Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingslijst voor de 21-daagse Daniel Fast

Dag vóór en dag van het dieet

 1. Gebaseerd op de woorden van Daniel in de Bijbel, beperkt de Daniel Fast uw normale voedselinname tot plantaardig voedsel. Het is geen vasten waar al het voedsel beperkt is. Een onderzoek gepubliceerd in Lipids in Health and Disease beschrijft het Daniel-dieet als meer een 'gezuiverd veganistisch dieet'. Zoals de meeste religieuze vasten, omvat de Daniel snel het gebruik van opoffering, wat vanuit religieus oogpunt bedoeld is om de relatie tussen jou en God te verdiepen. Als gevolg hiervan moet u het toegestane voedsel van de Daniel fast, en in hun natuurlijke staat, zoveel mogelijk consumeren. Raadpleeg een arts als u vragen hebt over gezondheidsproblemen en vasten.

Wat is het Daniel Fast- of Daniel Diet Plan?

 1. De Daniel Fast is een plantaardig dieet. Het bevat geen toegevoegde suikers, alcohol, cafeïne, vlees, additieven of conserveermiddelen. Het is bedoeld om 21 dagen te worden gevolgd. De Daniel Fast is onderzocht op zijn potentieel om LDL-cholesterol, bloeddruk, lichaamsgewicht en C-reactief eiwit, een marker voor ontsteking en indicator voor chronische ziekte, te verlagen.

 2. Een aangepaste versie van het dieet, bekend als het Daniel Plan, is gemaakt door Rick Warren, pastor van Saddleback Church en auteur van The Purpose Driven Life. Hij, samen met artsen, Mehmet Oz, David Amen en Mark Hymen promoten het dieet, en parochianen van de kerk zijn met succes afgevallen.

 3. Het Daniel-plan is bedoeld als een gezond dieet voor de langere termijn. Het bestaat uit 50 procent van het dagelijkse voedsel als niet-zetmeelrijke groenten, 25 procent gezonde dierlijke of plantaardige eiwitten en 25 procent zetmeel of volle granen. Fruit is toegestaan ​​als bijgerecht. Dit plan staat vlees, koffie, thee, boter en zoetstoffen zoals honing, ahornsiroop en stevia-extract toe.

Fruit voor de Daniel Fast

 1. Alle vruchten worden beschouwd als goed om te eten tijdens de Daniel-21 dagen en zijn belangrijke voedingsbronnen. Ze bevatten essentiële vitamines, mineralen en antioxidanten die je lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Vitamine A en C zijn bijvoorbeeld krachtige antioxidanten die uw lichaam beschermen tegen invasie door vrije radicalen en uw immuunsysteem versterken.

 2. Ze bevatten ook natuurlijke suikers voor extra energie tijdens je vasten. Bevroren en ingeblikt fruit zijn goede opties als ze geen toegevoegde suikers of conserveermiddelen bevatten. De Academie voor voeding en diëtetiek beveelt aan om 2 kopjes fruit per dag te krijgen, waarvan 1/2 kop een portie is. Met Daniel Fast zullen die aanbevelingen zeker toenemen om aan de caloriebehoeften van de dag te voldoen. Het kan handig zijn om een ​​formule te gebruiken om uw caloriebehoeften te schatten bij het plannen van uw fruitporties voor de dag.

Groenten voor de Daniel Fast

 1. Groenten zijn een hoeksteen van de Daniel Fast. Groenten zijn een overvloedige bron van vitamines, mineralen en antioxidanten. De National Institutes of Health geven aan dat fruit- en groenteconsumptie, wanneer gegeten met een gezond dieet, uw risico op beroerte, hartaandoeningen en sommige soorten kanker kan verlagen. Alle groenten komen in aanmerking als toegelaten voedsel voor de Daniel Fast.

 2. Groenten bevatten ook vezels. Vezel kan helpen cholesterol te verlagen en de spijsvertering en darmgezondheid te verbeteren. Groenten kunnen rauw of gestoomd worden gegeten voor een zachtere textuur. Ingeblikte of ingevroren groenten zijn ook een optie. Zoek naar mensen zonder zout, kunstmatige conserveringsmiddelen, sauzen of jus. Groenten kunnen bij elke maaltijd en als snack worden gegeten als onderdeel van de Daniel Fast.

 3. Als het Daniel Plan wordt gevolgd versus de Daniel Fast, worden groenten gescheiden in zetmeelachtig en niet-zetmeelachtig. Zetmeelrijke groenten zijn maïs, aardappelen, erwten, pastinaak en pompoen. Enkele voorbeelden van niet-zetmeelrijke groenten, die meestal ook veel water bevatten, zijn broccoli, kool, aubergine, champignons, radijs en paprika.

Volle granen op de Daniel Fast

 1. Alleen hele granen, in plaats van geraffineerde granen, zijn toegestaan ​​op de Daniel Fast. Volle granen zijn voedingsmiddelen zoals haver, popcorn, volkorenbrood, bruine rijst, quinoa, gerst en rogge. Volle granen zijn bronnen van overvloedige vezels, B- en E-vitamines, magnesium, koper en zink.

 2. Recent onderzoek gepubliceerd in Journal of Chiropractic Medicine beweert dat er aanwijzingen zijn dat de inname van volkoren graan het risico op diabetes type 2, hartaandoeningen, colorectale, pancreas- en maagkanker kan verminderen. De onderzoekers geven aan dat dit type preventie 2 tot 3 porties per dag volle granen kan zijn.

 3. Voeg niets anders dan water toe aan uw volkoren gerechten. Melk, kippen- of runderbouillon en bouillons zijn niet toegestaan ​​in het dieet. Bovendien zijn geraffineerde granen, zoals witte bloem, niet toegestaan ​​op de Daniel Fast. Kruiden en specerijen zijn toegestaan ​​en kunnen helpen bij het toevoegen van smaak aan groenten.

Vloeistoffen

 1. Het is belangrijk om tijdens het vasten voldoende vloeistof te consumeren. De Mayo Clinic suggereert dat mannen 15,5 kopjes water per dag moeten consumeren en vrouwen 11,5 kopjes per dag moeten drinken. Dit hangt natuurlijk af van de lichaamsgrootte, lichamelijke gezondheid en activiteitenniveau. Hoewel water de enige vloeistof is die u kunt consumeren, omdat fruit is toegestaan, kunt u voor uw drinkplezier 100 procent sap, puree of blend fruit drinken.

 2. Sommige groenten en fruit kunnen tot 99 procent water bevatten, volgens onderzoek gepubliceerd in Nutrition Reviews. Aardbeien, meloen, sla, pompoen, watermeloen en selderij zijn allemaal goede opties om gehydrateerd te blijven. Als water te alledaags wordt, is een andere optie om fruit aan je water toe te voegen, bessen en komkommers kunnen beide urenlang in water blijven terwijl ze een vleugje smaak geven.

Protein

 1. Sinds de 21-daagse Daniel Fast vlees en zeevruchten beperkt, kunt u uw eiwit ontlenen aan toegestane bronnen, zoals bonen, zaden, noten, notenboters en eiwitrijke granen. Het is mogelijk om voldoende niveaus van eiwit op een Daniel Fast te consumeren. Voorbeelden van deze voedingsmiddelen zijn bruine bonen, zwarte bonen, linzen, macadamia noten, paranoten, pinda's, sesamzaadjes, zonnebloempitten en amandelen.

 2. Het Journal of the International Society for Sports Nutrition geeft aan dat een normale volwassen, niet-sporter, 0,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht moet consumeren. Voor een 150 pond man of vrouw, zou u 55 gram proteïne per dag moeten consumeren. Bij het eten van eiwitten, vooral plantaardige eiwitbronnen, is kwaliteit belangrijk.

 3. De meeste plantaardige eiwitten missen een of meer essentiële aminozuren om er een compleet eiwit van te maken. Volledige plantaardige eiwitten zijn voedingsmiddelen zoals quinoa en soja. Onvolledige plantaardige eiwitten zijn peulvruchten, bonen, zaden, noten en granen. Door onvolledige eiwitten aan elkaar te koppelen, kan je lichaam alle aminozuren hebben die het nodig heeft. Voorbeelden van correct gepaarde eiwitten zijn rijst en bonen, pindakaas en volkoren.

 4. Controleer altijd de voedingsetiketten om ervoor te zorgen dat uw eiwitrijke voedingsmiddelen geen toegevoegde zoetstoffen of kunstmatige conserveermiddelen bevatten. Notenboters bevatten vaak toegevoegde suiker, dus het maken van je eigen notenboter is een goede optie.

Vetten

 1. Plantaardige oliën en vetten zijn toegestaan ​​op de Daniel Fast. Gezonde oliën zijn extra vergine olijfolie, lijnzaadolie, koolzaadolie, pinda-olie en kokosolie. Canola-, soja- en lijnzaadolie bevatten allemaal omega-3-vetzuren. Omega-3-vetzuren zijn belangrijk bij de ontwikkeling van kinderen en spelen mogelijk een beschermende rol bij hartziekten, dementie en kankerpreventie, volgens de National Institutes of Health. Noten, zaden en hun boter zijn ook goede bronnen van vet op de Daniel Fast.

Gezondheidsproblemen met de Daniel Fast

 1. Zelfs met de voordelen voor de gezondheid van de Daniel Fast, zijn er enkele nadelen als deze langer dan 21 dagen worden gevolgd. De studie in Lipiden in gezondheid en ziekte toonde aan dat de deelnemers aan de studie een daling van hun HDL-cholesterol hadden bij het volgen van de traditionele Daniel Fast.

 2. HDL-cholesterol is uw goede cholesterol en dit helpt bij het verwijderen van slechte cholesterol uit het lichaam. Het doel is dat dit hoog blijft. De onderzoekers merkten op dat bij het toevoegen van magere eiwitten aan het dieet, HDL kon worden verhoogd.

 3. Er bestaat ook een tekort aan voedingsstoffen in het dieet. Vitamine B12 wordt alleen in diervoeding aangetroffen en het onderzoek naar dit dieet vermeldt niet de aanvaardbaarheid van supplementen. De National Institutes of Health adviseren dat B12-tekort bloedarmoede, constipatie, vermoeidheid en zwakte kan veroorzaken.

 4. IJzergebrek kan ook een probleem zijn. Dierlijke bronnen van ijzer worden goed opgenomen in het lichaam, heemijzer genaamd. Plantaardige ijzerbronnen, niet-heemijzer genoemd, worden niet zo gemakkelijk opgenomen. Plantaardig voedsel, zoals witte bonen, spinazie, linzen en kikkererwten zijn allemaal bronnen van ijzer. Door deze voedingsmiddelen te eten met een bron van vitamine C, zoals tomaten, aardbeien of paprika, kan het lichaam het ijzer beter opnemen.

 5. Als u medicijnen gebruikt of medische problemen heeft, zoals diabetes, hartaandoeningen of nieraandoeningen, is het belangrijk om met uw zorgverlener te praten voordat u begint met de 21-daagse Daniel Fast .

 6. Als u Daniel Fast gebruikt en onaangename symptomen ervaart, zoals spijsverteringsproblemen, huid- of haarproblemen, vermoeidheid of iets ongewoons, neem dan contact op met uw zorgteam. Als je de Daniel Fast wilt proberen en niet zeker weet waar je moet beginnen, neem dan contact op met je lokale diëtist / voedingsdeskundige die je kan begeleiden en ervoor zorgen dat aan al je voedingsbehoeften wordt voldaan.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407