Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarden voor Granny Smith

Serving

 1. Granny Smith-appels zijn verschillende soorten fruit die bekend staan ​​om hun opvallende groene kleur en scherpe smaak. Ze worden meestal gebruikt voor het bakken, maar je kunt ze ook als snack eten. Granny Smith-appels zijn een goede keuze voor lijners, omdat ze weinig calorieën en vet bevatten, zodat je ze in verschillende dieetplannen kunt passen.

Calorieën

 1. Granny Smith-appels bevatten weinig calorieën. Een Granny Smith-appel van 100 gram bevat 52 calorieën, een hoeveelheid die minder dan 3 procent van de totale dagelijkse aanbevolen inname van 2000 calorieën uitmaakt. Als je op dieet bent, kun je de calorieën in een Granny Smith-appel relatief snel verbranden. Bijvoorbeeld, een run van vijf minuten of zes minuten rondjes zwemmen zou ongeveer 52 calorieën verbranden.

Koolhydraten

 1. Net als bij andere soorten fruit zijn Granny Smith-appels rijk aan koolhydraten. Een Granny Smith-appel van 100 gram bevat 14 gram koolhydraten, wat minder is dan sommige andere vruchten; een banaan van 100 gram bevat 23 gram koolhydraten. Deze voedingsstof is de primaire energiebron van je lichaam, dus als je veel activiteit gepland hebt, kan het eten van een voedsel met meer koolhydraten dan Granny Smith-appels gunstig zijn.

Fiber

 1. Hoewel Granny Smith-appels rijk zijn aan koolhydraten, zijn ze geen goede bron van vezels, omdat elke 100 gram appel slechts 2 gram vezels bevat. Voedingsvezels zijn van vitaal belang voor de algehele gezondheid, omdat het betrokken is bij het stabiel houden van uw bloedsuikerspiegel, het bevorderen van verzadiging en het waarborgen van de gezondheid van uw spijsverteringsstelsel.

Sugar

 1. De meeste koolhydraten - 10 gram - in Granny Smith-appels zijn afkomstig van suiker. Hoewel suiker net als andere koolhydraten energie levert, heeft de energie de neiging om van korte duur te zijn. Suiker kan ook tandbederf bevorderen, dus een dieet met veel suiker is niet optimaal.

Kalium

 1. Granny Smith-appels zijn niet bijzonder rijk aan kalium, maar bieden wel wat. Elke 100 gram appel bevat 107 milligram van deze voedingsstof, wat ongeveer 5 procent van de dagelijkse aanbevolen inname van kalium uitmaakt. Kalium is een elektrolyt, wat betekent dat het de overdracht van elektrische impulsen, zoals zenuwberichten, via uw lichaam vergemakkelijkt.

Vitaminen en mineralen

 1. Granny Smith-appels bevatten weinig vitamines en mineralen. Een 100 gram appel bevat 8 procent van de dagelijkse aanbevolen inname van vitamine C en 1 procent van de dagelijkse aanbevolen inname van calcium, ijzer en vitamine A.

Proteïne en vet

 1. Granny Smith-appels bevatten geen eiwitten en vet, beide essentiële voedingsstoffen voor uw algehele gezondheid. Eiwit helpt de lichaamsweefsels op te bouwen en te repareren, terwijl vet energie levert, de verzadiging bevordert en de opname van vitamines stimuleert. [! 74138 => 1130 = 8!Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407