Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voeding in een Basa-filet

Waarschuwing

 1. Basa-vis is een soort meerval die inheems is in Vietnam en Thailand en soms de rivierschoenmaker, swai, pangasius of bocourti wordt genoemd. Net als bij andere soorten meervallen, zijn basa rijk aan eiwitten, maar niet zo mager als tilapia en sommige andere vetarme vis. Basa kan nog steeds een gezonde aanvulling op uw dieet zijn, maar u moet er rekening mee houden dat verschillende kookmethoden de voedingskenmerken zullen veranderen. Bij het kiezen van geïmporteerde basa, adviseert de Monterey Bay Aquarium Seafood Watch op zoek naar filets van gekweekte vis. Gekweekte geïmporteerde basa bevat weinig verontreinigingen zoals kwik en wordt op een milieuvriendelijke manier grootgebracht.

Calorieën

 1. Basa-visfilets bevatten weinig calorieën, omdat een filet van 100 gram 90 calorieën bevat. Dit bedrag omvat slechts 4,5 procent van de dagelijks voorgestelde calorie-inname van 2.000. Als je op dieet bent, kunnen basafilets een goede keuze zijn, omdat het minder dan 10 minuten joggen of minder dan 11 minuten zwemmen kost om de calorieën in een 100-gram basa-filet te verbranden.

Fat

 1. Basa-filets zijn matig vetrijk, gezien het lage caloriegehalte. Elke filet van 100 gram bevat 4 gram vet, dus vet bestaat uit 40 procent van de calorieën in de filet. Slechts 1 gram van het vet is afkomstig van verzadigd vet, een soort vet dat uw cholesterolgehalte kan verhogen. Dieetvet bevat veel calorieën, maar is van vitaal belang voor een optimale gezondheid, omdat het uw lichaam helpt vitamines op te nemen en helpt bij de juiste groei en ontwikkeling.

Omega-3 vetzuren

 1. Ongeveer 2,6 tot 6,7 procent van het vetgehalte van een portie basa bestaat uit omega-3-vetzuren. Een hoge inname van deze vetzuren - in het bijzonder DHA of docosahexaeenzuur en EPA of eicosapentaeenzuur - is gekoppeld aan een verlaagd risico op hartaandoeningen. Om genoeg te krijgen, beveelt de American Heart Association aan dat je minstens twee 3,5 oz hebt. porties vis zoals basa elke week.

Protein

 1. Basa-filets zijn rijk aan eiwitten, omdat een filet van 100 gram 14 gram bevat. Deze hoeveelheid is meer dan twee keer het eiwit in een ei, maar een basa-filet bevat 50 minder calorieën dan twee eieren. Je lichaam heeft eiwitten nodig om de integriteit van je bestaande cellen en weefsels te behouden en nieuwe weefsels op te bouwen.

Koolhydraten

 1. Basa-filets bevatten geen koolhydraten, dus u kunt deze vis eten op een koolhydraatarm dieet. Hoewel koolhydraatarme diëten u kunnen helpen gewicht te verliezen, hoeft u koolhydraten niet tot een dieet te beperken.

Cholesterol

 1. Basa-filets bevatten relatief veel cholesterol, omdat een filet van 100 gram 50 mg cholesterol bevat. Deze hoeveelheid omvat 25 procent van de dagelijks voorgestelde limiet van 200 mg. Te veel cholesterol kan het risico op hartaandoeningen verhogen.

Sodium

 1. Basa-filets bevatten relatief weinig natrium, met 50 mg per filet. De dagelijkse aanbevolen inname van natrium is 2.300 mg, dus een basa-filet van 100 gram bevat slechts 2 procent van deze hoeveelheid.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407