Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Vijgen Gezondheidsvoordelen: voedingswaarde-informatie

Overzicht

 1. Vijgen zijn al eeuwen populair over de hele wereld. Ze zijn beide lekker en voedzaam. Recente studies hebben zelfs aangetoond dat ze nuttig kunnen zijn bij de behandeling van een reeks medische problemen, van diabetes tot eczeem.

 2. Overweeg om vijgen aan uw boodschappenlijst toe te voegen. Hier zijn enkele van de voordelen die deze vrucht u kan bieden.

Voedingsvoordelen van vijgen

 1. Vijgen, geliefd om hun zoete, milde smaak en meervoudig gebruik, bevatten weinig calorieën en hebben geen vet. Een grote, rauwe vijg heeft slechts 47 calorieën. Als je kilo's wilt afwerpen, zijn vijgen een prima vervanging voor ongezonde snacks (met mate).

 2. Zowel rauwe als gedroogde vijgen zijn goed voor u.

 3. Eén ons gedroogde vijgen heeft 3 gram vezels. Vezel kan constipatie helpen verlichten en u langer vol laten voelen. Het kan ook helpen het cholesterol te verlagen en de bloedsuikerspiegel onder controle te houden.

 4. Vijgen zijn een goede bron van calcium, die osteoporose en andere gezondheidsproblemen kunnen afweren. Je zult geen betere plantaardige bron van calcium vinden dan vijgen.

 5. Als je hoopt meer antioxidanten aan je dieet toe te voegen, kun je niet verkeerd gaan met vijgen. Volgens een studie uit 2005 hebben gedroogde vijgen "antioxidanten van superieure kwaliteit". Men denkt dat antioxidanten de celbeschadigende vrije radicalen in het lichaam verminderen. Voedingsexperts raden aan je antioxidantinname te verhogen door meer fruit en groenten zoals vijgen te eten.

 6. Vijgen zijn een van de rijkste plantaardige bronnen van een verscheidenheid aan vitamines en mineralen, waaronder:

 7. Dat alleen al is een goede reden om te overwegen een paar te snijden als onderdeel van een salade of ze toe te voegen aan een hartige chutney met diner.

Vijgen en diabetes

 1. Het zijn niet alleen de vruchten van deze struik die gezond zijn. Er zijn ook aanwijzingen dat de bladeren van de vijgenstruik kunnen helpen bij het reguleren van diabetes-symptomen. Een onderzoek uit 2016 bij ratten toonde aan dat ficusine, een extract van vijgenbladeren, de insulinegevoeligheid verbetert en andere antidiabetische eigenschappen heeft. En een dierstudie uit 2003 toonde aan dat vijgenextract kan bijdragen aan de behandeling van diabetes door het bloedvetzuur en vitamine E-niveau te normaliseren. Neem contact op met uw arts om te zien of vijgen een goede aanvulling kunnen zijn op uw algehele diabetesmanagementprogramma. Houd er rekening mee dat ze geen vervanging zijn voor gezond eten, medicijnen of bloedonderzoek.

Vijgen voordelen voor de huid

 1. In sommige tradities in de volksgeneeskunde worden vijgen gebruikt om verschillende huidproblemen te behandelen, zoals eczeem, vitiligo en psoriasis. Er zijn geen sluitende, wetenschappelijke studies geweest, maar anekdotisch bewijs en voorlopig onderzoek tonen veelbelovend.

 2. Vijgenboomlatex kan wratten verwijderen, volgens een vergelijkend onderzoek uit 2007. Voor de studie brachten 25 mensen vijgenboomlatex aan op gewone wratten aan één kant van hun lichaam. Wratten aan de andere kant waren bevroren (cryotherapie). Vijgenboomlatex was net iets minder effectief dan cryotherapie en veroorzaakte geen bijwerkingen.

 3. Rauwe vijgen kunnen worden gebruikt om een ​​voedend, antioxidantrijk gezichtsmasker te maken. Pureer eenvoudig de vijgen en breng het in een cirkelvormige beweging op je gezicht aan. Voeg 1 eetlepel yoghurt toe voor extra hydraterende voordelen. Laat het masker 10 tot 15 minuten intrekken en spoel grondig met lauw water. Gebruik geen vijgen op je huid als je allergisch bent voor latex! Fijngestampte vijgen zijn ook een populair middel tegen acne, maar er is geen wetenschappelijk bewijs dat ze werken.

 4. Vijgen zijn een goede bron van veel verrijkende vitamines, antioxidanten en mineralen. Verbetering van uw algehele gezondheid brengt uw huid vaak in balans en helpt bij uw bloedsomloop. Als je voelt dat je huid beter is als je meer vijgen eet, geniet ervan! Je lichaam zal je bedanken, en je huid misschien ook.

Vijgen voordelen voor haar

 1. Vijgen zijn een populair ingrediënt in veel shampoos, conditioners en haarmaskers. Aangenomen wordt dat de vrucht het haar versterkt en hydrateert en de haargroei bevordert. Wetenschappelijk onderzoek naar de voordelen van vijgen voor haar ontbreekt, maar er zijn aanwijzingen dat sommige vitamines en mineralen je haar gezond kunnen houden.

 2. In één onderzoek werd gekeken naar de rol van zink en koper bij haarverlies. Aangenomen wordt dat een tekort aan beide mineralen bijdraagt ​​aan haaruitval. Men denkt dat zink het herstel van de haarzakjes versnelt. Studieresultaten bevestigden dat haaruitval mogelijk verband houdt met een tekort aan zink, maar niet met koper.

 3. Een latere studie beoordeelde de voeding van vrouwen met haarverlies tijdens de menopauze. De studie geeft aan dat verschillende voedingsstoffen in vijgen helpen het haar gezond te houden. Ze bevatten:

Bijwerkingen van vijgen

 1. Fig. Allergieën en negatieve interacties tussen geneesmiddelen komen niet vaak voor, dus de meeste mensen kunnen zonder zorgen een gematigd aantal aan hun dieet toevoegen. Toch zijn er enkele mogelijke bijwerkingen waar u op moet letten.

 2. Volgens een onderzoek uit 2010 kunnen mensen die allergisch zijn voor rubberlatex of berkenpollen ook allergisch zijn voor vijgen. Vijgen maken deel uit van de moerbei (Moraceae) familie. Als je allergisch bent voor ander fruit in de moerbeifamilie zoals jackfruit, Osage-sinaasappel en suikerappel, kun je ook allergisch zijn voor vijgen.

 3. Vitamine K is een natuurlijk bloedverdikkingsmiddel. Gedroogde en rauwe vijgen bevatten veel vitamine K.Als u bloedverdunnende medicijnen zoals warfarine (Coumadin) gebruikt, is het belangrijk om uw vitamine K-inname van dag tot dag consistent te houden. Plan wanneer u vijgen gaat eten, zodat u uw gebruikelijke dagelijkse inname van vitamine K niet overschrijdt

 4. Vijgen kunnen bij sommige mensen een laxerend effect hebben. Dit kan constipatie helpen behandelen, maar het eten van te veel vijgen kan losse ontlasting of diarree veroorzaken. Als je merkt dat je na het eten van vijgen naar de badkamer rent, verminder dan je inname.

Recepten

 1. Profiteer van de gezondheidsvoordelen van vijgen in deze andere gezonde recepten:

Bottom line

 1. Door vijgen te eten, profiteert u van een aantal gezondheidsvoordelen. Overweeg deze week wat verse of gedroogde vijgen te kopen. Eet ze gewoon of probeer enkele van de bovenstaande recepten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407