Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarde Informatie voor Pan Fried Noodles

Mungboonnoedels in uw dieet

 1. Gebakken noedels zijn een populair gerecht in heel Azië, omdat ze een zetmeelrijke basis bieden voor vlees, groenten of andere toppings. Gebakken noedels zijn rijk aan koolhydraten en bevatten veel calorieën, dus ze zijn niet ideaal voor alle diëten. Bovendien bevatten gebakken noedels veel natrium en cholesterol, dus als je speciale dieetwensen hebt, vermijd dit gerecht of eet het met mate.

Calorieën

 1. Gebakken noedels zijn calorierijk, als een 4 oz. portie van 300 calorieën. Dat bedrag omvat 15 procent van de dagelijkse voorgestelde inname van 2.000. Als je probeert af te vallen, is het eten van gebakken noedels misschien niet ideaal; het zou 31 minuten joggen of een uur en 22 minuten gewichtheffen duren om 300 calorieën te verbranden.

Koolhydraten

 1. De meeste calorieën in gebakken noedels komen uit koolhydraten. Elke 4 oz. portie bevat 62 g koolhydraten, dat is bijna vier keer de hoeveelheid in een sneetje brood. Koolhydraten zijn de primaire energiebron van uw lichaam, dus het eten van koolhydraatrijke voedingsmiddelen kan voordelig zijn voor het sporten.

Protein

 1. In de pan gebakken noedels bevatten een matige hoeveelheid eiwit, maar het is geen eiwitrijk voedsel gezien het hoge caloriegehalte. Elke 4 oz. portie bevat 10 g eiwit, dat is slechts 2 g meer dan een kopje magere melk, die 80 calorieën bevat, biedt. Je lichaam heeft eiwitten nodig om spieren en andere lichaamsweefsels op te bouwen en te repareren.

Fat

 1. Gebakken noedels zijn niet gefrituurd, dus ze bevatten niet veel vet. Een 4 oz. portie gebakken noedels bevat 2 g vet. Volgens het Institute of Medicine, consumeer tussen 20 en 35 procent van je totale calorieën uit vet voor een optimale gezondheid.

Fiber

 1. Ondanks het hoge koolhydraatgehalte zijn gebakken noedels niet erg vezelrijk. Elke 4 oz. portie bevat slechts 1 g van deze voedingsstof, die verzadiging biedt, de spijsvertering bevordert en de cholesterol- en bloedsuikerspiegel kan helpen beheersen. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is 25 g voor volwassen vrouwen en 38 g voor volwassen mannen.

Sodium

 1. Gebakken noedels bevatten veel natrium. Elke 4 oz. portie bevat 350 mg natrium, wat 15 procent van de dagelijkse aanbevolen inname van natrium omvat. Te veel natrium kan uw bloeddruk verhogen.

Cholesterol

 1. Elke 4 oz. portie gebakken noedels bevat 55 mg cholesterol. Volgens het National Heart, Lung and Blood Institute, consumeer elke dag minder dan 200 mg om uw risico op hartaandoeningen te beperken.

Vitaminen en mineralen

 1. In de pan gebakken noedels zijn geen robuuste bron van voedingsstoffen, maar ze bieden wel enkele vitamines en mineralen. Elke 4 oz. portie gebakken noedels bevat 25 procent van de dagelijkse aanbevolen inname van ijzer en 2 procent van de dagelijkse aanbevolen inname van vitamine A.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407