Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarden Gezondheidsvoordelen van klaver spruiten

Voedingswaarden Gezondheidsvoordelen van klaver spruiten

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 27 april 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat zijn Clover Sprouts?

 1. Klaverspruiten zijn ontkiemde zaden van de klaverplant, die meer dan 300 variëteiten binnen het Trifolium-geslacht omvat. Wanneer deze zaden beginnen te ontkiemen, zitten ze vol met bepaalde voedingsstoffen die je op verschillende manieren een grote boost kunnen geven. Deze spruiten zijn gemakkelijk te vinden in veel supermarkten en speciaalzaken over de hele wereld en ze zijn relatief goedkoop. Het meest populaire gebruik van klaver spruiten is op uw sandwich of salade voor een smaakvolle burst en ze kunnen ook alleen worden gegeten als een eiwitrijke snack!

Clover Sprouts Nutrition Facts

 1. Deze spruiten zijn indrukwekkend dicht als het gaat om voedingsstoffen omdat elk zaad de basisvoedingsstoffen bevat die een plant nodig heeft om te groeien en zich te ontwikkelen. Dit omvat een breed scala aan mineralen, waaronder ijzer, fosfor, calcium, magnesium en kalium, evenals een opmerkelijke hoeveelheid vitamine A, vitamine C, vitamine B en vitamine K. Het belangrijkste onderdeel van deze spruiten is hun hoge eiwitgehalte en unieke antioxidanten, die een aantal effecten op uw gezondheid kunnen hebben.

Gezondheidsvoordelen van Clover Sprouts

 1. De beste gezondheidsvoordelen van deze spruiten zijn onder andere hun vermogen om het lichaam te ontgiften, het risico op bepaalde soorten kanker te verminderen, chronische ziekten te voorkomen en de bloedsomloop te verbeteren, onder andere.

Ontgift het lichaam

 1. De leverfunctie verbeteren en het bloed effectiever reinigen, waardoor uw bloedsomloop en immuunsysteem minder belast worden. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Potentieel tegen kanker.

 1. Dr. Adrian Franke, Laurie J. Custer et. al, publiceerde een artikel in het Journal of Agricultural and Food Chemistry, waarin wordt gesteld dat het aantal antioxidanten in klavertjes zoals fytochemicaliën en isoflavonen de vorming van kankercellen kan verminderen en de verspreiding van de ziekte kan vertragen door oxidatieve stress in het lichaam te verminderen.

Boostcirculatie

 1. Een portie klaverspruiten bevat ongeveer 5% van uw dagelijkse ijzerinname. Hoewel dit misschien niet zo veel klinkt, maar het is de beste manier om de symptomen van bloedarmoede te voorkomen, om ervoor te zorgen dat je matige porties ijzer in elke maaltijd hebt.

Gewichtsverlies

 1. Vanwege het lage aantal calorieën in klaverspruiten, evenals het volledige gebrek aan vetten of cholesterol, kunnen deze kleine spruitjes op een belangrijke manier helpen bij het afvallen. Hun hoge niveaus van vezels en eiwitten helpen ook om zich vol te voelen, waardoor onnodig snacken en te veel eten wordt voorkomen.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.

 3. Vanwege het lage aantal calorieën in klaverspruiten, evenals het volledige gebrek aan vetten of cholesterol, kunnen deze kleine spruitjes op een belangrijke manier helpen bij het afvallen. Hun hoge niveaus van vezels en eiwitten helpen ook om zich vol te voelen, waardoor onnodig snacken en te veel eten wordt voorkomen.

 4. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407