakkelijk zijn. Samen met buikpijn en een opgeblazen gevoel, kunt u aambeien en tranen in uw anus ontwikkelen als u lange tijd verstopt bent.

Wat veroorzaakt constipatie?

 1. Constipatie komt vaak voort uit problemen met uw dieet. Vezel en water maken ontlasting zachter en gemakkelijker door te geven. Als je niet genoeg vezels of water binnenkrijgt, kun je constiperen.

 2. Sommige geneesmiddelen kunnen constipatie veroorzaken als bijwerking. Waaronder:

 3. Constipatie kan ook voortkomen uit een van deze gezondheidsproblemen:

 4. Soms is constipatie een tijdelijk gevolg van een levensverandering. Veel vrouwen ontwikkelen constipatie tijdens de zwangerschap als gevolg van veranderende hormoonspiegels. Sommige mensen raken alleen verstopt als ze reizen. Naarmate je ouder wordt, vertraagt ​​de beweging in je darmen en heb je meer kans op constipatie.

Hoe beïnvloedt chocolade constipatie?

 1. Studies hebben niet bevestigd dat chocolade constipatie veroorzaakt, hoewel sommige mensen beweren dat ze na het eten meer moeite hebben om naar het toilet te gaan. Het is misschien niet de cacao die de schuld heeft. Constipatie kan het gevolg zijn van andere ingrediënten in de chocolade. Chocoladerepen en cakes bevatten bijvoorbeeld melk, wat sommige mensen constiperend vinden.

 2. Chocolade bevat ook cafeïne, wat kan bijdragen aan uitdroging. Een gebrek aan water in je darmen maakt ontlasting droog en moeilijker te passeren. Met chocolade gevulde voedingsmiddelen bevatten meestal veel suiker, wat ook zwaar kan zijn voor je darmen. Suiker vervangt vaak gezonder, vezelrijk voedsel in uw dieet dat uw darmen regelmatig in beweging houdt.

Welke invloed heeft chocolade op verschillende groepen mensen?

 1. De reactie van uw lichaam op chocolade kan afhangen van welke andere aandoeningen u heeft. Chocolade kan bijvoorbeeld constipatie veroorzaken bij mensen met PDS. Ongeveer 10 tot 15 procent van de Amerikanen heeft IBS, volgens het National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases. Waarom chocolade kan bijdragen aan constipatie bij mensen met PDS is niet duidelijk.

 2. Terwijl chocolade voor sommige mensen constipeert, kunnen cacao of componenten ervan daadwerkelijk helpen bij constipatie bij andere mensen. In een studie uit 2006, gepubliceerd in het tijdschrift Pediatrics, gaven onderzoekers cacaodoppen, die de buitenkant zijn van de cacaobonen die worden weggegooid bij chronisch verstopte kinderen. De kaf, rijk aan vezels, hielp de kinderen vaker naar het toilet te gaan en maakte het gemakkelijker om dit te doen.

Hoeveel chocolade kunt u eten zonder verstopt te raken?

 1. Of u chocolade moet eten en hoe vaak u dit moet eten, hangt af van de invloed die het op u heeft. Als chocolade geen constipatie lijkt te veroorzaken, is er geen reden om te stoppen met eten. Je moet chocolade echter met mate eten omdat het veel vet en calorieën bevat.

 2. Als u van constipatie lijkt te raken door chocolade, probeer het dan uit uw dieet te verwijderen en kijk of dat helpt. Als je je eenmaal beter voelt, kun je langzaam beetje bij beetje de chocolade opnieuw invoeren en kijken of je weer constipatie krijgt.

Wanneer verdwijnt constipatie?

 1. Als uw constipatie rechtstreeks te wijten is aan chocolade, zou deze moeten verdwijnen zodra u cacao-bevattende voedingsmiddelen uit uw dieet verwijdert. Als u echter stopt met het eten van chocolade en uw constipatie aanhoudt, kan iets anders de aandoening veroorzaken. Mogelijk moet u ander voedsel verwijderen om de bron te vinden of uw arts raadplegen voor advies.

Constipatie voorkomen

 1. Een van de beste manieren om constipatie te voorkomen, is een paar wijzigingen in uw dieet aanbrengen. Eet vezelrijk voedsel, zoals fruit, groenten en volle granen. Vezel voegt bulk toe aan uw ontlasting, waardoor ze gemakkelijker te passeren zijn. Volwassenen moeten elke dag ongeveer 22 tot 34 gram vezels in hun dieet krijgen.

 2. U moet ook uw dagelijkse waterinname verhogen. Vloeistof helpt bij ontlasting.

 3. Oefening moet samengaan met een dieet. Fitness is goed voor elk deel van je lichaam. Actief blijven optimaliseert een gezonde darmfunctie.

 4. Haast u ook niet naar badkamerbezoeken. Ga zitten en geef jezelf de tijd om te gaan, zodat je weet dat je je darmen volledig hebt geleegd.

 5. Als deze levensstijlsuggesties niet werken, kunt u een laxeermiddel proberen om u te helpen. Laxeermiddelen zijn zonder recept verkrijgbaar en zijn er in verschillende vormen:

 6. Stimulerende laxeermiddelen zijn ook een optie. Merken zijn Correctol, Dulcolax en Senokot. Deze werken door ontlasting door de darm te bewegen door spiercontracties te activeren. Deze laxeermiddelen zijn strenger dan de andere soorten en kunnen bijwerkingen veroorzaken zoals buikkrampen en diarree. Daarom moet u niet langdurig stimulerende laxeermiddelen gebruiken.

 7. Uw arts kan ook medicijnen voorschrijven of andere behandelingen voorstellen om uw constipatie te verlichten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407