Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingsfeiten met spaghetti squash: calorieën, koolhydraten en toepassingen

De onderste regel

 1. Spaghettipompoen is een levendige wintergroente genoten vanwege de nootachtige smaak en het indrukwekkende voedingsprofiel.

 2. Spaghetti squash is nauw verwant met pompoen, squash en courgette en komt in veel verschillende maten, vormen en kleuren, variërend van gebroken wit tot donkeroranje.

 3. Het bevat niet alleen weinig calorieën en zit boordevol voedingsstoffen, maar wordt ook geassocieerd met een aantal gezondheidsvoordelen.

 4. Dit artikel bespreekt de voeding, voordelen en mogelijke nadelen van spaghetti en biedt tips over hoe u het aan uw dieet kunt toevoegen.

Boordevol vitamines en mineralen

 1. Spaghettipompoen is een voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen, wat betekent dat het weinig calorieën bevat maar veel verschillende vitamines en mineralen.

 2. Met name spaghettipompoen is een goede bron van vezels, vitamine C, mangaan en vitamine B6.

 3. Eén kop (155 gram) gekookte spaghettipompoen levert de volgende voedingsstoffen (1):

 4. Spaghettipompoen bevat ook kleine hoeveelheden thiamine, magnesium, folaat, calcium en ijzer.

Rijk aan antioxidanten

 1. Antioxidanten zijn krachtige verbindingen die kunnen helpen vrije radicalen te bestrijden, waardoor oxidatieve stress wordt voorkomen en schade aan uw cellen wordt beperkt.

 2. Onderzoek toont aan dat antioxidanten kunnen helpen bij het voorkomen van chronische aandoeningen zoals hartaandoeningen, diabetes en kanker (2).

 3. Winterpompoensoorten zoals spaghettipompoen zitten boordevol antioxidanten.

 4. Met name winterpompoen biedt veel bètacaroteen - een krachtig plantenpigment dat kan helpen uw cellen en DNA te beschermen tegen schade (3, 4).

 5. Spaghettipompoen bevat ook veel vitamine C, dat ook als antioxidant fungeert en waarvan is aangetoond dat het een belangrijke rol speelt bij ziektepreventie (1, 5).

Kan helpen bij het bevorderen van spijsvertering

 1. Spaghettipompoen is een uitstekende bron van vezels. Een portie van 155 gram per portie bevat 2,2 gram - 9% van uw dagelijkse vezelbehoeften (1).

 2. Vezel beweegt langzaam door uw spijsverteringsstelsel en voegt bulk toe aan uw ontlasting, wat de regelmaat bevordert en constipatie verlicht (6).

 3. Het verhogen van uw vezelinname kan verschillende aspecten van de spijsvertering ten goede komen.

 4. Onderzoek suggereert zelfs dat een vezelrijk dieet gunstig kan zijn voor de behandeling van aandoeningen zoals diverticulitis, darmzweren, aambeien en gastro-oesofageale refluxziekte (GERD) (7).

 5. Door slechts één tot twee porties spaghettipompoen aan uw dieet toe te voegen, samen met een verscheidenheid aan andere vezelrijke voedingsmiddelen, kunt u de regelmaat verhogen en uw spijsvertering soepel houden.

Ondersteunt gewichtsverlies

 1. Spaghettipompoen bevat weinig calorieën maar veel vezels, waardoor het een gezonde optie is voor een goed afgerond dieet voor gewichtsverlies.

 2. Vezel ondersteunt gewichtsverlies door het legen van uw maag te vertragen en uw bloedsuikerspiegel te stabiliseren om honger en eetlust te verminderen (8, 9).

 3. Plus, met slechts 42 calorieën per portie (155 gram), kan spaghetti squash als een caloriearm alternatief in recepten zoals gratin, stoofschotels, lasagne of pastagerechten helpen gewichtsverlies te bevorderen.

 4. Eén kop (155 gram) gekookte spaghettipompoen bevat slechts 28% van de calorieën van één kop (242 gram) gekookte spaghetti (1).

Veelzijdig en lekker

 1. Spaghettipompoen is een wintergroente met een milde smaak en vezelige textuur die goed werkt in veel recepten.

 2. Het kan gemakkelijk worden gebakken, gekookt, gestoomd of zelfs in de magnetron voor een smakelijke en voedzame maaltijd.

 3. Het is met name een populair alternatief voor pasta, omdat het de hoeveelheid koolhydraten en calorieën van uw maaltijd kan verminderen, terwijl de andere smaken in uw recept kunnen schitteren.

 4. Gebruik spaghetti in plaats van noedels en combineer deze met ingrediënten zoals gehaktballetjes, marinarasaus, knoflook of parmezaanse kaas.

 5. Je kunt ook proberen het te vullen om spaghetti-squashboten te maken of het te gebruiken in beignets, stoofschotels of gebakken aardappelen.

Eenvoudig te bereiden

 1. Spaghetti is eenvoudig te bereiden en vormt een geweldig koolhydraatarm alternatief voor noedels in uw favoriete pastagerechten.

 2. Om te beginnen, snijd de pompoen in de lengte doormidden en schep de zaden eruit met een lepel.

 3. Besprenkel vervolgens elke helft met een beetje olijfolie, breng op smaak met zout en leg ze naast elkaar op een bakplaat met de afgesneden kant naar beneden.

 4. Rooster de pompoen in de oven op 400 graden (200 graden) gedurende ongeveer 40-50 minuten of tot hij zacht is.

 5. Zodra je pompoen volledig gaar is, gebruik je een vork om de spaghetti-achtige strengen eruit te schrapen.

 6. Eindelijk af met uw keuze van kruiden, sauzen en toppings - zoals knoflook, parmezaanse kaas, marinarasaus, gehaktballetjes of groenten - en geniet als onderdeel van een heerlijke en voedzame maaltijd.

Is misschien niet voor iedereen

 1. Hoewel spaghettipompoen zeer voedzaam is, zijn er enkele dingen waar u rekening mee moet houden voordat u het aan uw dieet toevoegt.

 2. Bepaalde mensen kunnen allergisch zijn voor wintergroenten zoals spaghettipompoen, die voedselallergiesymptomen kunnen veroorzaken, zoals netelroos, jeuk, zwelling en spijsverteringsproblemen (10).

 3. Als u deze of andere nadelige symptomen ervaart na het eten van spaghettipompoen, stop dan onmiddellijk met consumeren en raadpleeg uw arts.

 4. Bovendien bevat spaghettipompoen weinig calorieën.

 5. Hoewel dit erg handig kan zijn voor mensen die extra gewicht willen verliezen, is het belangrijk om te voorkomen dat je te veel calorieën snijdt, omdat ernstige caloriebeperking de stofwisseling van je lichaam kan verlagen (11, 12).

 6. Om de potentiële gezondheidsvoordelen van spaghetti te maximaliseren, selecteert u gezonde toppings en combineert u deze met andere voedzame voedingsmiddelen zoals groenten, kruiden, specerijen, gezonde vetten en magere eiwitten.

De onderste regel

 1. Spaghettipompoen is een wintergroente rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten.

 2. Vanwege het lage calorie- en vezelgehalte kan het gewichtsverlies en de spijsvertering bevorderen.

 3. Probeer geroosterde spaghettipompoen als een koolhydraatarm alternatief voor pasta, gecombineerd met groenten, eiwitten, volle granen en gezonde vetten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407