Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Vijf mogelijke gezondheidsvoordelen van ananassap

Vijf mogelijke gezondheidsvoordelen van ananassap

 1. Ananas, genoemd naar de gelijkenis met een dennenappel, wordt al lang gebruikt als een oude remedie voor spijsverteringsproblemen en ontstekingen. Het is ook onderzocht op zijn potentiële voordelen voor het immuunsysteem en het vermogen om de genezingstijd te verminderen.

 2. Er zijn meer dan 100 verschillende soorten ananas, maar slechts acht soorten worden commercieel geteeld.

 3. In dit artikel onderzoeken we enkele van de gezondheidsvoordelen die gepaard kunnen gaan met het drinken van ananassap. We kijken ook naar enkele tips voor het toevoegen van ananassap aan een dieet, en een aantal dingen om rekening mee te houden bij de inname van sap.

Voordelen

 1. Ananas, genoemd naar de gelijkenis met een dennenappel, wordt al lang gebruikt als een oud huismiddel voor spijsverteringsproblemen en ontstekingen. Het is ook onderzocht op zijn potentiële voordelen voor het immuunsysteem en het vermogen om de genezingstijd te verminderen.

 2. Er zijn meer dan 100 verschillende soorten ananas, maar slechts acht soorten worden commercieel geteeld.

 3. In dit artikel onderzoeken we enkele van de gezondheidsvoordelen die gepaard kunnen gaan met het drinken van ananassap. We kijken ook naar enkele tips voor het toevoegen van ananassap aan een dieet, en een aantal dingen om rekening mee te houden bij de inname van sap.

1. Het immuunsysteem stimuleren

 1. In een onderzoek in de Filippijnen onderzochten onderzoekers de effecten van ananas op schoolgaande kinderen.

 2. Degenen die dagelijks ingeblikte ananas kregen, ontwikkelden minder virale en bacteriële infecties dan degenen die geen ingeblikte ananas aten. Hun hersteltijd van deze ziekten werd ook verkort.

2. Spijsvertering

 1. Bromelaïne is een enzym in de ananasstam en sap dat helpt eiwitten af ​​te breken en te verteren. Van bromelaïne in capsulevorm is ook aangetoond dat het zwelling, blauwe plekken, genezingstijd en pijn na de operatie vermindert.

 2. Het consumeren van ananassap en ananassap levert echter niet voldoende bromelaïne om te worden gebruikt als medische behandeling voor genezing. Gebruikelijke verwerkingsprocedures die worden gebruikt bij het maken van ananassap, verminderen de hoeveelheid bromelaïne in het sap aanzienlijk.

3. Kanker

 1. Eén laboratoriumstudie, waarbij vers ananassap werd gebruikt, ontdekte dat het sap uit de kern, de stengel en het vlees alle groei van de eierstok- en darmkankercellen onderdrukte.

 2. Nader onderzoek bij mensen moet worden uitgevoerd voordat verbindingen tussen ananassap en kanker worden gemaakt.

 3. Volgens de Harvard School of Public Health's Department of Nutrition kan beta-caroteen een beschermende rol spelen tegen prostaatkanker.

 4. In een andere studie bleken mensen die meer bètacaroteenbevattend voedsel aten dan anderen een verlaagd risico te hebben op het ontwikkelen van darmkanker.

4. Huid

 1. Ananassap bevat vitamine C en bètacaroteen. Deze antioxidanten kunnen helpen om huidschade veroorzaakt door de zon en vervuiling te bestrijden, rimpels te verminderen en de algehele huidtextuur te verbeteren.

 2. Vitamine C helpt ook bij de collageenvorming, een veel voorkomend eiwit in het lichaam dat de huid zijn sterkte en structuur geeft.

5. Ogen

 1. Een onderzoek wees uit dat diëten die rijk zijn aan vitamine C het risico op cataractvorming met een derde kunnen verminderen. De onderzoekers onderzochten de effecten van dergelijke diëten in 1000 paar vrouwelijke tweelingen in het Verenigd Koninkrijk.

 2. De vloeistof in het oog bevat vitamine C, en een dieet rijk aan vitamine C kan helpen om die vloeistof te behouden en de afbraak die tot staar leidt te voorkomen.

Nutrition

 1. Volgens het Department of Agriculture Agricultural Research Service van de Verenigde Staten bevat een kopje (250 gram) ongezoet ananassap in blik:

 2. Eén kopje ananassap levert 63 procent van de dagelijkse behoefte van een volwassene aan mangaan, 42 procent van hun dagelijkse vitamine C en 10 procent of meer thiamine, vitamine B-6 en folaat.

 3. Ananas bevat ook de volgende voedingsstoffen:

Diet

 1. Mensen moeten zeker letten op de portiegrootte als het gaat om alle vruchtensappen. Hoewel ze vitamines en mineralen bevatten, bevatten ze ook veel koolhydraten en suikers.

 2. Ananassap heeft een natuurlijk zoete maar scherpe smaak. Het is het gezondst om ananassap te kiezen dat geen toegevoegde suiker bevat.

 3. Mensen kunnen proberen thuis hun eigen ananassap te maken om de meeste voedingswaarde te krijgen. Het verwerken en bewaren van sap vermindert vaak het gehalte aan voedingsstoffen.

 4. Wanneer iemand zijn eigen sap maakt, kunnen ze er zeker van zijn dat er geen conserveermiddelen of zoetstoffen zijn toegevoegd. Mensen kunnen er ook zeker van zijn dat ze de meeste voedingsstoffen uit het rijpe fruit halen.

Voorzorgsmaatregelen

 1. Sommige mensen kunnen tederheid of ongemak in de mond, lippen of tong ervaren na het nuttigen van ananassap vanwege het enzym bromelaïne. Extreem hoge blootstelling aan bromelaïne kan huiduitslag, braken en diarree veroorzaken.

 2. Bromelaïne kan ook interfereren met sommige medicijnen, waaronder enkele soorten van de volgende medicijnen:

 3. De zuurgraad in ananas en ander citrus- of tropisch fruit kan een toename van brandend maagzuur of reflux veroorzaken bij mensen met een aandoening die gastro-oesofageale refluxziekte (GERD) wordt genoemd.

 4. Het consumeren van te veel kalium kan schadelijk zijn voor mensen wier nieren niet volledig functioneel zijn. Als iemands nieren niet in staat zijn om overtollig kalium uit het bloed te verwijderen, kan dit fataal zijn.

 5. Te veel kalium kan ook bètablokkers verstoren, een medicijn dat wordt voorgeschreven voor hartaandoeningen.

 6. Mensen met een latexallergie zijn eerder dan anderen allergisch voor ananas. De symptomen van latexallergie kunnen variëren van mild tot ernstig en kunnen het volgende omvatten:

 7. Iedereen die deze symptomen ervaart na het nuttigen van ananassap, moet een arts raadplegen.

 8. Artikel laatst herzien vóór za 22 april 2017. Bezoek onze categoriepagina Aanvullende geneeskunde / alternatieve geneeskunde voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld u aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Aanvullende geneeskunde / Alternatieve geneeskunde. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 9. Gani, M.B.A., Nasiri, R., Hamzehalipour Almaki, J., Majid, F. A. A., Marvibaigi, M., ... Mashudin, M. (2015, september). In vitro antiproliferatieve activiteit van verse ananassappen op cellijnen van eierstok- en darmkanker [!Abstract

 10. Okuyama, Y., Ozasa, K., Oki, K., Nishino, H., Fujimoto, S., Watanabe, Y. (2014, februari). Omgekeerde associaties tussen serumconcentraties van zeaxanthine en andere carotenoïden en colorectaal neoplasma in het Japans [!Samenvatting

 11. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 12. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407